Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BELMEK, Yine Türkiye Şampiyonu

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESLEK VE EL BECERİ KURSLARI, COATS TÜRKİYE İPLİK SANAYİ’NİN TÜRKİYE GENELİNDE DÜZENLEDİĞİ BELEDİYELER ARASI NAKIŞ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLERİ SİLDİ SÜPÜRDÜ YARIŞMADA BİRİNCİLİK, İKİNCİLİK, 5 MANSİYON VE ÇOK SAYIDA SERGİLEME HAKKI KAZANAN BELMEK KURSİYERLERİ ÖDÜLLERİNİ MİLLİ KÜTÜPHANE’DE DÜZENLENEN TÖRENDE ALDILAR

14 Mayıs 2012 Pazartesi 15:23
BELMEK, Yine Türkiye Şampiyonu

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün Coats Türkiye İplik Sanayi ile ortaklaşa düzenlediği “Anchor Altın Bileziği Kolunuza Takıyor” Yarışması’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek ve El Beceri Kursları (BELMEK), nakışların şampiyonu oldu.
Halk Eğitimi Merkezlerinin İşbirliğinde Kurs Açan Belediyeler arasında düzenlenen yarışmada BELMEK kursiyerleri, 160 ürünün yarıştığı “Basit Nakış İşleri” kategorisinde ilk 2 sıraya ismini yazdırırken, 5 mansiyonu da başka illere kaptırmadı. Sergilemeye değer bulunan 25 eserden 19’unu da BELMEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru nakışları aldı.
odul_400_2.jpgJüri üyeliğini öğretim görevlileri ve nakış öğretmenlerinin yaptığı yarışmada birinciye 22 ayar 30 gram, ikinciye 22 ayar 20 gram, üçüncüye ise 22 ayar 10 gram altın bilezik ile mansiyona değer bulunan eserlere yarım Cumhuriyet altını hediye edildi.

-BELMEK KURSİYERLERİ ALTIN BİLEZİĞİ TAKTI

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Coats Crafts AŞ işbirliğinde, “Halk Eğitim Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin Gözetiminde Kurs Açan Belediyeler Arası Nakış Yarışması”nın sonuçları Milli Kütüphane Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde açıklandı.
Törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli ile Coats Craft Genel Müdürü Alper Akmaner, bürokratlar ve ödül kazanan kadınlar katıldı.
-BİRİNCİ SİNCAN BELMEK’TEN
Bu yıl 18’incisi düzenlenen yarışmanın Belediyeler arası yapılan “Basit Nakış İşleri” değerlendirmesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren BELMEK’te eğitim alan kursiyerler ve öğretmenleri ödülleri sildi süpürdü.
Yarışmada, Sincan BELMEK’te eğitim alan Hatice Karaoğlan ile öğretmeni Ayşe Özdemir nakışların şampiyonu olarak altın bilezikleri kollarına takarken, Çankaya BELMEK’in kursiyerlerinden Makbule Onarman ile öğretmeni Dilek Kaya da ikinciliğe hak kazandı.
Yarışmanın üçüncüsü Konya KAMEK’ten Selma Armutlu ve öğretmeni Nefise Doğru olurken, 5 mansiyon ödülünü de Ankara Büyükşehir Belediyesi BELMEK kursiyerleri topladı. Yarışmada sergilenmeye değer bulanan 25 eserin 19’u da BELMEK’in yetenekli öğrencileri ve başarılı öğretmenleri arasından seçildi.- GENEL SEKRETER KILIÇ: “31 BRANŞTA 154 KURS YERİ”
Yarışmanın ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, “Böyle başarılı bir program için tüm emek verenlere teşekkür ediyorum. ‘Her ev bir atölye olsun’ sloganı ile 1994 yılında yola çıktığımız BELMEK’lerin arkasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’in büyük emekleri vardır” dedi.
BELMEK’lerin 31 branşta 154 kurs yerinde boş zamanları değerlendirme, meslek edinme merkezleri olarak geniş bir kesime hitap ettiğini vurgulayan Kılıç, “Bu başarılı çalışmaları için usta öğretmenlere, başarılı idarecilere buradan teşekkür ediyor, bütün ödülleri toplayan kursiyerlerimize de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, kültürü yaşatmanın önemine dikkat çekerek, Türkiye’de kadınların pek çok yerde anlatmak istediklerini nakışa yansıtarak, kendini ifade ettiğini belirtti. Sosyal paydaşlıklarla yüksek hedeflere ulaşmakta çok önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Biçerli, şunları söyledi:
“Sosyal paydaşlar bir manada bizim uçan kanatlarımız oluyor. Bu paydaşlıklar içinde en başta belediyeleri zikretmemiz gerekir. Özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi, BELMEK vasıtasıyla çok güzel şeyler üretiyor. Biz de hocalarımızla, usta öğreticilerimizle BELMEK’lere destek vermeye çalışıyoruz. Karşılıklı bir ‘kazan kazan’ ilkesiyle hareket ettiğimizi de bugün şu salonun doluluğundan ve sevgili hanımefendilerin gözlerindeki ışıltıdan anlayabiliyorum. Bu vesileyle burada oldukları için Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına ve Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum.”
Coats Craft Genel Müdürü Alper Akmaner ise konuşmasında bu yıl yarışmaya katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti vurgulayarak, el sanatlarının hak ettiği değere kavuşması, yozlaşmadan gelecek nesillere kavuşması için eğitim, seminer, yarışma ve desen kitapları gibi çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.
Katılımcılar, ödül töreninin ardından yarışmada ödüle hak kazanan eserlerin sergisini gezdiler.