Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK'İN HAFTA SONU MESAİSİ…

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hafta sonunu Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent’te yapımına başladığı ve yapmayı planladığı park alanlarında incelemelerde bulunarak geçirdi.

18 Şubat 2013 Pazartesi 00:00
BAŞKAN GÖKÇEK'İN HAFTA SONU MESAİSİ…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK, HAFTA SONUNDA, BÜROKRATLARIYLA BİRLİKTE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BAŞKENT’TE YAPIMINA BAŞLADIĞI VE YAPMAYI PLANLADIĞI YENİ PARK VE BAHÇE ALANLARINI İNCELEDİ
-İNCELEMELER SIRASINDA GÜZERGAH ÜZERİNDE ÇEŞİTLİ KONULARDA GÖRDÜĞÜ EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİ İÇİN DE TALİMATLAR VEREN BAŞKAN GÖKÇEK, KENDİSİNE SEVGİ GÖSTERİSİNDE BULUNAN VATANDAŞLARLA SOHBET EDİP, GELENEĞİ BOZMAYARAK ÇOCUKLARA OYUNCAK DAĞITTI


Bu kapsamda bürokratlarıyla birlikte otobüsle Başkent’i gezen Başkan Gökçek, güzergah üzerinde gördüğü eksikliklerin giderilmesi talimatlarını verirken, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla sohbet etti, geleneği bozmayarak çocukları oyuncaklarla sevindirmeye devam etti.

-GÖKKUŞAĞI CADDESİ’NDEKİ DEV PARK ALANI

gece_mesaisi.jpgGece geç saatlere kadar Başkent’te yepyeni projeler üzerinde çalışan ve twitter üzerinden fotoğraflarıyla birlikte müjdeler veren Başkan Gökçek, hafta sonunda da çalışmaları yerinde görüp, incelemelerde bulunuyor.
İlk olarak Cumartesi günü Dikmen’deki Gökkuşağı Caddesi üzerinde yapımı süren dev park alanında incelemelerde bulunan Başkan Gökçek, Konya Yolu’nun yan bandı boyunca uzanan parkın, yoldaki araçlara da muhteşem bir seyir zevki yaşatacağını söyledi. Voleybol ve basketbol sahalarının bulunacağı, dev bir süs havuzunun serinlik katacağı, dinlenmek için kamelyaların ve yemyeşil bir ortamda spor yapmak için kondisyon aletlerinin yer alacağı park kapsamında bölgedeki alt yapı da yenilenecek.
Çalışmalarına başlanan ve şimdiden yürüyüş parkurunda vatandaşların spor yaptığı park alanını inceleyen Başkan Gökçek, kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşların, Gökkuşağı Caddesi’nin, Konya Yolu’na kontrolsüz bir şekilde çıkışında çok fazla kaza meydana geldiğini söylemeleri üzerine, buraya çıkışın kapatılması için de bürokratlarına talimat verdi.
Park alanı üzerinde bulunan kaçak ve ruhsatsız yapıların boşaltılması ve yıkılmasını da isteyen Başkan Gökçek, incelemeleri sırasında ayrıca, yanına gelerek teşekkür eden vatandaşların çocuklarına da geleneği bozmayarak oyuncak dağıttı.
Konya Yolu’nun yan varyantlarının sağlı sollu yeşillendirilmesini de söyleyen Başkan Gökçek, buranın led ışıklarla aydınlatılmasını ve yemyeşil bir görünüme kavuşturulmasını istedi. Akpınar Gökkuşağı yamaçları olarak adlandırılan Konya Yolu boyunca uzanan bölgenin yoldan geçen araçlar için de seyir zevki oluşturacağını kaydeden Başkan Gökçek, gezisi sırasında güzergah üzerinde gördüğü molozların temizlenmesi, bozuk kaldırımların onarılması, yollardaki ızgaraların asfalt ile eşitlenmesi gibi konularda da bürokratlarını uyardı.

-YENİMAHALLE’YE PARK

Dikmen’deki incelemelerine, yol boyunca sık sık otobüsü durdurup, kaldırımlarda, yollarda gördüğü eksikliklerin giderilmesine ilişkin de talimatlar vererek devam eden Başkan Gökçek, daha sonra da Yenimahalle Pamuklar Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması düşünülen park alanına geçti. Başkan Melih Gökçek, burada da park yapılması planlanan alanı projeler üzerinde inceleyerek, neler yapılabileceği konusunda bürokratlarıyla bilgi alış verişinde bulundu. Başkan Gökçek, bu parkta da çocuk oyun alanlarından, koşu yoluna, kondisyon aletlerinden, havuza, oturma gruplarından, yemyeşil bir atmosfere kadar her türlü ayrıntının bulunacağını söyledi.

-SON DURAK SAKLIVADİ PARKI

Başkan Gökçek, hafta sonu boyunca heyet kabullerinden, Başkent’e ilişkin çeşitli konularda yapılan çalışmalara kadar pek çok konunun yanı sıra park alanları gezisine devam etti. Pazar gününü de Yenimahalle Şentepe Kayalar Mahallesi’ndeki 36 dönümlük park alanında incelemelerde bulanarak geçiren Başkan Gökçek, burada kendisini karşılayan bölge sakinleriyle de parka ilişkin sohbet etti. Çocuklara oyuncak dağıtan, bölge halkının isteklerini de dikkate alarak dev park alanında bulunması gereken konulara ilişkin talimatlar veren Başkan Gökçek, yüzme havuzunun, voleybol, basketbol ve futbol sahalarının, koşu yolunun, kondisyon aletlerinin, çocuk oyun alanlarının, bisiklet yollarının, yemyeşil bir atmosfer içerisinde birçok ayrıntının yer alacağı parkın ismini de yine bölgedeki vatandaşlarla birlikte belirledi.

-BÜYÜKŞEHİR PARKLARI DEĞER KATIYOR

Parka verilecek isim konusunda vatandaşlarla birlikte Saklıvadi Parkı isminde karar kılınırken, Saklıkent diye anılan bölgedeki dairelerin fiyatlarının da en az iki kat artacağını kaydeden Başkan Gökçek, bölgede bina yapan müteahhitlerle de bir araya gelip pazarlık ederek, parkın hemen yanında yer alan ve çok eskiyen Kayalar Camii’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılması ve müteahhitler tarafından yapılması konusunda anlaşma yaptı. Vatandaşların da sevinçle karşıladığı pazarlığın ardından Başkan Gökçek, yine kendisini karşılayan çocuklara top ve oyuncak bebek dağıttı.