Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek’ten Değerlendirme …

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK, “KÜRTAJ” KONUSUNDA TWİTTER’DA YAPTIĞI DEĞERLENDİRMELERİNİ ELEŞTİREN BAZI GAZETECİLERE İLİŞKİN AÇIKLAMADA BULUNDU -ERTUĞRUL ÖZKÖK’Ü AĞIR BİR ŞEKİLDE ELEŞTİREN BAŞKAN GÖKÇEK: “28 ŞUBAT SÜRECİNDE TÜRKİYE’YE İSTİKAMET VE YÖN VEREN, YALAN YANLIŞ HABERLERLE ORTALIĞI AYAĞA KALDIRAN SEN DEĞİL MİSİN? AYIP YAPAN, GÜNAH İŞLEYEN, TEHLİKELİ OLAN SENSİN” -BAŞKAN GÖKÇEK, ANKARA’YA İLİŞKİN MERAK EDİLEN SORULARI DA CEVAPLANDIRDI

31 Mayıs 2012 Perşembe 13:18
Başkan Gökçek’ten Değerlendirme …

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım ağı Twitter’da kendisine hakaret dolu mesajlar atan bir takipçisine verdiği cevap nedeniyle yapılan eleştirilere cevap verdi. Eleştirileri yapan gazetecilere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Gökçek, merak edilen soruları da cevaplandırdı.
Başkan Gökçek, geçtiğimiz günlerde twitter’de kürtajla ilgili tartışmalar konusunda kendisine ağır eleştirilerde bulunan Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök’e sert bir şekilde cevap vererek, “28 Şubat sürecinde Türkiye’ye istikamet ve yön veren, yalan yanlış haberlerle ortalığı ayağa kaldıran sen değil misin? Ayıp yapan, günah işleyen, tehlikeli olan sensin” dedi.
TGRT-Haber televizyonunda Nuri Elibol ile Nihat Odabaşı’nın sunumuyla gerçekleşen “Ankara’nın Gündemi” programının canlı yayın konuğu olan Başkan Gökçek, birçok konuya açıklık getirdi.
Öncelikle son günlerin en önemli gündem maddelerinden olan “kürtaj” konusuna ilişkin soruyu cevaplandıran Başkan Melih Gökçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları, ülkesinin geleceğini düşünerek yaptığını belirterek, “Şu anda Türkiye’de her 100 doğumun 45’i sezaryenle yapılıyor. Genelde iki doğumdan sonra üçüncü doğumu yapamıyorlar ve hayati tehlike ortaya çıkıyor. Avrupa Birliği ülkelerinde bu rakam yüzde 15’lerde ve zaruretler neticesinde yapıyorlar. Zarurette kürtaj da, sezaryen da yapılır” dedi.
Can taşıyan bir çocuğun öldürülmesini “cinayet” olarak açıklayan Başkan Melih Gökçek, “Burada keyif var. Bu kadar modern dünyada korunma yöntemi var, bunları yap hamile kalma. Artık o çocuk yaşam hakkına sahip ve bunu elinden alamazsın. Alırsan cinayet işlersin. Yani kürtajın bu konudaki anlamı cinayettir” diye konuştu.
Her ailede bir çocuğun olması durumunda nüfusun yüzde 60 oranında azalacağını, bir ülkede ortalama iki buçuk doğum oranının olması gerektiğini kaydeden Başkan Gökçek, “Bu oranın altında olursa, yaşlanan bir nüfus ortaya çıkıyor” dedi.
-SUYOLCU’NUN HAKARET DOLU MESAJLARINI OKUDU
Açıklamalarına sosyal paylaşım ağı Twitter hesabındaki Gizem Suyolcu isimli takipçisi ile arasında geçen diyaloga da değinen Başkan Gökçek, Ruhat ve Güngör Mengi ile Ertuğrul Özkök’ün köşelerinde yayınladıkları açıklamaları da sert bir dille eleştirerek, bu yazıları okuyarak, “Her şeyden önce bir zihin temizliği kürtajla yapılacaksa, bu karı-kocaya (Ruhat-Gügör Mengi) yapılması lazım. Ben özellikle Ruhat Mengi’yi belki 50 defa tartışmaya davet ettim. Her seferinde söylediği şey, insanlara devamlı saldıran, 3 tane asla muhatap olmayacağınız tipte adamla beni ekranı çıkartabileceğini söyledi. İkimiz birlikte çıkalım teklifimi de asla kabul etmedi. Böyle korkak, kendine güveni olmayan bir kadın” diye konuştu. 
Gizem Suyolcu isimli takipçisinin kendisinden özür dilediğini açıklayan Başkan Gökçek, “Bu hanımefendi bana yüzlerce hatta binlerce twit atan birisi. Müdavimlerimden birisi. Bana karşı o kadar özel tavırları vardır ki, bana sataşmadığı zaman, rahatsız olur” dedi.
Suyolcu’nun daha önce Başkan Gökçek’e karşı attığı twitlerinden bir kısmını tarihleriyle birlikte okuyan Başkan Gökçek,  “Yani bana karşı bu kadar ön yargılı olan birisi. Ben kendisine çok nadir cevap veririm. Bunlar bir ekip. Zaman zaman da mezhepçilik konusunda bir taraflara mesaj veren, saldıran bir ekip, böyle bir özellikleri de var. O gün de bana arkası arkasına mesajlar atmaya başladı” diye konuştu. Sözkonusu gün Suyolcu tarafından atılan hakaret dolu twitleri de okuyan Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Ben de kendisine kürtaj ile ilgili olarak bir ifade kullandım. Bu ifade de ‘sen çok mu kürtaj yaptırdın? Bağırmanın nedeni bu mu?’ Ama ben bu mesajı gönderirken, herkesin göreceği tarzda göndermedim, DM denilen direkt mesaj ile gönderdim. Başka kimse görmez. Yani ben kendisine özel olarak attım. Rencide olmasın diye gizli attım. Hemen bu ifademi aldı RW etti ve başkalarına aktardı. Yani herkese kendisi gösterdi. Benim hakkımda kampanya başlattılar. Ben de Gizem’i mahkemeye vereceğimi söyledim. Kendisi karşılıklı görüşme istedi. Mesajlaştık, ama bunları söylemem. Eğer o açıklarsa açıklarım. Arkasından mesaj yolladı. Yapmış olduğu tavırlardan dolayı özür diledi. Ben de özür dilemenin erdem olduğunu ve affettiğimi belirterek, işi tatlıya bağladık.”
 Tüm gelişmelerin ardından Suyolcu’nun özür dilediği için baskı altına alındığını kaydeden Başkan Melih Gökçek, Ertuğrul Özkök’ün de köşesinde olaydan bahsederek, “28 Şubat sürecinde Türkiye’ye istikamet ve yön veren, yalan yanlış haberlerle ortalığı ayağa kaldıran sen değil misin? Ayıp yapan, günah işleyen, tehlikeli olan sensin” dedi.
Hürriyet Gazetesi’nde 28 Şubat sürecinde yayınlanan bir gazete manşetini de izleyenlerle paylaşan Başkan Gökçek, “Bu süreçte Hürriyet Gazetesi’nde ‘Yalan Rüzgarı’ diye manşet attı. Manşeti Rahmetli Necmettin Erbakan’ın düzenleyeceği basın toplantısına göre atmışlardı. Ama Necmettin Hoca basın toplantısını düzenlemekten ertesi günü vazgeçince bunun manşeti havada kaldı. Yani olmamış bir şeyi daha önceden sanki olmuş gibi “Yalan Rüzgarı” diye eleştirdi.   Yahu yalancının kralı sensin Ertuğrul Özkök. Tezgah yapan sensin. Benimle ilgili manşet atar. Ne yapıyorsun diye sorduğumda da tekzip yollamamı söyler, yolladıktan sonra da 12-13. Sayfada küçücük kibrit kutusu kadar yer verir. Aleyhimize attığı manşeti güya bu ufacık haberle gidermiş oluyordu” diye konuştu.
Özkök ve Mengi’yi defalarca televizyonda tartışmaya çağırdığını ancak cevap alamadığını anlatan Başkan Gökçek, Emin Çölaşan’ın, Ertuğrul Özkök’e yönelik yazdığı bir yazıyı okuyarak, “Diyor ki yazıda, ‘Bu adam bizlere kendini şöyle tanıtırdı. ‘Ben gazeteci değilim beyler, ben cambazım, cambazım. Ben elindeki 6 topu havaya atıp düşürmeyen jonglörüm. Ben patronu, damadını ve kızlarını idare eden bir cambazım.’” Daha sonra Özkök ve Çölaşan ile ilgili açıklamalarını sürdüren Başkan Gökçek, “Al birini vur ötekisine. Nasıl birisi oldukları birbirlerinin ifadesinden daha iyi anlaşılıyor. Bunlar Türkiye’yi ne hale getirdiler” dedi.
-“TÜM TÜRKİYE’Yİ BEKLİYORUZ”
  Açıklamalarının ardından, 8 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Shopping Fest’e ilişkin de soruları cevaplandıran Başkan Gökçek, Ankara’yı alışverişin de cenneti haline getirecek olan festivale ilişkin görüntüleri izleyenlerle paylaşarak, “Diyorum ki, tüm Türkiye 8 Haziran-1 Temmuz arası mutlaka tatillerini Ankara’da yapsınlar. Çünkü bu kadar ucuzluğu göremezler. Yüzde 40-50 arası indirim var… 22 günde 6 bin 435 etkinlik olacak. Her tarafta etkinlik var. İnsanlar alışveriş yaparken etkinliğin etrafında toplanıp eğlenecek” diye konuştu.
Yerli ve yabancı ünlü 50’ye yakın sanatçının konserleriyle renklenecek olan festivalde, yine dünyaca ünlü 6 adet kortejin caddeleri karnaval havasına bürüyeceğini kaydeden Başkan Gökçek, “Bizim hedefimiz bu sene 1 milyon turist. Ama büyük ekseriyeti yerli, gelecek seneden itibaren yabancı turist. Allah kısmet ederse, Shopping Fest gümbür gümbür geliyor. Tekrar ediyorum tüm Türkiye’yi 8 Haziran- 1 Temmuz’da Ankara’ya bekliyoruz” diye konuştu.
  2014 yılında yapılacak yerel seçimlerin, 2013 yılının sonbahar aylarına alınması ve tekrar adaylığı ile ilgili bir soruya da cevap veren Başkan Gökçek, “Erkene alınması şu açıdan çok faydalı. Biz belediye başkanları özellikle seçimi görsel olarak da en güzel zamanda arzu ederiz. Ekim ve kasım ayı bir belediye başkanı için en ideal aydır. Allah nasip ederse, Sayın Başbakanım uygun görürse, vatandaşım da oyunu verirse ben bir dönem daha Ankara’ya hizmet vermeyi arzu ediyorum. Çok iyi başladığımız projeler var, bunların bitmesi lazım” dedi.
-ULUS’TA ESKİ ANKARA YENİDEN DOĞUYOR
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla tarihi görüntüsüne yeniden kavuşan Hacı Bayram Camii ve çevresindeki çalışmaları anlatan, Hıdırlıktepe’ye yapılacak olan inanç, kültür ve tarih müzesine ilişkin bilgiler veren Başkan Gökçek, “Eski Ankara yeniden doğuyor diyoruz” diye konuştu.
-“FUTBOLDAN SOĞUDUM”
Sözleşmeli personele kadro konusunda “sabırlı olmaları” önerisinde bulunan Başkan Gökçek, futbola ilişkin soruya da şu cevabı verdi:
“Futbola karşı inanın soğudum. Eski federasyon başkanı Mahmut Özgener ve Ankaragücü eski Başkanı Cemal Aydın beni spordan soğuttu. Ama dönüp dolaşıp kan yine çekiyor. Güreşe önem verdik. Şu anda güreşte 5 tane sporcumuz olimpiyatlara gidiyor. 3 tane haltercimiz, olimpiyat şampiyonu olacaklar inşallah. Biz 5 sene üst üste Kırkpınar şampiyonu olduk. İnşallah bu sene Kırk Pınarı da alacağız.”
Ankaragücü’nün küme düştüğünü ancak ismini yaşatmak istediklerini anlatan Başkan Gökçek, Ankaraspor’un sırf şike ihtimalinden dolayı bir alt kümeye düşürüldüğünü hatırlatarak, “Ankaraspor’u yeniden Süper Lig’e çıkarın. Ankaraspor’un tek borcu yok. Zengin işadamlarını getirelim, Ankaragücü Anonim Şirketi diye bir şirket var, bu şirkete de Ankarasporu devrettirelim, zengin işadamları da bu kulübü alsın ve ben de çekeyim elimi, yürüsün gitsin. Bunu Ankara için istiyorum, olması lazım” dedi.
Akyurt’ta kurulması planlanan Fuar Alanı ve Film Platosu’nun önümüzdeki sene içerisinde bitmesinin planlandığını, Eskişehir Yolu’ndaki çelik yapının da ihale edildiğini hatırlatan Başkan Melih Gökçek, “Burayı ihale ettik. 2 bin 650 konut, 30 bin metrekare iş alanı karşılığı ihale ettik. Yani 120 milyon dolara geliyor rakamsal karşılığı. 15 gün sonra sökülmeye başlayacak” diye konuştu.