Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent’te Yollara Çizgi Seferberliği…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, Her Geçen Gün Yeni Cadde ve Bulvarların Açıldığı, Eskilerin Asfaltlanarak Yenilendiği Başkent Yollarında Çizgi Seferberliği Başlattı -Çalışmalar Kapsamında Uzun Ömürlü ve Reflektifli Boyalarla 275 Bin Metrekare Çizgi Çalışması Yapılması Planlanıyor

19 Ağustos 2010 Perşembe 03:11
Başkent’te Yollara Çizgi Seferberliği…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, her geçen gün yeni cadde ve bulvarların açıldığı Başkent’te çizgisiz yol kalmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Daire Başkanı Mümtaz Durlanık, her geçen gün büyüyen ve genişleyen Başkent’te yeni yerleşim yerlerinin oluşmasıyla bulvar ve cadde sayılarının arttığını belirterek, “Başkentimizin son derece modern ve dünya standartlarındaki yollarına, yine dünya standartlarında şeritleme yapılması için çalışmalara başladık” dedi.

1.JPG
 Daha keyifli ve güvenli bir sürüş keyfi için yolları genişleyen, modern levhalar ve sinyalizelerle donatılan Başkent yollarında şeritleme çalışmalarının yapılması için start verdiklerini kaydeden Durlanık, “Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın asfalt programıyla koordineli olarak 275 bin metrekarelik yeni çizgi çalışmalarına başladık” diye konuştu.
 Eskişehir ve Konya Yolu başta olmak üzere, asfaltlanarak yenilenen, yıpranan, eskiyen veya yeni açılmış olup çizgisi bulunmayan yollardaki şeritleme çalışmalarının yapılmaya başladığını ifade eden Mümtaz Durlanık, “Ankara’da yeni asfaltlanan ve yol çizgisi yıpranan bölgelerin çizgilerini yeniliyoruz” dedi.
-REFLEKTİFLİ BOYA
 Yapılan çizgi çalışmasının asfalt serimiyle koordineli bir        şekilde yapılacağının altını çizen Durlanık, “Öncelikli olarak, Ankara’nın mücavir alan sınırları da dahil olmak üzere bütün yollarının ölçümlerini yaptık ve çizgiye ihtiyacı bulunan her yeri tespit ettik. Asfaltın niteliğine göre de 6 ay ile 5 yıl garantili, uzun ömürlü boya kullanıyoruz. Gece görünürlüğü için uygun, reflektif özellikli ve Avrupa Birliği ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün öngördüğü standartlardaki boyaları seçtik. Caddelerde uzun ömürlü ‘termoplastik-kalıcı’ boya, yaya geçitlerine ise tırtıklı, hız kesme özelliğine sahip ‘çift kompenantlı-yükseltili’ boya seriliyor” diye konuştu.
-YAKLAŞIK 4 BİN 600 KİLOMETRE
Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın yaptığı asfaltlama çalışmalarıyla koordineli olarak şeritleme yaptıklarını anlatan Ulaşım Daire Başkanı Durlanık, “Yol çizgi boyası işi kapsamınca 275 bin metrekare boya uygulaması yapılacak. Normal şartlarda bu kadar boya ile de yaklaşık olarak 4 bin 600 kilometre tek şeritli yol (Kesikli çizgi) çizilebilmektedir. Ancak yapacağımız çalışmalarda yolun kalitesi ve durumuna göre bu rakamlar değişiklik gösterebilmektedir” dedi.