Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BELMEK’ lerin Yılsonu Sergileri

-Çankaya Bölgesi emek sergisi’nin açılış kurdelesini kesen Başkan Gökçek: "Medar'ı iftiharımız Belmekler'i Türkiye' nin en büyük meslek edindirme kursları olarak görüyoruz." Milli kütüphane sergi salonu’nda açılan sergi ebrudan tezhibe, ahşap boyamadan el nakışına, iğne oyasından deri çantaya kadar 23 farklı branşa ev sahipliği yapıyor.

21 Mayıs 2012 Pazartesi 13:50
BELMEK’ lerin Yılsonu Sergileri

belmek_207.jpg

“Her ev bir atölye olacak” sloganıyla başlayan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 bölgede 150 noktada hizmet veren BELMEK’lerin 2011-2012 yılsonu sergileri Başkent’in çeşitli bölgelerinde tek tek vatandaşlarla buluşuyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve El Beceri Kursları’na (BELMEK) katılan yüzlerce kadın, bir yıldır edindikleri bilgiyi, beceriyi, tecrübeyi “el emeği göz nuru” eserlere dönüştürüyor. BELMEK yılsonu sergilerinde açılış sırası bu kez Çankaya bölgesi Emek’te idi. Milli Kütüphane sergi Salonu’ndaki düzenlenen serginin açılış kurdelesini kesen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Medar’ı iftiharımız BELMEK’leri Türkiye’nin en büyük meslek edindirme kursları olarak görüyoruz” dedi. Sergilenen eserleri gezen Başkan Gökçek, bu güzel serginin Kızılay’daki Metro Sanat Galerisi’nde de tekrarlanmasını istedi.
Milli Kütüphane Sergi Salonu’nda açılan BELMEK sergisi ebrudan tezhibe, ahşap boyamadan el nakışına, iğne oyasından deri çantaya kadar 23 farklı branşa ev sahipliği yapıyor.
Başkentli hanımların büyük bir ilgi gösterdiği sergiyi daha sonra Ankara Milletvekili Ülker Güzel ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek de dolaşarak, kursiyerlerle tek tek sohbet ettiler.
  
-FESTİVAL’E KARMA SERGİ KATILACAK
BELMEK yılsonu sergi açılışları, her gün başka bir merkezde devam ederek, 20 Haziran’da Altındağ Çubuk Kursu’nda son bulacak. Ardından da tüm kurslardan seçilen eserlerden oluşacak karma sergi, Büyük Ankara Festivali kapsamında Hipodrom’da açılacak.