Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Belmek’ten Öğretmenler Günü’ne Özel Resim Sergisi…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BELMEK KURSİYERLERİNİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NE ÖZEL“EL EMEĞİ GÖZ NURU RESİM SERGİSİ”NİN AÇILIŞINI BAŞKAN GÖKÇEK İLE EŞİ EMEKLİ ÖĞRETMEN NEVİN GÖKÇEK YAPTI -BAŞKAN GÖKÇEK: “TÜM ÖĞRETMENLERİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLUYOR VE ELLERİNDEN ÖPÜYORUM” “17 YILDIR ÇALIŞMALARINI SÜRDÜREN BELMEK’LERDEN, TOPLAM 182 BİN MEZUN VERDİK. 31 AYRI BRANŞTA 150 AYRI YERDE, 450 ÖĞRETMENLE EĞİTİM VERİYORUZ”

24 Kasım 2011 Perşembe 09:32
Belmek’ten Öğretmenler Günü’ne Özel Resim Sergisi…

1.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) öğretmen ve kursiyerleri tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel olarak düzenlenen “El Emeği Göz Nuru Resim Sergisi”nin açılışını, Başkan Melih Gökçek ile eşi emekli öğretmen Nevin Gökçek yaptı.
 Metro Sanat Galerisi’nde düzenlenen ve açılışına Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’in yanı sıra belediye bürokratları, BELMEK öğretmen ve kursiyerleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı Sergide, 90 adet karma resim, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
 2.jpg

Açılış kurdelesini kesmeden önce bir konuşma yapan ve tüm öğretmenlerin ellerinden öptüğünü kaydederek, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Başkan Gökçek, “Yeni bir serginin daha açılışını yapıyoruz. BELMEK’ler Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak en iftihar ettiğimiz ve en eski kurslarımızdır. Tam 17 yıldır çalışmalarını sürdüren bu kurslardan, toplam 182 bin mezun verdik. 31 ayrı branşta 150 ayrı yerde, 450 öğretmenle eğitim veriyoruz” dedi.
BELMEK’lerin resim kurslarından ise 14 bin 400 kursiyer mezun olduğunun altını çizen Başkan Gökçek, “Yani Ankara’da bu kadar ressamımız var. Bundan gurur duyuyoruz.  Bu ressamlarımız profesyonel ressamlara taş çıkartacak kadar güzel eserler ortaya koyuyorlar. Sizlere hizmet etmekten büyük gurur duyuyoruz. Bu eserlerinizi görmek de bizler için büyük sevinç” diye konuştu. 

3.jpg Eşi Nevin Gökçek ile birlikte sergideki eserleri tek tek inceleyen ve cep telefonu ile fotoğraflarını çeken Başkan Gökçek, BELMEK kursiyer ve öğretmenlerinden de eserlere ilişkin bilgi aldı. Sergi sırasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’ne üye çocuklar da Nevin Gökçek’in Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, çiçek takdim ettiler.

-30 KASIM’A KADAR AÇIK KALACAK

 Öğretmenler Günü’ne özel olarak düzenlenen karma resim sergisinde Sulu boyadan, yağlı boyaya, pastelden gravüre ve doku tekniğine kadar 90 ayrı eser bulunuyor. 150 ayrı BELMEK merkezindeki öğretmen ve kursiyerler tarafından yapılan eserler, 30 Kasım Çarşamba gününe kadar Başkentli sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.