BAŞKENT RENGÂRENK: LAVANTA PARKI AÇILDI

Şehre nefes aldıracak yeşil alanların sayısını artıran Ankara Büyükşehir Belediyesi şimdi de Başkentlileri mis gibi kokusu ve rengârenk görüntüsü ile Lavanta Parkı ile buluşturuyor.

20 Ağustos 2023 Pazar 11:37
BAŞKENT RENGÂRENK: LAVANTA PARKI AÇILDI

Çankaya ilçesi Alacaatlı Mahallesi’nde 85 bin metrekarelik alana kurulu parkta çalışmalar tamamlandı.

Başkentte yeşil alanların sayısını her geçen gün artıran Ankara Büyükşehir Belediyesi şimdi de yeni bir rekreasyon alanını daha vatandaşlarla buluşturuyor.

ABB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri Çankaya Alacaatlı Mahallesi’nde yıllardır atıl durumda bulunan 85 bin metrekarelik alana kurulu Lavanta Parkı’nı hizmete açtı.  Vatandaşların aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirebileceği park; çocuk oyun alanları, mesire alanları, koşu yolu, fitness alanları, Pati Park ve 125 araçlık otoparkı ile engelli-engelsiz ayrımı olmadan erişilebilir şekilde dizayn edildi.

FOTOĞRAF PLATOSUNDAN AROMATİK BİTKİ TARLARLARINA…

Aromatik bitki ve meyve tarlalarının yanı sıra özellikle yeni evlenecek çiftlerin mutluluğa atacakları ilk adımı ölümsüzleştirebilecekleri lavantaların içerisinde yer alan fotoğraf platosu ile Lavanta Parkı Başkentlileri bekliyor.