Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENT'TE ASFALTTA ATILIM YILI

Büyükşehir Belediyesi, dünyanın nüfusu 5 milyona yaklaşan kentleri arasında en rahat trafik akışının sağlandığı Başkent’in modern, konforlu ve güvenli yollarındaki asfalt serim, bakım ve onarım çalışmalarına gece-gündüz devam ediyor.

17 Temmuz 2013 Çarşamba 00:00
BAŞKENT'TE ASFALTTA ATILIM YILI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKENT’İN MODERN, KONFORLU VE GÜVENLİ YOLLARINDAKİ ASFALT SERİM, BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARINA GECE-GÜNDÜZ DEVAM EDİYOR

 -15 MART’TA BAŞLAYAN ASFALT SEZONUNUYLA BİRLİKTE BUGÜNE KADAR BAŞKENT YOLLARINA YAKLAŞIK 2 MİLYON TON ASFALT DÖKÜLDÜ

-BAŞKAN GÖKÇEK: “2013 YILI HEDEFİMİZ YAKLAŞIK 4,5 MİLYON TON ASFALT”

Büyükşehir Belediyesi, dünyanın nüfusu 5 milyona yaklaşan kentleri arasında en rahat trafik akışının sağlandığı Başkent’in modern, konforlu ve güvenli yollarındaki asfalt serim, bakım ve onarım çalışmalarına gece-gündüz devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, asfalt sezonunun 15 Mart’ta başladığını, o tarihten bu yana Başkent asfalt_17072013_asfalt_yenileme-5.jpgyollarına 2 milyon ton asfalt serildiğini bildirerek, “Bu yıl hedefimiz 4,5 milyon ton asfalt dökerek bir rekora imza atmak” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından, Ankara mücavir alan sınırları içinde bulvar, cadde, otobüs ring yolları ve genişliği 12 metrenin üzerinde olan sokaklarda asfalt kaplama, bakım ve onarım çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

-BAŞKAN GÖKÇEK: “HEDEF 4,5 MİLYON TON ASFALT” -
Bu yıl hedefin yaklaşık 4,5 milyon ton Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt serimi gerçekleştirmek olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, asfalt sezonunun başladığı 15 Mart’tan 13 Temmuz’a kadar köyler de dahil olmak üzere toplam 2 milyon ton asfalt serildiğini söyledi.

Başkent yollarının kaliteli asfaltıyla, güvenli ve rahat seyahatin adresi haline geldiğini kaydeden Başkan Gökçek, asfalt serim işleminin bu yıl daha da hızlandığını belirterek, tüm metropol ilçe ve mahallelerinde asfalt çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Yeni açılan cadde ve bulvarlarda asfalt serim çalışmaları ile birlikte, alt yapı çalışmaları nedeniyle ve zamanla asfaltı yıpranan yollarda da asfalt bakım ve onarım çalışması yaptıklarını belirten Başkan Melih Gökçek, gece ve gündüz ayrı ekiplerle asfalt serim olarak 22, asfalt bakım ve onarım olarak da 40 ekibin görev yaptığını kaydetti.

-MODİFİYE ASFALT-

2013 yılında bitümlü sıcak karışım asfalt (BSK) ile birlikte modifiye asfalt serimi de yapıldığını da  belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, modifiye asfaltın trafik emniyeti ve sürüş konforu bakımından çok daha dayanıklı ve kaliteli olduğunu söyledi.

-ÇALIŞMA YAPILAN YERLER- 

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri asfalt çalışması yapılan yerlerle ilgili şu bilgileri verdi:

“Çankaya İlçesi’nde İncek Bulvarı, Simon Bolivar Caddesi, Kahire Caddesi, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Seyran Caddesi, Söğütözü Mahalle 2185. Cadde, Beytepe Mahallesi Hasan Kılavuz Caddesi, Mutlukent Mahallesi 1921 ve 1920 Caddeleri, 1931, 1928 ve 1934. Sokaklar, Hitit Bulvarı, Mamak İlçesi’nde Gaziler Sokak, Akşemsettin 1080 Cadde, Lalahan Mahallesi asfalt_17072013_.jpg27 Aralık Bulvarı, Nene Hatun Caddesi, Saray Caddesi, Gençlik Caddesi, Lalapaşa Caddesi, Görmezler Caddesi, Kusunlar Mahallesi TOKİ Yolu, Şehitler Caddesi, Abdülhakhamit Caddesi, Altındağ İlçesi’nde Çalışkanlar Mahallesi Kanatlı Sokak, Kaftan Sokak, Kalbur Sokak, Kalemtaş Sokak, Kadırga Sokak, Yenimahalle İlçesi’nde Batıkent Bulvarı, Güvercinlik Caddesi, Kardelen Mahallesi 2026. Cadde, 1969. Sokak, Kent Koop Mahallesi, 1800. Cadde, Yenibatı Mahallesi 1820. Cadde, İvedik Mahallesi 2254. Cadde, Turgut Özal Mahallesi 2209. Cadde, 2220 Cadde, Yaşamkent 3381. Cadde, Anadolu Bulvarı, Etimesgut İlçesi’nde Bağlıca Mahallesi Mermeroğlu Caddesi, Ayyıldız Mahallesi 1649. Cadde, 1631. Sokak, Altay Mahallesi 2668 Sokak, 2665. Sokak, 2663. Sokak, Ahi Mesut Mahallesi 1816. Cadde, 1776. Cadde, Keçiören İlçesi’nde Ufuktepe

Mahallesi Tutal Caddesi, Ovacık Mahallesi ile Bağlum Bağlantı Yolu, İrfan Baştuğ Caddesi, Pursaklar İlçesi’nde Merkez Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi, Yavuz Bulvarı, Belediye Caddesi, Sincan İlçesi’nde Polatlı 2. Cadde, Peçenek Caddesi, 185 Caddelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda caddede asfalt çalışması yapıldı.”

Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, yıl içerisinde modifiye asfalt serimi yapılması planlanan caddelerin de şunlar olduğunu söyledi: “Ziya Gökalp Caddesi, Mithatpaşa Caddesi, İnönü Bulvarı, Bilkent Bulvarı, Doğukent Caddesi, Uğur Mumcu Caddesi, Nene Hatun Caddesi, Reşit Galip Caddesi, Türkocağı, Bahriye Üçok Caddesi, Gençlik Caddesi, İran Caddesi, Celal Bayar Bulvarı, Esat Caddesi, Dögol Caddesi, Anadolu Bulvarı, Eşref Bitlis Caddesi, Bağdat Caddesi,  Silahtar Caddesi, Ümitköy 8. Cadde, Batıkent Bulvarı, Fatih Caddesi, İrfan Baştuğ Caddesi, Kızlarpınarı, Etlik Caddesi, Anafartalar Caddesi, Adnan Saygun Caddesi, Denizciler Caddesi, Ulus Cumhuriyet Caddesi, Çankırı Caddesi, Sıhhiye Atatürk Bulvarı, İstanbul Caddesi,  Tıp Fakültesi Caddesi, Talatpaşa Bulvarı, İstasyon Caddesi, Bağlıca Bulvarı, Ahi Mesut Bulvarı, Atatürk Caddesi, Ayaş Yolu.”

Yetkililer, “Yeni Çiftlik Bulvarı, Konya Yolu, Gölbaşı Haymana Yolu genişletme, Turgut Özal Bulvarı, İnönü Bulvarı, Çankaya İlçesi Uğur Mumcu Caddesi, Koza Sokak, İlker 1. Cadde, Turgut Reis Caddesi, Doğukent Bulvarı, Keçiören İlçesi, Yeşilöz Mahallesi, 1974. Sokak, Baştuğ Sokak, Yenimahalle İlçesi Turgut Özal Mah. 2416. Cadde ve 1940. Cadde, Gölbaşı İlçesi, Örencik Yurtbeyi Mahalleleri arası bağlantı yolu, Sincan İlçesi, Polatlar Mahallesi bağlantı yolu asfalt çalışması devam etmektedir” diye konuştular.

-BAŞKENT’İN DÖRT BİR KÖŞESİNE ASFALT-

Büyüyen ve gelişen Başkent Ankara’nın sadece merkezi bölgelerini değil, en ücra köşelerini de modern ve kaliteli asfalta kavuşturmak için çalışmaların devam ettiğini kaydeden yetkililer, “Başkent merkez ve merkez ilçe belediyelerinin dışında bulunan diğer belediyeler ile köy statüsünde bulunan mahallelerden gelen talepleri de değerlendirerek, buralarda da çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca bakım onarım gerektiren bölgelerde de asfalt yapım programı doğrultusunda asfalt kaplama çalışmalarına başladık” dediler. 

Yetkililer, merkez ilçe belediyelerinin dışında bulunan Akyurt, Bala, Çubuk, Elmadağ, Kazan, Kalecik ilçe belediyeleri ve köylerinde asfalt kaplama çalışmalarının devam ettiğini, gelen talepler doğrultusunda mahallelerde asfalt kaplama çalışmaları yapıldığını söylediler.

-YENİ YOL ÇALIŞMALARI-

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından 2013 yılında; yeni yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarının da devam ettiğini anlatan yetkililer, Yeni Çiftlik Bulvarı’nda çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü, Konya Yolu, Haymana Yolu genişletme çalışmalarının son aşamaya geldiğini ve Anadolu Bulvarı Konya yolu bağlantısı ODTÜ içi yeni bulvar açım çalışmalarının devam ettiğini söylediler.

BAŞKENT'TE ASFALTTA ATILIM YILI
BAŞKENT'TE ASFALTTA ATILIM YILI
BAŞKENT'TE ASFALTTA ATILIM YILI
BAŞKENT'TE ASFALTTA ATILIM YILI
BAŞKENT'TE ASFALTTA ATILIM YILI
BAŞKENT'TE ASFALTTA ATILIM YILI
BAŞKENT'TE ASFALTTA ATILIM YILI
BAŞKENT'TE ASFALTTA ATILIM YILI
BAŞKENT'TE ASFALTTA ATILIM YILI