Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek, Peyzaj Mimarlarına Proje Alanlarını Dolaştırdı…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, ULUSLARARASI PEYZAJ MİMARLARI FEDERASYON BAŞKANI DESİREE MARTİNEZ İLE ANKARA ÜNİVERSİTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNDEN OLUŞAN HEYETE, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BAZI KENTSEL DÖNÜŞÜM VE REKREASYON ALANLARINI GEZDİRDİ -ANKARA’NIN YEŞİL ALAN VİZYONUNU ÇOK BEĞENEN KONUK BAŞKAN MARTİNEZ: “BAŞKENTTEKİ BU BÜYÜK PARKLAR, GELECEKTEKİ NESİLLER İÇİN BİR MİRAS NİTELİĞİ TAŞIYOR”

18 Mayıs 2012 Cuma 14:02
Başkan Gökçek, Peyzaj Mimarlarına Proje Alanlarını Dolaştırdı…

proje_alanlari_207.jpgBüyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Uluslararası Peyzaj Mimarları Federasyon Başkanı Desiree Martinez  ile Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden Prof. Dr. Halim Perçin, Şükran Şahin, İlkden Tazebay  ve araştırma görevlilerinden oluşan heyete, dönüşüm ve rekreasyon alanlarını gezdirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu kentsel dönüşüm,   rekreasyon alanları ve parklarla ilgili çeşitli bilgiler veren Başkan Gökçek; heyete kendi kullandığı araçla Altınpark ve Göksu rekreasyon alanlarının yanı sıra yenilenen Hacı Bayram Camii, Augustos Tapınağı ile restorasyon çalışmalarıyla eski tarihi güzelliğine aşama aşama kavuşturulan Güvercin Sokak ve çevresini dolaştırdı.
Heyete, Hacı Bayram Camii ve çevresi gezilirken Ankara Milletvekili Salih Kapusuz da eşlik etti. Bölgeye ve Ankara Evleri’ne hayran kalan konuk Federasyon Başkanı Martinez, çalışmaları “sosyal ve ekonomik anlamda kente yenilik getirecek, turistleri çekecek ve kent için çok iyi bir gelişim” olarak gördüğünü ifade etti.

medya_cup_400_2.jpg

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül’ün de katıldığı gezide Altınpark, Göksu ve Dikmen Vadisi’ni de dolaşan  Martinez, Büyükşehir Belediyesi’nin daha yeşil bir kente ulaşma çabasını mükemmel bir vizyon olarak değerlendirdi. Ankara’nın yeşil alan bakımlarında 2500 kişinin görev yaptığını öğrenen Martinez, “Başkentteki bu büyük parklar, gelecekteki nesiller için bir miras niteliği taşıyor. Gelişmelerin, Ankara’yı fonksiyonel ve yaşam kalitesi yüksek bir kente ulaştıracağını düşünüyorum. Çok doğru yolda olduğunuzu gözlemliyorum”  diye konuştu.
Uluslararası Peyzaj Mimarları Federasyon Başkanı Martinez ve beraberindeki heyet, Başkan Melih Gökçek ile her gittiği proje alanında hatıra fotoğrafları da çektirdi.