Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek’ten Olimpiyatlara Gidecek Sporcularla Basın Toplantısı…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK LONDRA OLİMPİYATLARINA KATILACAK HALTER VE GÜREŞ BRAŞLARINDAKİ BÜYÜKŞEHİR SPORCULARINI TANITTI -GÖKÇEK: “ÜLKEMİZİİN BAYRAĞINI EN ÜSTLERDE DALGALANDIRAN SPORCULARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ” -“OLİMPİYATLARA GİDEN SPORCULARIMIZA 50 BİN LİRA TEŞVİK PİRİMİ VERİLECEK. AYRICA ERYAMANDA YENİ BİR SPOR KOMPLEKSİ YAPACAĞIZ”

16 Haziran 2012 Cumartesi 15:16
Başkan Gökçek’ten Olimpiyatlara Gidecek Sporcularla Basın Toplantısı…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Londra Olimpiyatlarına gidecek Büyükşehir Belediyesi sporcuları ile basın toplantısı düzenlendi.
Başkanlık makamında Büyükşehir, ASKİ ve Kulüplerinde Spor yapan ve Londra Olimpiyatlarına gitmeye hak kazanan Milli Takım sporcuları ve teknik adamlarla birlikte düzenlediği basın toplantısında Başkan Gökçek, “Sporcularımız bizim gururumuz, Olimpiyatlara giden sporcularımıza 50 bin lira teşvik pirimi verilecek. Ayrıca Eryaman’da yeni bir spor kompleksi yapacağız” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesinin güreş ve halterde ağırlıklı olarak iki branşta faaliyet gösterdiğini bir üçüncü branş olarak da atletizmi bu branşların içine ilave edeceklerini belirten Başkan Gökçek, bu spor dallarına verilen destek sayesinde kısa sürede meyvelerini almaya başladıklarını söyledi.
 Bunun bir sonucu olarak Grekoromen Türk Milli Takımı’nın neredeyse Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü sporcularından oluştuğunu ifade eden Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Milli takımın hocası Akif Pirim Hoca aynı zamanda çok güzel bir başarı daha var. Akif Hoca Milli takıma geldikten sonra olimpiyat tarihinde ilk defa 7‘de 7 olarak temsil ediliyoruz. Bu büyük bir başarı. Bu katkılardan dolayı gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Hocamızı kutluyorum. Pehlivanlarımızın hepsini kutluyorum.”
Londra Olimpiyatlarına gidecek sporcuları tek tek tanıtan Başkan Gökçek, Grekoromen dalda, 60 kiloda Rahman Bilici, 66 kiloda Atakan Yüksel, 84 kiloda Nazmi Avluca, 120 Kiloda Rıza Kayalp’in, Serbest branşta 120 kiloda Taha Akgül’ün, Halter spor dalında Mete Binay ve Badminton da ise Neslihan Yiğit’in Londra Olimpiyatlarına katılacağının bilgisini vererek, büyükşehir Belediyesinin toplamda 3 farklı branşta 7 sporcu ve bir teknik direktörün kesinleşen sonuçlara göre olimpiyatlara katılacağını, devam eden seçmelere göre de bu rakamın daha da artabileceğini kaydetti.

 Türkiye’yi başarı ile yurt dışında temsil eden biricilikler getiren sporcuların ödüllendirilmesi konusunda kendisinin özel gayretleri olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek bu konudaki düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:
“Belediye kanuna şampiyonlara ev verilmesi maddesini koyduran benim. O kanun çıktığı zaman özel mücadelesi verdim. Rıza Kayaalp yine şampiyon olsun biz ona ev vermeye devam edelim. Bir futbolcu transfer olunca trilyonlar alıyor. Ama güreşte, halter ve diğer spor dallarına büyük başarılar elde etmiş sporcularımız, sporu bıraktıktan sonra zor durumda kalıyorlardı. Başarılarının karşılığı almıyorlardı. Başlarını sokacak bir evleri dahi olmuyordu. Ben onların kesinlikle ödüllendirilmeleri gerektiğini inandığım için gayret içinde girdim. Ve inşallah bundan sonra da aynı gayretim devam edecek. Ankara Büyükşehir belediyesi tarafından da devam edecek şampiyonlarımıza ev vereceğiz.”

-“OLİMPİYATLARA GİDEN SPORCULARA 50 BİN LİRA PRİM VERİLECEK”
Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, sporcuları ile gurur duydukları bu nedenle onları ödüllendirmek istediklerini vurgulayan Başkan Gökçek sporculara şu müjdeli haberi verdi:
“Ülkemizi gidip yurt dışında başarı ile temsil edince de göğsümüz kabarıyor. Ülkemizi yurt dışına gidip başarıyla temsil eden bütün sporcularımıza önümüzdeki ay meclise özel bir teklif yapacağım Olimpiyatlara giden sporcularımıza teknik direktörler dahil olmak üzere 50 bin lira ekstra pirim verilmesi konusunda teklif vereceğim. Bunlar derece alsalar da almasalar da mademki bu ülkeyi başarıyla temsil etme şerefini elde ettiler. Biz de bu sporcularımız ödüllendirmiş olacağız.”

-“ERYAMANDA SPOR TESİSLERİ YAPILACAK”
Genç sporcular içinde ayrıca bir müjdesi olduğunu belirten Başkan Gökçek, TOKİ yaptıkları anlaşma çerçevesinde Eryaman’ da bulunan 170 bin metrekarelik bir spor alanı devir aldıklarını ifade ederek, “Bura da yapacağımız spor kompleksinin projelerini çizmeye başladık. Üzerine 4 tane özel salon yaptırıyoruz. Bunlar güreş, halter, çok amaçlı ve müsabakalar için olacak. Dolayısıyla kapalı salon aynı anda yapılacak. İnşallah 6 ay içinde de tamamlanacak. Ayrıca ihtiyaca göre takımlarımızın sporcularımızın orada kalması için sosyal tesisleri ve yurtları olacak. Yani burada kamp yapabilecekler. Belki bu tesisler 6 ayda yetişmeye bilir. Bunlarda 8-9 ayda yetişebilir. Sporun gerçek anlamda merkezi burası olacak. Tüm Türkiye’nin özeneceği yer olacak. Alan geniş olacağı için bir numara olmayı düşündüğümüz atletizmi de bu spor kompleksinin içine ilave etmeyi düşünüyorum” diye konuştu. 

Başkan Gökçek, olimpiyatlara katılacak olan sporcular ile ilgili duygularını, “Gençlerimizle gurur duyuyoruz. İnşallah kendilerinden derece bekliyoruz, ülkemizin bayrağını inşallah en üstlere çıkarmalarını diliyorum. Dualarımız hep kendileri ile olacak” şeklinde dile getirdi.

“ANKARAGÜCÜNÜN’NÜN HALİ NE OLACAK?”

 Bir gazetecinin, Ankaragücü ile ilgili bir sorusu üzerine de başkan Gökçek şunları söyledi:
“Ben futbol aşığı bir insanım, spora verilen destek belediye başkanlarının sporu sevmesi veya sevmemesi ile ilgili bir durum. Hep bir sıkıntı yaşadım. Biz Başkentiz Dünya da şampiyon çıkarmayan tek başkent biziz. Bunu hak etmiyor Ankara. Bu konu da büyük bir gayret içine girdim. Biliyorsunuz Dünyanın en büyük tesisini de kurduk sporda üstelik hiç tartışmasız. Bunu kurduktan sonra eski Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, nedenini bilemediğim, büyük bir düşmanlık içersine girdi. Ve eğer şike olayları ile ilgili dava dosyalarındaki tapalara bakarsanız. Bize karşı olan hasmane tavrını da rahatlıkla görebilirsiniz. Türk sporuna yakışmayan Başkandı. Önce Ankaraspor’u biliyorsunuz? Küme düşürdü, onun arkasından ligden ihraç etti. Ve biz bu arada sırf Ankaragücü içinde Ankaraspor’u yaktık. ”
 Ankaragücü’nü kendi yönetimde olmamasına karşın Cemal Aydın’dan devir aldıklarını hatırlatan Başkan Gökçek, Cemal Aydın’ın kendilerine verdiği hiçbir sözü yerine getirmediğini ve içindeki niyetin çok ayrı olduğunu sonradan ortaya çıktığını kaydetti.
Başkan Gökçek bu konudaki açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
“Cemal Aydın’ın gayesi kulübün borçlarını bize ödetip ondan sonra tekrar kulübün üzerine oturmakmış. Allahtan biz böyle bir yanılgının içinde girip de böyle bir şey yapmadık. O tarihlerde dedim ki ‘biz Ankaragücü’ne her ay en az 2-3 trilyon hatta 5 trilyon lira gelir getiren düzen kuracağız’ dedik. Türkiye’nin en büyük takımı yapacağız. Yüzde yüz yapardık da. Ama ben bunun niyetini görünce hemen vazgeçtim. ASKİ takdirde kulüpten bizi tasfiye edecek bir de o paralara hükmeden bir hale gelecekti. O nedenle dava neticesine kadar bekledik. Ama dedik ki biz davayı kazanırsak yine yolumuza devam ederiz diye düşündük. Sanki orayı terk etmeyecekmişiz gibi transferlerimizi yaptık. Sezon başında 6’lı turnuva oldu. Onda da şampiyon olduk. Öyle bir takım kurmuştuk. Dava lehimize sonuçlanmış olsaydık. İki transfer daha yapıp. Galatasaray ile başa baş oynardık. Cemal Aydın, resmen davranışlarıyla Ankaragücü’nü katletti. Yüzyıllık çınarı Cemal Aydın mahvetti.”

 “ANKARASPOR ‘UN ADINI ANKARAGÜCÜ OLARAK DEĞİŞTİRECEĞİZ”

 Ankaraspor konusunda ufak bir umudu olduğunu da ifade eden Başkan Gökçek, Ankaraspor’un Süper lige çıkmasının gündemde olduğunu kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu konuda önümüzdeki kongre dahil bütün gayretlerimizi sarf edeceğiz. Başarır mıyız bilmiyorum, inşallah başarırız. Ankaraspor Süper Lige çıkarsa, Ankaraspor’un adını Ankaragücü olarak değiştirmek istiyoruz. Ankaragücü ismi şu anda bizde. Ankaragücü olarak spor ligde yeniden adının devam etmesini ve Ankara’dan önümüzdeki yıllarda bir şampiyon çıkmasını arzu ediyoruz. Bu konuda başka gayretlerim de var.”