Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BELMEK ÇAYYOLU’NDA DAHA DA BÜYÜYOR…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 18 yıldır başarıyla yürüttüğü Meslek Edindirme Kursları (BELMEK), 2012-2013 eğitim döneminde daha da büyüyor, genişliyor, güçleniyor.

15 Ekim 2012 Pazartesi 10:29
BELMEK ÇAYYOLU’NDA DAHA DA BÜYÜYOR…

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJELERİNDEN BELMEK, ÇAYYOLU’NDAKİ TALEP DOĞRULTUSUNDA YENİ KURS YERLERİ İLE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

belmek_400_15102012.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi’nin 18 yıldır başarıyla yürüttüğü Meslek Edindirme Kursları (BELMEK), 2012-2013 eğitim döneminde daha da büyüyor, genişliyor, güçleniyor.
Profesyonel eğitici kadrosuyla Başkentli kadınlara resimden çiniye, mozaikten ebruya 31 farklı branşta eğitim veren BELMEK, Çayyolu Köyiçi’nde kurduğu yeni bölge merkezi çatısı altında 3’ü yeni 8 kurs yeri ile yeni öğrencilerini ağırlıyor.
Türkiye’nin en büyük yerel yönetim okulu olan BELMEK, ihtiyaç doğrultusunda, kursiyer potansiyeli de değerlendirerek yeni merkezler oluşturuyor. Çayyolu’nda daha da güçlenen BELMEK, bu yıl ilk kez eğitime başlayan Yaşamkent, Turkuaz kurs yerleri ile Çayyolu Köyiçi, Çayyolu 2, Konutkent, Türkkonut kurs yerleri yeni bir bölge merkezi çatısı altında toplandı. Yeni açılan Bala ile Gölbaşı kurs yerleri de Çayyolu Bölge bünyesinde hizmet vermeye başladı.
Başkentin en büyük yaşam alanlarından Ümitköy ve civarından BELMEK kurslarına yönelik çok fazla talep aldıklarını dile getiren Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu, bu çağrıya kayıtsız kalmayarak, bu yıl yeni kurs yerleri ve daha güçlü bir kadroyla bölgeye hizmet vereceklerini dile getirdi.
Yaşamkent’te 4 katlı müstakil, 200 metrekare bir binayı kurs yeri olarak bu eğitim yılına yetiştirdiklerini ifade eden Okuroğlu, “Yaşamkent’te 4 branşta, resim, mozaik, giyim ve çini kursları veriyoruz. Pırıl pırıl, ferah bir kurs yerimiz var. Yeni açıldığı için kayıtlarımız hala devam ediyor” dedi.
Turkuaz Evleri’nde ise TOKİ Bloklarında 3 daireden oluşan kurs yerinde “yemek, resim, iğne oyası, çini, şiş dantel ve giyim” branşlarında eğitim verildiğini söyleyen Okuroğlu, “Yeteneğini keşfetmek, emeklilik günlerini değerlendirmek, kaliteli ve üretken zaman geçirmek isteyen tüm kadınları kurslarımıza çağırıyoruz” diye konuştu.