Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek’ten Sincan’a Yatırım Müjdesi…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK: “İKİ YIL İÇİNDE SİNCAN’A ALT YAPIDAN BAĞLANTI YOLLARINA, HANIM LOKALLERİNDEN SPOR TESİSLERİNE VE ULAŞIMA KADAR BİRÇOK ALANDA YENİ YATIRIM YAPACAĞIZ”

07 Mayıs 2012 Pazartesi 16:30
Başkan Gökçek’ten Sincan’a Yatırım Müjdesi…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, iki yıl içinde Sincan’a alt yapıdan bağlantı yollarına, hanım lokallerinden spor tesisleri ve ulaşıma kadar birçok alanda yatırım yapacakları müjdesini verdi.
AK Parti Sincan İlçe Kongresi’ne katılan Başkan Gökçek, burada yaptığı konuşmada, Sincan’da devam eden ve iki yıl içerisinde yapılacak olan projeleri anlattı. 
Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile el ele vererek Sincan’ın daha güzel olması için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirten Başkan Gökçek, “Sanayi 12 cadde devamı ve altıncı cadde devamında biliyorsunuz sıkıntı var. İki tane alt üst geçit İhalesi yaptık. 16 cadde bağlantısı vardır, Ayaş yolu üzerinde. Sincan Giriş Kavşağı diye geçer. Trafik akarken hem Şeker Kavşağı’nda aksaklık yaşanır hem de burada. Onun da projesi hazırlandı. Önümüzdeki ay içinde ihalesini bitecek, bu yıl içinde de tamamlanarak trafiği rahatlatmış olacak” dedi.
Alkışlar arasında konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, Sincan Sanayi bölgesinin de sıkıntılı bir bölge olduğunu belirterek, o bölge de alt geçidi bu yıl içinde yapacaklarını söyledi. Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bağlıca Bulvarı var, aslında hem Etimesgut’u ilgilendiriyor hem de sizi ilgilendiriyor. 10 kilometrelik bir bulvar. Süratle çalışmalar devam ediyor. 35 metrelik bu 10 kilometrelik bulvarı bu yıl içersinde tamamlayacağız. Bunun da müjdesini vereyim. Sincan’ı da Etimesgut’u da rahatlatarak, Eskişehir Yoluna Bağlamış olacağız. Ayrıca Eskişehir Yolu üzerinde trafiğin sıkışmasını engellemek için Bağlıca Bulvarının bağlandığı yerde de önümüzdeki yıl bir alt geçit, yapacağız.”
Temelli Sincan bağlantısı için Karayollarıyla bir çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Gökçek, “Bu konuda Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın çok gayreti oldu. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum. O projenin de çalışması bitmek üzere önümüzdeki sene içersinde o projeyi devreye sokmuş olacağız” dedi.
  Etimesgut Bölgesi’nde kalan Sincan yolunun devamı olan 12 caddenin otobana bağlanmasını Sincanlıların çok arzu ettiklerini anlatan Başkan Gökçek, bu konuda Ulaştırma Müsteşarı ile görüştüklerini, inşallah o yolu da bu sene açacaklarını, bu yolu kullananların da otobana çıkarak rahatça Ankara’ya ulaşma imkanı bulacaklarını söyledi.
Başkan Gökçek, Ankara Caddesi’ndeki kaldırım çalışmalarına da başlayacaklarını ifade ederek, ayrıca 7 tane caddenin daha Sincan da bu yıl içinde bitirileceğini kaydetti.

-EVCİL HAYVANLAR BAHÇESİ’NDE DÜZENLEME

Sincan’da bulunan Evcil Hayvanlar Bahçesi’nin kıyı düzenlemesini bu yıl içersinde bitireceklerini vurgulayan Başkan Gökçek, Bölgedeki Çayın taban kaplamasının da yapılarak mükemmel bir rekreasyon alanı oluşturulacağını söyledi.
Başkan Gökçek, konuşmasına şöyle devam etti:
“Vatan Caddesindeki Parkımız, çok daha güzel bir hale getirilecek. Sil baştan yapıldığı için yeni bir park olacak.  Pınarbaşı ve Malazgirt Mahallesi girişinde ince uzun bir park var, Şehit Rıdvan Süer Parkı.  Parkı mükemmel bir bölge parkı olarak bu yıl içinde yeniden hizmete sokacağız. İstasyon caddesi üzerindeki Parkımızı da yeniliyoruz, yarım kalan bir Spor tesisi var, onu da Büyükşehir Belediyesi’ne devrettiler, burasını da bu yıl yaparak hizmete sunacağız.”
Konuşmasına alkışlar arasında devam eden Başkan Gökçek, Sincan’a Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı diğer çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi:
“Mahkeme kararıyla yarım kalan aile yaşam merkezinin ihalesinin yaptık, en kısa zamanda tamamlayarak hizmete alacağız. Ayrıca Osmanlı Mahallesi’nde oturanlara verdiğimiz söz vardı. Bu yıl oradaki Pazar yerinin üzerini kapatarak çok şık bir Pazar yeri haline getireceğiz. Plevne Mahallesinde kanal ve yağmursuyu problemi vardı. Bu sene içersinde bu sorun da kökünden bitmiş olacak. Asfaltını da bu yıl içinde tamamlamış olacağız.”
 
-CİMŞİT MEZARLIĞI GENİŞLETİLECEK -
Cimşit Mezarlık alanın genişletilmesi için Hazineden arazi talebinde bulunduklarını belirten Başkan Gökçek, gelecek müspet cevabın ardından bu yıl içinde mezarlığın genişletilerek, tıpkı Karşıyaka Mezarlığı’nda olduğu gibi modern ve mükemmel hale getirileceğini söyledi.
Ağustos ayından itibaren doğalgazlı ve körüklü otobüslerin aşama aşama geleceğini kaydeden Başkan Gökçek, bu körüklü ve doğalgazlı otobüslerin öncelikli olarak Sincan bölgesine verilerek ulaşımın bir kat daha rahatlatılacağı müjdesini verdi.
Başkan Gökçek, “2013 yılının sonuna doğru metronuza da kavuşacaksınız. Metronun işletmesini de yine biz yapacağız. Bizler elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.