Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENT'TE TELAFFUZU EN ZOR OLAN BULVARIN İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ

Başkent’in en zor telaffuz edilen “Bangabandhu Şeyh Muciburrahman Bulvarı”nın adı Ankara Büyükşehir Belediye meclisinin kararıyla değiştirildi.

17 Aralık 2020 Perşembe 08:27
BAŞKENT'TE TELAFFUZU EN ZOR OLAN BULVARIN İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ

   Başkent’in en zor telaffuz edilen “Bangabandhu Şeyh Muciburrahman Bulvarı”nın adı Ankara Büyükşehir Belediye meclisinin kararıyla değiştirildi. Vatandaşların yoğun şikayeti üzerine alınan karar doğrultusunda, Çankaya ilçesi Ahmet Taner Kışlalı ve Çayyolu Mahallesi sınırlarında bulunan bulvarın yeni ismi “Bangabandhu Bulvarı” oldu.         

    Ankara'da 1997 yılından itibaren kullanılan “Bangabandhu Şeyh Muciburrahman Bulvarı’’nın yeni adı “Bangabandhu Bulvarı” oldu.

    Bölgede yaşayan vatandaşların zor telaffuz edildiği için yoğun şikayette bulunması üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında bulvarın ismini “Bangabandhu Bulvarı” olarak değiştirdi.

BULVARIN YENİ İSMİNİN TELAFFUZU ŞİMDİ DAHA KOLAY

   Büyükşehir Belediye meclisinde oy birliğiyle alınan karar sonrası ve Ankara Valiliği'nin onayının ardından Çankaya ilçesi Ahmet Taner Kışlalı ve Çayyolu Mahallesi’nde bulunan bulvarın yeni ismini taşıyan levhanın montajı Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

   Bangladeş’in kurucusu olan Bangabandhu Şeyh Muciburrahman’ın ismini taşıyan bulvarın yeni adını gören mahalle sakinleri kadar esnaf da memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi:

-Emin Kolak: “Koru Mahallesi’nde oturuyorum. Bangabandhu Şeyh Muciburrahman Bulvarı’nın isminin değiştirilmesi çok iyi oldu. Telaffuzu zordu ve herhangi bir kodlamada yapamıyorduk.”

-Ömer Şimşek: “Bulvarın isminin değiştirilmesi çok iyi oldu. Vatandaşlar telaffuz konusunda çok sıkıntı çekiyordu. Sürekli büfemize gelip ne anlama geldiğini ve neden bu kadar uzun olduğunu soruyorlardı. Sosyal medyada da bu konuyla alakalı eleştirilere de denk gelmiştim. Çok iyi bir karar olmuş hem kısa olması da iyi oldu.”