Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan GÖKÇEK “Türkçe Konuşan Girişimciler” Grubuyla Bir Araya Geldi…

- ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK TOBB’UN DAVETLİSİ OLARAK TÜRKİYE’DE BULUNAN “TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER” GRUBUNU MOGAN PARK’TA KONUK ETTİ - BAŞKAN GÖKÇEK : “İDDİA EDİYORUM DÜNYANIN ENHAREKETLİ SHOPPİNG FEST’İNİ YAPACAĞIZ”

21 Mayıs 2012 Pazartesi 13:48
Başkan GÖKÇEK “Türkçe Konuşan Girişimciler”  Grubuyla Bir Araya Geldi…

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin davetlisi olarak Ankara’da bulunan “Türkçe Konuşan Girişimciler” grubuyla bir araya geldi.
20 ülkeden gelen 45 kişilik grubu Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Park’taki sosyal tesislerinde ağırlayan Başkan Gökçek, konuk girişimcilere sanayiye verdikleri desteği anlattı.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin’in de bulunduğu kabulde girişimcilerin çeşitli sorularını yanıtlayan Başkan Gökçek, başarılı olmanın sırrıyla ilgili soruyu, “Netice itibarıyla işinizi takip edeceksiniz, işinizin sahibi olacaksınız” diye cevapladı.
-DEĞİŞİK PROJELER ÜRETİYORUZ-
Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sanayi ve ticarete destek verdiklerini belirten Melih Gökçek, “Biz Ankara’da belediye olarak sanayi ve ticarete destek olma konusunda değişik projeler üretiyoruz. Sanayi bölgelerimizde alt yapı çalışmaları çok önemli, onlar için de ekonomik açıdan son derece mali bir yük getiriyor. Biz Belediye olarak altyapılarını ücretsiz yapıyoruz, karşılığında istihdam garantisi istiyoruz” dedi.
Sanayi bölgelerine eleman yetiştirdiklerini de anlatan Başkan Gökçek, “Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi ile birlikte üçer aylık özel kurslar düzenliyoruz. Yılda ortalama on bin kişi mezun ediliyor. Şu ana kadar yaklaşık yüz bin kişi mezun oldu. Hanımları meslek sahibi yapmak için ayrı gayretimiz var. BELMEK’te 32 branşta meslek kursları yapılıyor. Buradan da şu ana kadar verdiğimiz mezun sayısı 180 bin civarında” diye konuştu.
-DÜNYANIN EN HAREKETLİ SHOPPİNG FEST’İ-
Sanayiye verdikleri desteklerden sonra ticarete verdikleri öneme de değinen Başkan Melih Gökçek, şunları söyledi:
“Ticaret erbabı kişiler bize ‘diğer alanlara nasıl destek veriyorsanız biz de isteriz’ dediler. Biz de ticaret odasına ‘siz ne kadar para koyarsanız biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak o kadar koyalım bir shopping fest, yani alışveriş festivali yapalım’ dedik.
İddia ediyorum dünyanın en hareketli shopping festini yapacağız. 23 günde 5348 tane gösteri olacak.  Bu işleri organize etmek için 5 bin kişi 400 tane araç kullanarak çalışmalarını sürdürüyor. 
Eğer 8 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında burada olursanız, bunlara tanık olabilirsiniz. Gelmenizi arzu ederiz, mutlaka gelin, özellikle de ayın 22’sinden sonra gelin. Ankara festivalimiz var o tarihlerde. Ankara Festivali’ni de içine alıyoruz çifte festival oluyor.”
Grup üyelerinin çeşitli sorularını da cevaplandıran Başkan Gökçek’e üyeler; Afganistan’dan kaftan, Tataristan’dan kalpak, Kırgızistan’dan deri el işlemesi tablo hediye ettiler.
Grupta bulunan Türk Alman İşadamları Birliği Başkanı Remzi Kaplan ise Melih Gökçek’e bir plaket vererek rozet taktı.