Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BELMEK YILSONU SERGİSİ

Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda (BELMEK) aldıkları eğitimlerle her biri usta sanatçılara dönüşen hanımlar, birbirinden güzel el sanatları eserlerini Başkentlilerin beğenisine sunmaya devam ediyor.

10 Haziran 2013 Pazartesi 00:00
BELMEK YILSONU SERGİSİ

BELMEK ÇANKAYA KURSİYERLERİNİN, EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ BAŞKENTLİLERİN BEĞENİSE SUNULDU

SERGİNİN AÇILIŞINI YAPAN NEVİN GÖKÇEK:

“SEVGİ, DUYGU VE EMEĞİN ESERLERİ İLE BELMEK’LER TARİH YAZMAYA DEVAM EDİYOR”  

belmek_sergi_DNR_6962.JPGBüyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda (BELMEK) aldıkları eğitimlerle her biri usta sanatçılara dönüşen hanımlar, birbirinden güzel el sanatları eserlerini Başkentlilerin beğenisine sunmaya devam ediyor.   

BELMEK Çankaya Emek Mahallesi Yılsonu El Sanatları Sergisi, Milli Kütüphane Sergi Salonu’nda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’in de katıldığı bir törenle açıldı.  

Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve BELMEK yöneticileri ile birlikte serginin açılış kurdelesini kesen Nevin Gökçek, kursiyerlerin sevgilerini de kattıkları el emeği göz nuru eserlerin çok büyük değer taşıdığını belirterek, “Sevgi her şeyin anahtarıdır.  Sevgi, duygu ve emek ile ortaya çıkarılan eserlerle BELMEK’ler tarih yazmaya devam ediyor. Eserlerinize; üzüntüleriniz, sevinçleriniz, farklı duygularınız yansıyor. Her şeyin başı olan sevgi, bu güzel eserlerinizin ortaya çıkmasını sağlıyor. Bu güzel eserleri ortaya çıkaran arkadaşlarım, sizleri çok seviyorum, yolunuz açık olsun, aydınlık olsun” dedi.

Konuşmasının ardından Nevin Gökçek ve beraberindekiler 18 değişik branşta eserlerin sergilendiği salonu gezerek, eser sahiplerini ve öğretmenleri başarılı çalışmalarından dolayı kutladılar.    

Hafta boyunca açık kalacak yılsonu sergisinde sulu boya ve yağlı boya resim, çini, ebru tezhip, deri işlemeciliği, seramik, el nakışı, takı tasarımı, giyim, gümüş işleme, mefruşat, iğne oyası, dantel anglez, ahşap boyama, kumaş boyama, tel sarma, sim sırma, ipek tentür, cam sırlama branşlarında kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri yer alıyor.

BELMEK YILSONU SERGİSİ
BELMEK YILSONU SERGİSİ
BELMEK YILSONU SERGİSİ
BELMEK YILSONU SERGİSİ
BELMEK YILSONU SERGİSİ
BELMEK YILSONU SERGİSİ
BELMEK YILSONU SERGİSİ