Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Batıpark Çocukları Uzağı Yakınlaştırdı...

- BATIPARK ÇOCUK KULÜBÜ’NÜN DÜZENLEDİĞİ ULUSLARARASI AİLE GÜNÜ PROGRAMI’NDA ÇİN-TÜRK BULUŞMASI YAŞANDI

30 Mayıs 2012 Çarşamba 13:21
Batıpark Çocukları Uzağı Yakınlaştırdı...

batipark_200.jpg

Büyükşehir Belediyesi Batıpark Çocuk Kulübü, “Uluslararası Aile Günü Programı” düzenleyerek, Çin ve Türk kültürünü kaynaştırıp, uzağı yakınlaştırdı.
Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki yaşam merkezleri birbirinden farklı etkinliklerle Ankaralıları buluşturuyor. Şenlikler, geziler, seminerler ve özel günlerde düzenledikleri etkinliklerle büyük ilgi gören merkezlerden Batıpark Çocuk Kulübü de farklı perspektifine bir yenisini ilave etmenin keyfini yaşadı.
Batıpark Çocuk Kulübü’nün, üyelerinin ufkunu genişletmek için bu amaçla Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl Sahnesi’nde düzenlendiği Uluslar arası Aile Günü Programı’na ilgi de yoğun oldu.
Sahne girişinde bulunan stantlarda, Çin dövmesi, Çince isim yazdırma gibi ilgi çekici faaliyetler yer aldı. Çin süslemeleriyle ve Türkiye’nin geleneksel folklorik desenleriyle süslenen salon girişi iki kültürün ilk buluşması oldu. Türkiye’de, 2012 yılının “Çin Kültür Yılı” olarak kabul edilmesinden yola çıkarak düzenlenen programda, renkli kostümler ve müziklerle adeta bir kültürel şov sergilendi. Program gösteri, sergi, konser, defile gibi çok renkli görüntülere sahne oldu.
Yöresel zeybek ve halk oyunlarıyla devam eden program, Ankara Üniversitesi öğrencilerinin Çince koro ve Çince tekerlemeler seslendirmesiyle renklendi. Önce, Türk kına gecesiyle yansıtılan kültürel uyum, ardından Çin ata sporu olan wushu gösterisi ile izleyenleri büyüledi.
Alkışların hiç dinmediği programda Çin’den programa özel getirtilen geleneksel kıyafetlerle Ankara Üniversitesi öğrencileri defile düzenledi. Ayrıca Türk yöresel kıyafetlerinin de sunulduğu defilede keyifli dakikalar yaşandı.
Günün anısı olarak, Batıpark Çocuk Kulübü’nün tanıtım magnetlerinin de dağıtıldığı program sonunda konukların mutlulukları yüzlerine yansıdı.