Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Belmek’ten El Emeği Göz Nuru Sergisi...

- Emek Belmek’in Yılsonu Sergisini Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Eşi Nevin Gökçek Açtı -Nevin Gökçek: “Burada Öğretmen Arkadaşlarım ve Kursiyerlerin Birbirinden Muhteşem Eserlerini Göreceğiz. Allah Nazarlardan Saklasın, Korusun”

12 Mayıs 2011 Perşembe 06:43
Belmek’ten El Emeği Göz Nuru Sergisi...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve El Beceri Kursları’na (BELMEK), katılan yüzlerce kadın bir yıldır edindikleri bilgiyi, beceriyi, tecrübeyi “el emeği göz nuru” eserlere dönüştürdü. Her biri birer sanat eseri değerindeki ürünler, BELMEK kurs yerlerinde ve bazı merkezlerde sergilenmeye başladı.

1.JPG
Kızılay Zafer Çarşısı Sanat Merkezi’nde hazırlanan Emek BELMEK kursiyerlerinin hazırladığı sergiyi ise Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu, bürokratlar ve çok sayıda kursiyer açtı. 
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde kadınların el becerilerini geliştirmek, yeni bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak, toplumda kültür, sanat ve estetik bilincini artırmak amacıyla düzenlenen El Becerileri Ve Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) bu yıl da büyük ilgi gördü.
Kadınlara, birlikte yaşama ve planlı çalışma alışkanlığı kazandırma, toplumda dostluk, dayanışma ve güven duygusunu pekiştirme, boş zamanların verimli bir şekilde kullanımını sağlama amacı taşıyan kurslara bu yıl 6 bölgede 147 kursta 14 bin 453 kişi katıldı.
- HEPSİ BİRER SANAT ESERİ
2010-2011 dönemi 15 Eylül’de başlayan Meslek Edindirme ve El Beceri Kursları, aylardır süren bir uğraşın ardından bu dönemi muhteşem ürünlerin yer aldığı sergilerle sonlandırdı. Bütün bir yıl kurslara devam ederek, becerilerini geliştiren kursiyerlerin “El emeği, göz nuru” ürünleri kurs yerlerinde ve bazı merkezlerde sergilenmeye başlandı.

2.jpg
Kızılay Zafer Çarşısı Sanat Merkezi’nde, Emek Belmek kursiyerlerinin hazırladığı serginin açılışını da Nevin Gökçek yaptı.
BELMEK’in Türkiye hatta dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Nevin Gökçek, “Burada öğretmen arkadaşlarım ve kursiyerlerin birbirinden muhteşem eserlerini göreceğiz. Allah nazarlardan saklasın, korusun” diye konuştu.
Kursiyerlerin her yıl birbirinden daha güzel ortaya çıkardığını dile getiren Nevin Gökçek, “Her sene Ankara Büyükşehir Belediyesi ödüller almakta, bu nedenle katkı sunanları yürekten kutluyorum. Sevgiyle kucaklıyorum. Kurslarımıza gelen arkadaşlar olmazsa kursların bir anlamı olmaz. Umuyorum çok güzel şeyler öğrenmişsinizdir” dedi.
BELMEK kurslarına katılmayı çok istediğini de vurgulayan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gerçekten insan bir şeyler öğrenmeye çok özlem duyuyor ama yapamıyor. Vaktimiz kısıtlı olduğundan gelemiyoruz, bir türlü başlayamadım. İnşallah ayağını kırarız. Kurslarımıza inşallah biz de geliriz, ufak tefek eserlerimiz olur. Geçen yıl serginizi gezdiğimde, herkese söyledim, ne olursunuz gidin bakın, ‘Tüylerim diken diken oldu, bu kadar sergi gezdim, bu kadar muhteşem eseri görmedim’ diye. Ellerinize sağlık, yüreğinize sağlık.”
- KARMA SERGİ FESTİVALDE
Büyük bir heyecan içerisinde son hazırlıklarını tamamlayarak en güzel eserlerini sergiye hazırlayan kursiyerler, hünerlerini Başkentlilerin beğenisine sunuyorlar. Hepsi birer sanat eseri titizliğiyle hazırlanan patchwork örtüler, iğne oyaları, boyanmış ahşaplar, gümüşler, takılar, taş bebekler, minyatürler, ebrular, çiniler kurs merkezlerini bir ay boyunca sanat galerisine çevirecek. Yenimahalle bölgesindeki kurs merkezlerinde 2 Mayıs’ta Çankaya Çiğdem Mahallesi BELMEK kursunda başlayan sergi açılışları, her gün başka bir merkezde devam ederek, 27 Mayıs’ta Yenimahalle İvedik kursunda son bulacak. Ardından da tüm kurslardan seçilen eserlerden oluşacak karma sergi Büyük Ankara Festivali kapsamında Hipodrum’da açılacak. Zafer Çarşısı’ndaki sergi ise bir hafta boyunca gezilebilecek.