BELMEK YENİ DÖNEME HIZLI BAŞLADI

Emekli olup gelen de var, evde oturmaktan sıkılıp en yakın kurs merkezine üye olan da, içinde ukde kalan yeteneğini geliştirmek isteyen de var, benliğindeki sanatçıyı dışarıya çıkarma isteği ile heyecanla eline fırçayı alan da. Kimi özene, özene boyadığı bir çiniyi sevdiklerine hediye ederken yıl sonunda, kimi ilmek ilmek dokuduğu eseriyle oluyor Ankara’nın gururu.

08 Ekim 2012 Pazartesi 13:48
BELMEK YENİ DÖNEME HIZLI BAŞLADI

belmek_770_08102012.jpg

-BAŞKENT’İN DÖRT BİR YANINDAKİ KURS MERKEZLERİYLE TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK YEREL YÖNETİM OKULU OLAN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESLEK EDİNDİRME KURSLARI’NDA YENİ DÖNEMİN İLK ZİLİ ÇALDI

-BU YIL 7 YENİ KURS YERİ İLE DAHA DA BÜYÜYEN BELMEK, 154 MERKEZDE 31 BRANŞ İLE BAŞKENTLİ KADINLARI AĞIRLIYOR

Eğlenceli, dostane bir ortamda kaliteli zaman geçirmek, yeteneklerini keşfetmek, el sanatlarında kendini geliştirmek isteyen Başkentli kadınlar için fırsat yeniden kapıda…
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) kursiyerleri için, Türkiye’nin en büyük yerel yönetim okulunda dersler başladı.
BELMEK’ler, müdavimi olan kursiyerleri, kapısından ilk kez adım atanı, boş vakit yoktur diyerek üretmeye devam etmek isteyenleri yeniden ağırlıyor.

- 7 YENİ KURS YERİ
“Her ev bir atölye olacak” sloganıyla 1994 yılında açılan kurslar, Altındağ, Çankaya, Keçiören, Mamak, Sincan, Yenimahalle, Gölbaşı, Kazan, Çubuk, Elmadağ (Hasanoğlan), Kalecik, Bala, Pursaklar’la, bu yıl toplam 6 bölgede 154 kurs merkezinde 31 branşta gerçekleştiriliyor.
Sınavlarla seçilen uzman eğitimci kadrosu, kent geneline yayılan merkezleriyle yepyeni bir yılın heyecanını taşıyan BELMEK,
bu yıl ilk kez Çankaya’da Dikmen ve Öveçler, Keçiören’de Ufuktepe Mahallesi, Mamak’ta Türközü Mahallesi, Çayyolu’nda Turkuaz Evleri ve Yaşamkent ile Bala’da yeni kurs yerleriyle hizmet veriyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin tüm Türkiye’ye örnek olan, kadınların el becerilerini geliştirme veya meslek edinmeleri için açılan kurslar, bugüne kadar yaklaşık 210 bin kursiyere hizmet vererek, geniş hizmet ağıyla büyük takdir topladı.

- KAYIT ŞANSI SÜRÜYOR
Kurslar, “ebru, hat-tezhip, resim, çini, seramik, mozaik, kilim, iğne oyası, trikotaj, el örgüsü, giyim, makine nakışı, el nakışı, sim sırma, şiş dantel, mefruşat, kırkyama, ahşap boyama, kumaş boyama, ahşap rolyef, aliminyum rolyef, ipek pentur, taş bebek, ev ekonomisi (yemek), dantel anglez, tel kırma-tel sarma, yorganlama, minyatür, takı tasarım, gümüş işlemeciliği, turistik el sanatları” olmak üzere toplam 31 branşta yapılıyor.
Kurslara katılmak için ise hala bir şans var. Bu fırsatı kaçırmak istemeyen Başkentli kadınlar, kontenjanı dolmayan kurs yerlerine, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C. kimlik numaralı), diploma fotokopisiyle birlikte giderek kayıt yaptırabilecekler.

- İLETİŞİM NOKTALARI
BELMEK merkezlerinin bazılarının iletişim numaraları şöyle:
ALTINDAĞ : 347 93 70
ÇANKAYA : 433 82 71