Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek Mamak’ta Temel Attı…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK, MAMAK ORTAKÖY’DE MERMERCİLER SANAYİ SİTESİ’NİN TEMELİNİ ATTI -BAŞKAN GÖKÇEK: “MERMERCİ ESNAFININ İŞYERİ SAHİBİ OLMASINI TEMİN EDECEĞİZ” -“SHOPPING FEST SAYESİNDE ANKARA’DA TİCARİ HAYAT HAREKETLENDİ. YÜZDE 20, YÜZDE 30, HATTA YÜZDE 400’E VARAN HASILAT PATLAMALARI VAR. BU ANKARA’YA ÇOK ÖNEMLİ BİR İVME KAZANDIRIYOR”

16 Haziran 2012 Cumartesi 14:46
Başkan Gökçek Mamak’ta Temel Attı…

mamak_temel_atma_400_2.jpg


Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mamak Mermerciler kooperatifi tarafından yaptırılan sanayi sitesinin temelini attı.
Mamak Ortaköy Mevkii’nde düzenlenen temel atma törenine Başkan Gökçek’in yanı sıra Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mermerciler Kooperatifi Genel Koordinatörü Celal Doğansay, bölge esnafı ile çok sayıda vatandaş katıldı.Temel atma töreninde bir konuşma yapan Başkan Gökçek,  sanayicilerin bugün güzel bir adım attıklarını belirterek, “Mermerci esnafının işyeri sahibi olmasını temin edeceğiz” dedi.Büyükşehir Belediyesi olarak Ankara’da sanayinin gelişmesi için her türlü desteği verdiklerini ifade eden Başkan Gökçek,“Sanayiye çok önem veriyoruz. İlk Belediye başkanı olduğum zaman, İvedik Sanayi Bölgesi’nin sadece su basmanı vardı, ilerleyemiyordu. Toplantı yaptık, esnafa ‘bizden yardım olarak ne istersiniz?’ diye sorduk. Onlar da ‘bölgenin alt yapısının yapılmasını’ istediler.  ‘Ücretini kaç yılda ödersiniz’ dedim.  ‘İki sene içerisinde ödeyebiliriz’ dediler. Ben ise karşı teklifte bulundum ve ‘iki senede ödemeyin, faiz vermeyin, 10 yıl içerisinde taşındığınızda ödemeleri yapın’ dedim. Bölgenin alt yapısını tamamen tamamladık. Yollarını, kaldırımlarını, kanalizasyonlarını yaptık, doğalgaz getirdik.  Burada şimdi 108 bin kişi ekmek yiyor ” diye konuştu.              
-“SANAYİ BÖLGELERİNE DESTEK VERDİK”  

3 sene önce yine sanayi bölgeleri konusunda yeni bir atılım yaptıklarını kaydeden Başkan Gökçek, şunları söyledi: 
“5,5 sene önce yeni belediye kanunu çıktı. Oraya madde koydurttuk. Dedik ki Belediye Meclisi’nin kararıyla sanayi bölgelerine alt yapıyı belediye yapabilir. Onun için Akyurt, Hasanoğlan, Elmadağ, Kazan Sanayi Bölgesi ve oradaki Keresteciler Sitesi dahil olmak üzere toplandık ve onlara alt yapılarını bedava yapmanın karşılığı olarak istihdam sözü aldık. Ve şu anda oralarda 30 bin kişiye istihdam sağladık. Aynı şekilde Organize Sanayi Bölgelerine de yardımcı olduk.”
         
“SHOPPING FEST İLE ANKARA’DA TİCARİ HAYAT CANLANDI”

Sanayicilerden sonra ticaret erbabıyla da bir araya geldiklerini ve onların da isteklerini dinlediklerini belirten Başkan Gökçek,  “ATO olarak siz ne verirseniz, biz de aynısını verelim ve birlikte Shooping Fest’i yapalım dedik. Shooping Fest sayesinde Ankara’da ticari hayat çok ciddi anlamda hareketlendi. Sadece ilk üç günde trenle Ankara’ya gelen 59 bin kişi var. Hava yolları ile ilk dört günde 30 bin kişi geldi. İki üç gün önce caddelerde sayım yaptırdık. Geçen araçların yüzde 20’si yabancı plakalı. Bu ne demek oluyor? Dışarıdan gelenlerin Ankara’ya parayı bırakıp gittiğini gösteriyor. Bazılarına sordum. Yüzde 20, yüzde 30, hatta yüzde 400’e varan hasılat patlamaları olduğunu söylediler. Bu Ankara’ya çok önemli bir ivme kazandırıyor” dedi.
“Belediyeler sadece yol su kanalizasyon yapmamalı, işsiz gence iş imkanı da oluşturmalı” diyen Başkan Gökçek,  kendilerinin bunun için çalıştıklarını ve bunun için de çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

-“MAMAK’A YENİ KONUTLAR” 

 Eskişehir Yolu üzerinde “Çelik Kafes” olarak bilinen yapının 120 milyon dolara ihale edildiğini, onun karşılığında Mamak’a 2 bin 650 konut ile 30 bin metrekare iş yeri yaptırılacağını vurgulayan Başkan Gökçek, “Bu konutların dışında 800’e yakın konutun daha ihalesini yapmıştık. Bunlar bölgede yeni yapılacak olan konutlar.  Daha önceden bine yakın konutu da tamamlamıştık. Daha da yapacaklarımızla birlikte nasip olursa 5 bin civarında vatandaşımızı seçim öncesi bu evlere oturtmak istiyoruz. Böylece çocuklarımızın sağlıklı bir çevrede kalitesi yüksek ve güzel konutlarda yaşamasını temin etmiş olacağız. Bunun da müjdesini ve sözünü buradan vermiş olalım” diye konuştu.
    
“KÖRÜKLÜ OTOBÜSLER GELİYOR”

Ankara’ya Ağustos ayından itibaren yeni körüklü otobüsler geleceğini kaydeden Başkan Gökçek, bu otobüslerle Mamak Bölgesine de hizmet verileceğini ve bölgenin ulaşımının daha da rahatlayacağını söyledi.
Konuşmaların ardından Mermerciler Sanayi Sitesinin Temeli atıldı.