Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENT YOLLARINDA GÜVENLİ VE KONFORLU SÜRÜŞ KEYFİ

Büyükşehir Belediyesi, çağdaş, modern ve rahat bir şehir içi seyahat keyfi için Başkent yollarındaki çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

21 Şubat 2013 Perşembe 00:00
BAŞKENT YOLLARINDA GÜVENLİ VE KONFORLU SÜRÜŞ KEYFİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞI, HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YIL DA BÜYÜYEN, GELİŞEN VE ÖRNEK OLAN BAŞKENT YOLLARINI SÜSLEMEYE, KONFORLU VE GÜVENLİ KILMAYA DEVAM EDECEK 
-ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞI, BAŞKENT’E 15 BİNİ AŞKIN YÖN LEVHASI, 50 KAVŞAKTA SİNYALİZE, YOLLARDA DA YAKLAŞIK 12 BİN KİLOMETRELİK KESİKLİ YOL ÇİZGİSİ (700.000 METREKARE) ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRECEK


sinyalizasyon.jpgBüyükşehir Belediyesi, çağdaş, modern ve rahat bir şehir içi seyahat keyfi için Başkent yollarındaki çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Ankara’nın dört bir tarafında yeni yol açımı ve genişletme çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Başkent’i, boydan boya çizgi çalışması yaptığı, uyarı levhaları ve bilgilendirme yazılarıyla süslediği, sinyalizelerle güvenli kıldığı yollara yerleştirdiği dünya standartlarındaki yön levhalarıyla da sürüş kolaylığının adresi haline getiriyor.
Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkent yollarının daha modern ve rahat olması için çalışan birimi Ulaşım Daire Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyüyen, gelişen ve örnek olan Başkent yollarını süslemeye, konforlu ve güvenli kılmaya devam edecek. Ulaşım Daire Başkanlığı Başkent’e 15 bini aşkın yön levhası, 50 kavşakta sinyalize, yollarda da yaklaşık 12 bin kilometrelik kesikli yol çizgisi (700.000 metrekare) çalışması gerçekleştirecek.

-LEVHASIZ YOL KALMAYACAK

Sürücülerin en önemli yol göstericileri olan yön levha çalışmalarını “levhasız yol kalmayacak” prensibiyle sürdüren Ulaşım Dairesi, Başkent yollarını dünya standartlarında levhalarla süslemeye de devam edecek.
Dünyanın 4 milyonluk şehirleri arasında en rahat trafik akışına sahip kenti unvanını elinde bulunduran Başkent’te, ihtiyaç duyulan bölgelere 15 bin adet standart trafik işaret levhası yerleştirmeyi planlayan Ulaşım Dairesi ekipleri, sürücülere gitmek istedikleri istikamet hakkında önceden bilgi vermek amacıyla da bulvar, cadde ve kavşaklarda gerekli yerlere başüstü, T tipi, L tipi ve öngösterici olmak üzere 250 adet levha çalışması gerçekleştirecek.

-BİR YILDA 7 BİN 310 KİLOMETRE YOL ÇİZGİSİ

Başkent yollarının daha güvenli, huzurlu ve keyifli bir sürüş keyfi yaşatması için çalışan Ulaşım Dairesi, bu yıl da yollardaki şeritleme çalışmalarını aralıksız sürdürecek. Mücavir alan sınırları içerisinde bulunan yol, kavşak ve yaya geçitlerinde yaklaşık 12 bin kilometre kesikli yol çizgi çalışması (700.000 metrekare) yapmayı planlayan Ulaşım Dairesi ekipleri, kontrolsüz şekilde bulunan 50 adet kavşakta da sinyalize çalışması yapmayı planlıyor.

-YEŞİL DALGA UYGULAMASI

Ekipler, Başkent’in muhtelif cadde ve bulvarlarında trafik akışının iyileştirilmesine yönelik olarak da geçtiğimiz yıl başladığı çok önemli bir çalışmaya bu yılda da devam edecek.
Trafik akışını düzenli tutmak, yakıt ve zaman tasarrufu sağlamak amacıyla uygulanan akıllı ulaşım sistemlerinden olan “yeşil dalga uygulaması”na geçtiğimiz yıl geçen Ulaşım Dairesi’nin bu çalışması sayesinde sürücüler, “Yeşil dalga” tabelasında yazan hızda yol almaları durumunda, o hat üzerinde bulunan tüm trafik lambalarından yeşil ışıkta geçebiliyorlar.
Uygulamanın daha yaygınlaştırılması için çalışmalarını sürdüren Ulaşım Dairesi, henüz ülkemizde çok yaygın olmayan uygulamaya geçerek, öncü oldu. 2013 yılında 10 arterde daha yeşil dalga uygulaması yapılması amacıyla çalışmalara başlayan Ulaşım Dairesi, bu kapsamda İvedik, Silahtar, Hoşdere, Ziyaurrahman, Simon Bolivar ve Eryaman TBMM Caddeleri ile Anadolu Bulvarı’nda da bu öncü çalışmasını sürdürecek.

-GÖRME ENGELLİLER İÇİN AKUSTİK SİNYALİZE

Engelli vatandaşlar için kent içinde ulaşılabilirliğinin güvenli bir şekilde sağlanmasına yönelik olarak da kent genelinde başlatılan seferberliğe akustik sesli uyarı cihazıyla katkı sağlayan Ulaşım Daire Başkanlığı, bu kapsamda yaya yoğunluğu açısından önem arz eden 200 adet kavşağa sesli uyarı cihazını takarak, en kısa sürede engelli vatandaşların hizmetine sunacak. Ekipler ayrıca, 1000 adet sesli uyarı cihazı alımı daha yapmayı planlıyorlar.
Ayrıca yine Başkent Ankara’nın “ağaç yaşken eğilir” prensibiyle, küçük yaşlarda trafik eğitimi vererek, geleceğin şoförlerini yetiştirdiği Kurtuluş Parkı Çocuk Trafik Eğitim Pisti’nde de 2012 yılında 90 okuldan 3 bin öğrenci trafik eğitimi aldı.

BAŞKENT YOLLARINDA GÜVENLİ VE KONFORLU SÜRÜŞ KEYFİ
BAŞKENT YOLLARINDA GÜVENLİ VE KONFORLU SÜRÜŞ KEYFİ
BAŞKENT YOLLARINDA GÜVENLİ VE KONFORLU SÜRÜŞ KEYFİ