Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Belmek’li Hanımlardan Yıl Sonu Resim Sergisi…

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Belmek Kursiyerlerinin Yıl Sonu Sergisini Açtı -Gökçek: “ Belmek Türkiye’de Bir İlki Başarmış ve 17 Seneden Beri Aksatmadan Hizmet Vermektedir” -“Bizim Belmek’ler, Türkiye Genelinde Tüm Kursların Katılarak Yapılan Yarışmalarda Ödüllerin Yüzde 90’nı Alarak Başarılarını Sürdürmektedir”

15 Haziran 2010 Salı 08:24
Belmek’li Hanımlardan Yıl Sonu Resim Sergisi…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) yıl sonu  resim sergisi Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından açıldı. 
Metro Sanat Galerisinde Başkan Gökçek tarafından açılışı yapılan resim sergisine Nevin Gökçek, Belediye bürokratları ve çok sayıda davetli katıldı.     

2.jpg
Yağlı boya, kuru sulu, dokulu yağlı boya, gravür tekniklerinden oluşan eserlerin yer aldığı sergide konuşan Başkan Gökçek, BELMEK kurslarının belediyenin ve Ankara’nın gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Kurslarda 31 ayrı dalda eğitim veriliyor. Bu yıl tüm kurslarımıza 14 bin kişi katıldı. Bu gün açılışını yaptığımız resim sergimizde bunlardan biridir. Bu kursumuza da 1350 kursiyerimiz katıldı” dedi. 
BELMEK’ler de binlerce kursiyerin  birer profesyonel haline geldiğinin altını çizen Başkan Gökçek,  “Yapılan resimleri göreceksiniz çoğu mübalağa etmiyorum profesyonellere  taş çıkartıyor. Bundan dolayı gurur duyuyoruz” diye konuştu. 

“BELMEK’ LER İLKİ BAŞLATMIŞ VE YAYGINLAŞTIRMIŞTIR” 

3.jpg

Başkan Gökçek,  BELMEK’lerin Türkiye’de  bir  ilki başlatmış ve bunu da yaygınlaştırmış olduğunu ifade ettiği konuşmasında  şunları söyledi:
“BELMEK’ler 17 seneden beri aksamadan hizmete devam ediyor  ve arkası arkasına ödüller alıyor.  Bu sene İstanbul da yapılan yarışmada Sincan bölgesi birincilik ve ikincilik ödülünü, Keçiören üçüncülük ödülünü alırken, diğer kurslarımızda bir çok mansiyon ve sergilenebilir eser olarak seçildi. Bu da BELMEK’lerin gerçek başarısını gözler önüne sermektedir. Örneğin İstanbul da yapılan yarışmaya Türkiye’nin dört bir tarafından pek çok kurs yarışmaya katılmış olmasına rağmen aşağı yukarı ödüllerin yüzde 90’nı yani  20 ödülden 18’ini  BELMEK kursiyerleri aldı. Bu da başarımızı  çok net olarak ortaya koyuyor. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.  Özellikle bunları eğiten bütün öğretmen arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.    
Sergide yer alan eserleri tek tek dolaşarak inceleyen Başkan Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’e BELMEK kursiyerleri tarafından yağlı boya tablo ve çiçek hediye edildi.