BAŞKENTLİLERİN MOGAN PARK'TA HAFTA SONU KEYFİ

Büyükşehir Belediyesi’nin rekreasyon alanlarından Mogan Park’a gelen Ankaralılar, hem pazartesi günü başlayacak Ramazan öncesi göl kenarında mangallarını yakarak piknik keyfi yaptılar hem de parkta çocuklarını eğlendirdiler. Çeşitli oyun gruplarında ve salıncaklarda eğlenen vatandaşlar, zaman zaman uçurtma uçurarak veya aileleriyle birlikte mini trenle park alanını turlayarak eğlenceli bir gün geçirdiler.

06 Haziran 2016 Pazartesi 07:45
BAŞKENTLİLERİN MOGAN PARK'TA HAFTA SONU KEYFİ

-YAĞIŞLARIN MOLA VERİP HAVALARIN ISINMASINI FIRSAT BİLEN BAŞKENTLİLER MOGAN PARK’A KOŞTU
-PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAK RAMAZAN ÖNCESİ PİKNİK YAPAN AİLELER, GENÇLER, ÇOCUKLAR VE ÖĞRENCİ GRUPLARI TEMİZ HAVA EŞLİĞİNDE GÖL KENARINDA OLMANIN KEYFİNİ ÇIKARDI

mogan.jpgRamazan öncesi hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyen Başkentliler, Mogan Park’a giderek piknik alanlarını doldurdu.
Göl kenarında yürüyüş yapan, çimenlerin üzerine oturarak göl manzarasını seyreden, su bisikleti ile gölde gezinti yapan Ankaralılar, selfi çektirmeyi de ihmal etmediler.

-“PARKLAR EV ORTAMINI ARATMIYOR”-
Piknik alanlarını dolduran Başkentli aileler, gençler, arkadaş grupları ve çeşitli okullardan gelen öğrenci grupları, Ramazan öncesi doyasıya pikniğin tadını çıkardılar.
Mogan Park’ta piknik yapan bazı aile ve öğrenci grupları şu değerlendirmelerde bulundular:
Eşi ve kızları Elif (10) ile Nehir Şehitoğlu (7) ile Mogan Park’a gelen Ayşe Şehitoğlu (48), “Ramazan öncesi piknik yapalım, çocuklar eğlensin diye geldik. Mogan Park çok güzel, çok temiz, her türlü ihtiyacınızın karşılanacağı bir yer. Gençler var, aileler var, hep birlikte parkın tadını çıkarıyorlar” dedi.
Özel Ankara Ayyıldız Sağlık Meslek Lisesi 9. sınıftan bir grup öğrenci ile geldiklerini belirten İngilizce öğretmeni Meral Temple (52) “Grup olarak ilk defa geldik, fakat daha önce herkes kişisel olarak gelmiş, zaten burasını da biliyorlar. Mogan Park çok güzel çok beğendik. Aktiviteler var, tren, su bisikleti, barbekü gibi…Yerlerin temiz olması, arabanızı çok yakın yere park edebiliyor olmanız, tuvaletlerin olması çok büyük avantaj. Etrafınızda ailelerin de olması ayrı bir güzellik” diye konuştu.
Eşi Sinem Demir (29), iki kızı Seher Demir (9) ve Umut Demir (3) ile gelen Muhammet Demir (33) ise Dikmen İlker’de oturduklarını belirterek, zaman zaman değişik rekreasyon alanlarında piknik yaptıklarını belirtti. Muhammet Demir, şunları söyledi:
“Ailemizle birlikte gittiğimiz zaman Mogan, Mavi Göl’e geliyoruz. Mogan Park’ta tuvaletler, çeşmeler, büfeler var, ev ortamını aratmıyor. İhtiyaç duyduğumuz hemen her şey var, güvenli bir ortam var” diye konuştu.
Mogan Park’ta piknik keyfi yapan bir başka öğrenci grubu ise Anıttepe Anadolu Lisesi’nde okuduklarını söyledi. Eğlenceli bir piknik ortamında buluştuklarını söyleyen Melikşah Akça (15), Mogan Park’a daha önce 4-5 defa geldiğini ve gayet güzel bulduğunu belirterek, “Gölün kenarında, manzarası güzel, sakin huzurlu bir yer, insanların eğlenebileceği bir yer. Herkes burayı önerdiği için geldik” dedi.
Zehra Kocaoğlu (15) ise “Buraya gelme sebebim öncelikle buranın nezih, rahat ve insanların eğlenebileceği bir yer oluşu. Onun dışında göl kenarı ve manzara olarak çok güzel bir yer” diye konuştu.