Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek’ten Chp Milletvekili Ateş’e Cevap…

Başkan Melih Gökçek: -“Bugüne Kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi Şirketleri İle İlgili Ne İddia Varsa, Bunların Hepsi Bizim Açtırdığımız Soruşturmalar Neticesinde Ortaya Çıkartılarak, Savcılıklara İntikal Ettirilmiştir” -“Yılmaz Ateş, Bizim Gibi Davranan Tek Bir Chp’li Belediye Yönetimi Örneği Verebilir Mi?”

24 Mart 2010 Çarşamba 03:30
Başkan Gökçek’ten Chp Milletvekili Ateş’e Cevap…

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Bugüne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleri ile ilgili ne iddia varsa, bunların hepsi bizim açtırdığımız soruşturmalar neticesinde ortaya çıkartılarak, Savcılıklara intikal ettirilmiştir.  CHP Milletvekili Yılmaz Ateş, bizim gibi davranan tek bir CHP’li belediye yönetimi örneği verebilir mi?” dedi.
Gökçek, bugün bazı gazetelerde yer alan, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’in “Belediye şirketleri hakkında usulsüzlük ortaya çıkması için ya soru önergesi verilmesi gerekiyor, ya da gazetecilerin yazması gerekiyor” ifadelerine cevap verdi.
 Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan herhangi bir usulsüzlüğün tespiti için hiçbir zaman Ateş’in tavsiyelerine ihtiyaçları olmadığını kaydeden Başkan Gökçek, “Yılmaz Ateş, açılan bu tahkikatın, kendi ikazı ile yapıldığı izlenimini vermek istiyor. Oysa ki, Büyükşehir Belediyesi’nin BELBETON şirketi ile ilgili açtırdığı soruşturma tarihi  25 Kasım 2008’dir. Yılmaz Ateş ise bundan tam 8,5 ay sonra 15 Ağustos 2009 tarihinde BELBETON Şirketi ile ilgili soru önergesi vermiştir. Görülüyor ki Büyükşehir Belediyesi, Yılmaz Ateş’in sorusu, ya da gazetelerde çıkan haberlerle değil, bunlardan çok önce gereğini yapmıştır” diye konuştu.
Ateş’in, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni Çankaya Belediyesi ile de karıştırdığını ifade eden Başkan Gökçek,  “Çankaya Belediyesi’nin geçmiş yönetimiyle ilgili onlarca soruşturma dosyası, şu anda Adliye’de bekliyor. Yılmaz Ateş, önce bu dosyaların hesabını versin” dedi.

-BAŞKAN GÖKÇEK’TEN, YILMAZ ATEŞ’E SORU

Ateş’in söz konusu ifadelerinin yersiz olduğunu da kaydeden ve Ateş’e bir soru yönelten Başkan Gökçek, “Bu arada, birilerine ufak bir not da düşmek isterim. Acaba Çankaya Belediyesi’nde yapılan soruşturmaların birisine, bir milletvekilinin adı karıştı mı? Sayın Ateş’ten bunun cevabını bekliyorum” dedi.
Ateş’in ifadelerine ilişkin olarak açıklamasına devam eden Başkan Melih Gökçek, daha sonra şunları söyledi:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluş ve şirketlerinde çalışanların sayısı 17 bindir. Bu kadar büyük bir topluluk içinde zaman zaman yanlış iş yapanlar bulunabilir. Bir belediye başkanı, 17 bin kişinin kefili olamaz. Belediye başkanına düşen görev, usulsüzlük ve yolsuzluk gördüğü zaman olayın üzerine gitmesidir. Bugüne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleri ile ilgili ne iddia varsa, bunların hepsi bizim açtırdığımız soruşturmalar neticesinde ortaya çıkartılarak, Savcılıklara intikal ettirilmiştir. Yılmaz Ateş, bizim gibi davranan tek bir CHP’li belediye yönetimi örneği verebilir mi? Umut ederim ki, bu hususu araştırırken, kendi ayağı da bir yerlere takılmaz.”