Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek’ten Basın Toplantısı…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, SHOPPING FEST İLGİLİ YAPILACAKLAR HAKKINDA GAZETECİLERE BİLGİ VERDİ SORULARI YANITLADI -BAŞKAN GÖKÇEK: “ANKARA’NIN DÖRT BİR YANINDA GÜNDE 120 FARKLI GÖSTERİMİZLE,40 ÜNLÜ YERLİ VE YABANCI SANATÇININ KONSERLERİYLE, AVM’LERDE YÜZDE 40-50 İNDİRİMLİ ALIŞVERİŞLERLE, ÖNEMLİ CADDELERİMİZDEKİ ŞENLİKLERİMİZLE, GÜNLÜK KONVOY GEÇİŞLERİ VE ŞOVLARIMIZLA FARKLILIĞIMIZI ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ” -“FESTİVAL SÜRESİNCE HERGÜN 5 BİN KİŞİ GÖREV YAPACAK” “5 SENE BOYUNCA FESTİVALİ AYNI YOĞUNLUKTA, AYNI MUHTEŞEMLİKLE AYNI ŞİDDETTE GÖSTERMEK İSTİYORUZ. ÇÜNKÜ BİR ŞEYDE NE KADAR ISRARCI OLURSANIZ O KADAR BAŞARILI OLURSUNUZ”

17 Mayıs 2012 Perşembe 14:42
Başkan Gökçek’ten Basın Toplantısı…

basin_200.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,  Shopping Fest’in tanıtımı kapsamında 23 ülkeden gelen 42 gazeteciye Hacıbayram Camii ve çevresini gezdirdikten sonra basın toplantısı düzenleyerek, festival hakkında bilgi verdi, soruları cevaplandırdı. 
Shopping Fest’in tanıtımı  için gelen gazetecilerin 20 Mayıs Pazar gününe kadar Ankara’nın tarihi turistik alanlarını gezerek, festival tanıtım programlarına katılacağı bilgisini veren Başkan Gökçek,  “Yabancı gazeteciler Ankara’nın değişik yerlerini gezecekler. Büyükşehir Belediyesi’nin bazı etkinliklerini görecekler, yarın akşam Gençlik Parkı’ndaki su gösterisini izleyecekler. AVM’leri gezecekler. Bu akşam Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılacağı bir Gala ile festivalin açılışını yapacağız” dedi.
Shopping Fest’e 15 gün kala tanıtım faaliyetlerinin artarak devam edeceğini kaydeden Başkan Gökçek, tanıtım ne kadar erken ve çok olursa, festivale de ilginin o kadar çok olacağını söyledi. 
Ankara Alışveriş Festivali’nin bu sene için daha çok yurtiçi ağırlıklı olacağını kaydeden Başkan Gökçek, şöyle dedi:
“Gelecek seneden itibaren yurt dışına daha ağırlık vereceğiz.  Biz 5 sene boyunca Ankara’nın bu festivalini aynı yoğunlukta, aynı muhteşemlikte aynı şiddette göstermek istiyoruz. Çünkü bir şeyde ne kadar ısrarcı olursanız o kadar  başarılı olursunuz. Ben de inanıyorum ki bu konuda ısrar edecek olursak sonunda başarıyı yakalayacağız. Bu bir başlangıç.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yerel yönetimlerin ve sivil toplum örgütlerinin festival için önemli bir kaynak ayırdığını ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Festivalin çok canlı olacağını söyleyebilirim. Bizim festivali İstanbul ile kıyaslayacak olursak İstanbul tarih avantajı ile öne çıkıyor. Biz ise Ankara’nın dört bir yanında günde 120 farklı gösterimizle,  40 ünlü yerli ve yabancı sanatçının konseriyle,  AVM’lerde yüzde 40-50 indirimli satışlarımızla, önemli caddelerimizdeki şenliklerimizle, günlük konvoy geçişleri ve şovlarımızla farklılığımızı ön plana çıkaracağız.”
       
-“FESTİVALE GELECEKLER İÇİN ULAŞIMDA ÖZEL  İNDİRİMLER UYGULANACAK ”-
Festival’in içeriğinin iyi anlatılması gerektiğini kaydeden Başkan Gökçek, sözlerine şöyle devam etti:
“Öyle zannediyorum ki festival medyada yer buldukça gelecek sene daha cazip hale gelecek. Bu gösteriler, medyaya intikal ettikçe cazibe artacak. Şimdi bizim buradaki hedefimiz yerli ve yabancı 1 milyon turisti Ankara’ya çekmek. Bu bizim için bir başlangıç. Ankara’ya gelen turist veya diplomatik amaçlı da dahil yabancı sayısı yılda 800 bin. Bu çok küçük bir rakam. Biz festivalde yerli ve yabancı 1 milyon turist bekliyoruz .  Özellikle yerli turistin, şovlar görüldükçe,  İstanbul’dan çok Ankara’ya geleceğine inanıyorum. Bir de bizim bazı avantajlarımız var.  Ankara’ya birçok noktadan uçuş veya trenle  1 veya 1,5 saate maksimum varabiliyorsunuz. Birçok yere yarım saat, 45 dakikalık uçuşlar var. Bunların hepsi avantaj, bu avantajların hepsini iyi kullanmamız lazım. Anadolu jet ve Hızlı Tren  özel indirimler yapacak. Örneğin, geliş ve gidiş bilet alana buradan alışveriş yaptığını ispat edene hava alanında bir uçuş bedelini bedava verecekler. Bu mükemmel bir şey. Hızlı Trende de aynı uygulama olacak.” 
-“FESTİVALDE HER GÜN 5 BİN KİŞİ GÖREV YAPACAK”
Organizasyon süresince Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası ve Valiliğin günlük görevlendireceği kişi sayısının 5 bin  olacağını belirten Başkan Gökçek,  AVM’lerde görev alacak kişilerin ise bu rakamın dışında olduğunu söyledi.. 

 -“BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ DE SHOPPING FEST’İN İÇİNDE YER ALACAK”-
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Büyük Ankara Festivali’nin de Alışveriş Festivali kapsamın 22 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını vurgulayan  Başkan Gökçek, “Yıllardır sürdürdüğümüz ‘Mahallede Şenlik Var’ adlı panayırlarımız da festivale katılarak bu işin cazibesini daha da  artıracak” dedi.
        
-“KURA İLE 22 TANE ARABA DAĞITILACAK”        
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,  festivale katılacakların yüzde 40 ile 50 arası indirimlerle alış veriş yapma imkanı bulmasının yanı sıra 22 tane arabanın da kura ile dağıtılacağını ifade ederek, şunları söyledi:
“Festival süresince her 25 liralık alışveriş sonrasında alınacak kura numarası ile isteyen herkes araba çekilişine katılabilecek.  Biz netice olarak şunu söylüyoruz. Tatil için bütün Türkiye’yi mutlaka Ankara’ya bekliyoruz, hem ucuz alışveriş yapacaklar hem de bol bol eğlenecekler.  Ayrıca evlenmek isteyenlere tavsiyem var.  Festival süresince Siteler’de yüzde 50’ye varan indirimler olacak, gelsin bundan faydalansınlar, bulunmaz bir nimet.”

-BAŞKAN GÖKÇEK, SORULARI DA CEVAPLANDIRDI -  
Basın toplantısının ardından gazetecilerin belediye çalışmalarına ilişkin sorularını da cevaplayan Başkan Gökçek, “Üstü açık belediye otobüslerinden 5 tanesi bitti. Diğerlerini de festivale kadar yetiştirmeye çalışıyoruz.  Bunlar tespit edeceğimiz güzergah üzerinde devamlı olarak ücretsiz olarak gezecekler.  AVM’lerden alınacak biletler ile de bu araçlara binilebilecek” dedi.
Bugün itibariyle Çukurambar’da büyük bir park’ın yapımına başladıklarını ifade eden Başkan Gökçek,  Çankaya Belediyesi’nin de ‘biz de park yapıyoruz’ diye oraya gittiğini ve ‘biz burayı yapacağız, ihale ettik’ diye sözler sarf ettiklerini belirterek, “Kendilerine ait olmayan bir yeri nasıl ihale ediyorlar hayret doğrusu. Ben ihale de yapıldığını sanmıyorum da, yapsalar bile suç işlemiş olurlar” dedi. 
Akpınar Mahallesi’nin akıbeti hakkındaki soruya Başkan Gökçek, “ Bu heyelan bölgesi için Çankaya Belediyesi’ne verdiğimiz süre doluyor. Arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar. İlk Belediye Meclisi’ne Kentsel Dönüşüm Kararımız gelecek. Çankaya Belediyesi’ne ait bulabilirsek tek bir bölge, bulamazsak birkaç tane bölgeyi yasalar çerçevesinde, arazileri birleştirerek Kentsel Dönüşüm alanı ilan edeceğiz ve bunları kat karşılığı ihale edeceğiz. Çankaya Belediyesi’ne de almış olduğumuz arazilerin bedelini kanunun öngördüğü bedel üzerinden ödeyeceğiz. Kat karşılığı ihale ederek Akpınarlı vatandaşlarımıza burayı bedava olarak vereceğiz. Biz bu kentsel dönüşümün içerisine Akpınarı’da dahil edeceğiz ve bu şekilde yasal prosedürü tamamlayacağız” diye cevap verdi.