Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek’ten Chef8’e Ziyaret…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK VE EŞİ NEVİN GÖKÇEK, 7 BÖLGE, ANKARA VE OSMANLI YEMEKLERİNİN İKRAM EDİLDİĞİ CHEF8 GECESİNE KATILDI - TÜRKİYE AŞÇILAR FEDERASYONU BAŞKANI ZEKİ AÇIKÖZ, ANKARA YEMEKLERİNİN TADINA BAKAN BAŞKAN GÖKÇEK’E AŞÇI ŞAPKASI VE ÜNİFORMASINI HEDİYE ETTİ - BAŞKAN GÖKÇEK: “BEN MUTFAĞA GİRİNCE ORTALIK HARP MEYDANINA DÖNÜYOR, ONDAN DOLAYI HANIM DA BENİ MUTFAĞA SOKMUYOR” “BU YETENEKLİ AŞÇILARIMIZ BİR KAÇ LOKANTA AÇIP ANKARA YEMEKLERİ KONUSUNDA BAŞKA AŞÇILARI EĞİTİRLERSE ONLARA ŞÜKRANLARIMI SUNACAĞIM”

25 Haziran 2012 Pazartesi 16:21
Başkan Gökçek’ten Chef8’e Ziyaret…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu yıl yedincisi düzenlenen Chef 8 gecesine katılarak, Türkiye’nin ödüllü aşçıları tarafından hazırlanan Ankara yemeklerinin tadına baktı.
Türkiye Aşçılar Federasyonu, Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği ile Otizm Vakfı tarafından Sheraton Otel’de düzenlenen Chef8 gecesinde 7 bölge, Ankara ve Osmanlı yemeklerinin en güzel lezzetleri beğeniye sunuldu.

 Türkiye genelinden 19 dernekten 40 aşçının hazırladığı birbirinden leziz yemeklerin özel sunum gecesine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek ile çok sayıda davetli katıldı.
 Geliri Ankara Otizm Vakfı’na bağışlanan geceye imza atan aşçılar tarafından karşılanan Başkan Gökçek, daha sonra Ankara yemeklerinin ikram edildiği masaya geçerek, birbirinden leziz sunumların tadına baktı.
 Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, ikram öncesi yaptığı konuşmada gecenin düzenlenmesiyle ilgili süreci anlatarak, “Ankara’ya çok büyük hizmetleri olan, bunun yanında Shopping Fest kapsamında ‘Unutulan Lezzetler’ bölümüyle bizlere de büyük destek veren, bizlerden hizmetlerini esirgemeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e bütün Ankaralılar adına 200 bin aşçı adına, canı gönülden çok teşekkür ediyoruz” dedi. 
 Açıköz, daha sonra Başkan Gökçek’e dönerek “Mutfaktaki başarınızı eşiniz hanımefendiye soracağız. Hak ederseniz gelecek sene sizin adınıza Chef 8 üniformasını sipariş vereceğiz” diyerek, aşçı şapkası ile üzerinde Chef8 ve kendi adı bulunan üniformayı hediye etti.Başkan Gökçek üniformayı giydikten sonra “Yakıştı mı ?” diyerek başladığı konuşmasında Açıköz’e esprili bir yanıt vererek  “Eşim, benim iyi yemek yapacağımı bildiği için kıskanıyor, beni mutfağa sokmuyor” dedi. Başkan Gökçek, “İşin aslı ben mutfağa girince ortalık harpmeydanına dönüyor, ondan dolayı hanım da beni mutfağa sokmuyor. Gençliğimde iyi yemek yapardım. Bu yaştan sonra aşçılığa başlarsam seneye üniformayı hak ederim” diye konuştu.
Geceye emeği geçen tüm aşçılara teşekkür eden Başkan Gökçek, “Alkışları ziyadesiyle hak ediyorlar. Bu yetenekli aşçılarımız Ankara yemekleri konusunda 3-5 lokanta açar diğer aşçıları eğitirlerse Ankaralılar adına şükranlarımı sunacağım. Herkese afiyet olsun” sözleriyle kürsüden ayrıldı.
Başkan Gökçek’in “Ankara yemekleri lokantası” teklifine Açıköz ve salondaki diğer aşçılardan olumlu yanıt geldi.
Daha sonra Açıköz’ün aşçı şapkası ve önlük hediye ettiği Nevin Gökçek, “Fırında Pişirilmiş Ankara Armudu Tatlısı”nı sunuma hazırladı.