Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENT'E 90 SİNYALİZE KAVŞAK DAHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Başkent’te sinyalizasyon sistemi bulunmayan toplam 90 kavşağa, son teknoloji trafik sinyal sistemleri yerleştirilmesi için çalışmalar başladı.

11 Ocak 2014 Cumartesi 12:04
BAŞKENT'E 90 SİNYALİZE KAVŞAK DAHA

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SİNYALİZASYON SİSTEMİ BULUNMAYAN 90 KAVŞAĞA DAHA SON TEKNOLOJİ TRAFİK SİNYAL SİSTEMLERİ YERLEŞTİRİYOR
-BAŞKENT’TE ŞU ANDA 724 KAVŞAK’TA SİNYALİZE BULUNDUĞUNU KAYDEDEN EGO GENEL MÜDÜRÜ TAHİROĞLU, YENİ YAPILANLARLA BİRLİKTE BU SAYININ 814’E ÇIKACAĞINI SÖYLEDİ

sinyal_kavsak_calsma.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Başkent’te sinyalizasyon sistemi bulunmayan toplam 90 kavşağa, son teknoloji trafik sinyal sistemleri yerleştirilmesi için çalışmalar başladı.
Başkent’te şu anda yaklaşık 724 adet sinyalize edilmiş kavşak bulunduğunu, bunlara ilave olarak trafik durumuna göre tespit edilen 90 adet kontrolsüz kavşağa daha yeni sinyal sistemi yerleştirilmesi için çalışmalara başladıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, “Ulaşım Dairesi Başkanlığımız tarafından yürütülen çalışmamızın tamamlanmasıyla birlikte Başkent’te toplam 814 kavşağımız ışıklandırılmış olacak. Tabi bu kavşak sayısı. Yani kavşağın durumuna göre, yerleştirilen sinyalize sayısı da değişiyor. Yani bir kavşakta 7 tane sinyalize de bulunabiliyor” dedi.
Kavşakların önce geometrik projesinin hazırlandığını ve Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından da gerekli kavşak düzenlemelerinin yapıldığını anlatan Tahiroğlu, “Ardından biz de kavşakta sinyalize çalışmasını gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

-IŞIKLI KAVŞAK SAYISI ARTIYOR

Son iki yılda toplam 128 adet kavşağın sinyalize çalışmalarının tamamlandığını belirten Necmettin Tahiroğlu, “Bu yıl içerisinde 90 adet kavşağımıza daha sinyalize yerleştirerek, ışıklı yani kontrollü kavşak sayımızı artıracağız” dedi.
Yeni yapılan, genişletilen veya ihtiyaç bulunduğu tespit edilen kavşaklarda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Başkent merkez ve bağlı ilçelerinde sinyalize kavşak yapımının sürdüğünü anlatan Tahiroğlu, “Aynı zamanda mevcut sinyalizelerin de bakım ve onarımlarını sürekli olarak gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
Yeni yapılan sinyal sistemlerinin merkezi kontrol sistemine bağlanarak, herhangi bir arıza durumunda en kısa zamanda tespitinin yapılıp, müdahale edilebileceğini anlatan EGO Genel Müdürü Tahiroğlu, “Yeni yapılan sinyalize kavşaklarımızın büyük çoğunluğuna geri sayım cihazı da yerleştiriliyor” dedi.

-SİNYAL SİSTEMİ KURULACAK KAVŞAKLARDAN BAZILARI

* Mamak, Natoyolu Caddesi- 763. Cadde
* Altındağ, Babür Caddesi – Adalı Halil Sokak
* Altındağ, Çatak Caddesi - Ereğli Caddesi - Bostancık Caddesi
* Etimesgut, Şht. Hasan Öztürk Caddesi -2056. Sokak – Ayşecik Sokak
* Keçiören, Bademlikyolu Caddesi – Anavatan Caddesi
* Sincan, Buhara Caddesi – Yaşar Kemal Caddesi
* Altındağ, Talatpaşa Bulvarı - Kantarcılar Sokak- Denizciler Sokak
* Gölbaşı, Haymana Yolu Bulvarı - Hasvak Devlet Hastanesi Önü
* Sincan, Polatlı 1 Caddesi - Erdal Sokak
* Mamak, Bostancık Caddesi - Selçuk Caddesi
* Sincan, 1466 Cadde - 1589 Sokak (Sincan Adliye Çıkışı)
* Keçiören, Aşık Veysel Caddesi - Tutal Caddesi
* Etimesgut, Eryaman Selçuklular Caddesi - Erzurum Kongresi Caddesi

BAŞKENT'E 90 SİNYALİZE KAVŞAK DAHA
BAŞKENT'E 90 SİNYALİZE KAVŞAK DAHA
BAŞKENT'E 90 SİNYALİZE KAVŞAK DAHA
BAŞKENT'E 90 SİNYALİZE KAVŞAK DAHA
BAŞKENT'E 90 SİNYALİZE KAVŞAK DAHA
BAŞKENT'E 90 SİNYALİZE KAVŞAK DAHA
BAŞKENT'E 90 SİNYALİZE KAVŞAK DAHA