BAŞKENT’TE BÜYÜKELÇİLİKLER RESEPSİYONU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) Etnografya Müzesi’nde düzenlediği “9. Büyükelçilikler Resepsiyonu’na” katıldı.

03 Ekim 2019 Perşembe 12:20
BAŞKENT’TE BÜYÜKELÇİLİKLER RESEPSİYONU

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ, ANKARA SANAYİ ODASI’NIN ETNOGRAFYA MÜZESİ’NDE DÜZENLEDİĞİ “9. BÜYÜKELÇİLİKLER RESEPSİYONU”NA KATILDI

-ANKARA VALİSİ VASİP ŞAHİN, BÜYÜKELÇİLER, SİVİL TOPLUM KURULUŞU TEMSİLCİLERİ VE ÇOK SAYIDA İŞ İNSANININ KATILDIĞI RESEPSİYONDA ÖNEMLİ MESAJLAR VEREN BAŞKAN YAVAŞ, “ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK 51 KARDEŞ KENTİMİZ VAR” DEDİ

-BAŞKAN YAVAŞ:

“ANKARA İÇİN AKILLI KENT, AKILLI TARIM UGULAMALARI, ULAŞIM VE BİLİŞİM TEKNİKLERİ KONUSUNDA İŞ BİRLİĞİ YAPMAK VE TİCARİ İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

ASO’nun ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona; Ankara Valisi Vasip Şahin, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, siyasetçiler, büyükelçiler, iş dünyası ve STK temsilcileri de yoğun katılım gösterdi.

BAŞKAN YAVAŞ: “HEDEFİMİZ ANKARA’NIN DÜNYA BAŞKENTLERİYLE YARIŞIR BİR BAŞKENT OLMASI”

Ankara’nın gerek ekonomisi gerekse turizmine katkı sağlamak amacıyla tüm paydaşlarla iş birliği yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 51 kardeş kentimiz var. Bizler Başkent’i Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği dünya başkentleriyle yarışır bir Başkent haline getirmek istiyoruz. Siz yabancı misyon şefleriyle ve iş insanlarıyla Ankara için akıllı kent, akıllı tarım uygulamaları, ulaşım ve bilişim teknikleri konusunda iş birliği yapmak ve ticari ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. İstanbul kadar Ankara’dan da dünyanın her yerine direk uçuşların olması ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacaktır.”

Kent Orkestrası eşliğinde Büyükşehir Belediyesi sanatçılarından Nur Yoldaş’ın konser verdiği resepsiyonda Başkan Yavaş, yurt dışı faaliyetleriyle dünyanın en büyük 250 müteahhidi arasında yer alan 21 ASO üyesi firmanın temsilcilerinden bazılarına başarı plaketlerini de takdim etti.