Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek’ten Çankaya Belmek Açılışı…

- Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, Çankaya bölgesi Belmek kursiyerlerinin sergisinin açılışını yaptı. -Gökçek: “Belmek, her zaman söylediğim gibi, Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye hediye etmiş olduğu en büyük halk okuludur. Belmek’ten daha büyük okul yok”

01 Haziran 2012 Cuma 13:10
Başkan Gökçek’ten Çankaya Belmek Açılışı…

cankaya_200.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Gökçek, Çankaya Bölgesi Meslek Edindirme Kursu (BELMEK) öğrencilerinin hazırladığı yılsonu sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, Başkentli kadınlara yönelik açılan kursların Türkiye’nin en büyük halk okulu olduğunu söyledi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından 1994 yılında “Her ev bir atölye olacak” sloganıyla açılan ve kısa sürede başarılarıyla Türkiye’ye örnek olan Meslek Edindirme Kursları (BELMEK)  “El emeği göz nuru” sergiler ile bir yıllık çalışmayı beğeniye sunuyor.
Çubuk’tan Yenimahalle’ye, Mamak’ta Sincan’a kentin dört bir yanında 6 bölge çatısında 150 kurs merkeziyle eğitimleri sürdüren BELMEK bünyesindeki Çankayalı kursiyerler de Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde Başkentlilerle buluşuyor.
Çankayalı kadınların yoğun ilgisiyle 18 branşta verilen eğitimlerin birbirinden güzel ürünlerinin sergisinin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek, bürokratlar ve Belediye Meclisi üyeleri yaptı.
Açılış konuşmasına “hoş geldiniz” dilekleriyle başlayan Başkan Gökçek, BELMEK kurslarının “Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye hediye etmiş olduğu en büyük halk okulu” olduğunu vurguladı. Sözlerini “BELMEK’ten daha büyük okul yok” ifadesiyle sürdüren Başkan Gökçek, “Şu ana kadar 195 bin mezun verdi. 430 tane öğretmen arkadaşımız ki hepsine teşekkür ediyorum, 150 ayrı merkezde sizlere bu hizmeti vermeye çalışıyor” dedi.
Sergilerde gördüğü eserlerin profesyonellere taş çıkartacak güzellikte olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, “Çevremdeki pek çok insana bu eserleri gezmelerini söylüyorum, çünkü neler yapılabileceğini görsünler? Zaman zaman bazı ressamların sergilerini açıyorum ve mübalağa etmiyorum, bizim hanım arkadaşların resimleri, halk arasında bir tabir vardır; onlara beş basıyor. Sizleri kutluyorum, öğretmen arkadaşları kutluyorum” diye konuştu.
BELMEK öğrencileri ve öğretmenlerinin ödüle doymadığını da vurgulayan Başkan Gökçek, Türkiye genelinde en büyük ödülleri kimseye kaptırmayan BELMEK’in 2007 yılından bu yana aldığı ödülleri tek tek sıraladı.  Başkan Gökçek konuşmasını, “Meslek edindirme kurslarında tartışmasız BELMEK bir numaradır, birincidir. Hepinizi kutluyorum. Emeği geçen öğretmen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum” sözleriyle bitirdi.
Başkan Gökçek, eşi Nevin Gökçek ve BELMEK’in Çankaya bölgesi yöneticileri ile açılış kurdelesini kestikten sonra sergiyi gezdi. Taş bebekten resme, iğne nakışından gümüşe kadar 18 branşta hazırlanan başarılı eserleri tek tek inceleyen Başkan Gökçek’e kursiyerler, “taş bebek” hediye ettiler.
Başkan Gökçek, sergiyi gezerken BELMEK öğretmenleri, kursiyerler ve katılımcılarla da bol bol fotoğraf çektirdi.