Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek Yabancı Gazetecilere Hacı Bayram Camii’ni Gezdirdi…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, SHOPPING FEST’İN TANITIMI İÇİN ANKARA’YA GELEN YABANCI BASIN MENSUPLARINA HACI BAYRAM CAMİİ VE ÇEVRESİNİ GEZDİREREK BİLGİ VERDİ -BAŞKAN GÖKÇEK: “DÜNYADA HİÇBİR FESTİVALDE BU KADAR ETKİNLİK BİR ARADA BULUNMUYOR” -“HERGÜN 120 GÖSTERİ YER ALACAK. ZİYARETÇİLER YÜZDE 40 İLE 50 ARASINDA İNDİRİMLİ ALIŞVERİŞ YAPMA İMKANI BULACAK”

17 Mayıs 2012 Perşembe 14:39
Başkan Gökçek Yabancı Gazetecilere Hacı Bayram Camii’ni Gezdirdi…

baskan_hacibayram_200_1.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Shopping Fest’in tanıtımı için Ankara’ya gelen yabancı basın mensuplarına Hacı Bayram Camii ve çevresini gezdirdi.
Başkan Gökçek, gezi öncesi festivalin tanıtımı için 23 ülkeden Ankara’ya gelen 42 gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, Hacı Bayram Camii hakkında da bilgi verdi.
Hacı Bayram Camii ve çevresinin dini hoşgörünün merkezi olduğunu belirten Başkan Gökçek, Augustus Tapınağı ve Hacı Bayram Veli Camii’nin yıllardır yan yana korunarak bugünlere getirildiğini, bölgenin ise aslına uygun olarak yeniden restore edildiğini anlattı.
Yabancı gazetecilerin Festival hakkındaki sorularına da yanıtlayan Başkan Gökçek,  “Bir kişi Shopping Fest’e neden gelir?” şeklindeki soruya “Bu festivale üç sebep için gelinir. Birincisi alışveriş açısından oldukça ucuz bir festival olacak, ikincisi festival içinde bu kadar çok etkinlik yapılan başka bir festival yok. Üçüncüsü dünyanın birçok ülkesinden çok önemli gruplar bu festival için Ankara’da bulunacak. Dolayısıyla bu aynı zamanda bir kültür festivali olacak” dedi.
Başkan Gökçek, festival haricinde yerli ve yabancı turistlerin Ankara’ya gelmesi için çok önemli bir nedenin daha bulunduğunu ifade ederek, bunun da  Ankara’nın Türkiye’nin Başkent’i olmasının yanı sıra tarih boyunca Anadolu Medeniyetlerine ev sahipliği yapması açısında tarihi bir değeri olduğunu kaydetti.

baskan_hacibayram_200.jpg


-BİR MİLYON KİŞİ BEKLİYORUZ

8 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde hedeflerinin 1 milyon turisti Ankara’ya çekmek olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Bu festival bizim için ilk tecrübe olacak. Ankara için de bir başlangıç olacak. Yılda sadece 800 bin kişi turist olarak Ankara’ya geliyor. Bu oldukça düşük bir rakam. Hedefimiz bunu çok daha ileri noktalara taşımaktır” dedi.
Başkan Gökçek, bir başka soru üzerine çok önemli yerli ve yabancı 40 sanatçının festivalde bulunacağını ifade ederek, “Her gün 120 gösteri yer alacak. Ticaret merkezlerinde yüzde 40 ile 50 arasında indirimli alışveriş yapma imkanı bulunacak” dedi.
Ankara’yı ticaretin de Başkent’i yapma konusundaki gayretlerini anlatan Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye de turizm konusunda ciddi yarış var. Özellikle deniz turizmine daha fazla ilgi var. O nedenle denizi olmayan yerler kendi turizmini icat etmek zorunda. Ankara turizm açısından zayıf bir kent.  Türkiye’nin ikinci büyük kenti, başkenti ve en yeşil şehri ama buna rağmen istenen turizm potansiyeline sahip değil.  Bir Dubai’yi örnek alın. 25 yıl önce çöl olan bir yer bugün alışveriş festivali sayesinde Dünya’nın bir numaralı alışveriş festivalinin yapıldığı yer olmuş. Dubai ile kendimizi mukayese edecek olursak, bence bizim avantajlarımız çok daha fazla. Bu bir başlangıç olacak. Beş sene bu süratle gitmeye devam edeceğiz. Alışveriş festivalindeki iddiamız şu.  Dünyadaki hiç bir kentte olmayan çok büyük etkinlikler olacak.Dünyanın bir çok yerinde alışveriş festivali var ama ucuzluk olmuyor. Bizim en önemli farkımız alışveriş meraklılarının oldukça indirimli olarak alışveriş yapma imkanı bulması olacak.”   
Alışveriş Festivali’nin bir diğer önemli özelliğinin ise parti ayrımı olmaksızın tüm yerel yönetimlerin, kurumların ve  sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmeleri olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “İlk defa böyle bir birliktelik var. Herkes Ankara için hareket ediyor. Bu kentimiz için bulunmaz bir nimettir. Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bu festivale kaynak aktarıyoruz” dedi.
Daha sonra gazetecilerle beraber Hacı Bayram Camii’ni gezen Başkan Gökçek, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.