Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek Konuk Gazetecileri Mogan Park’ta Ağırladı…

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, SHOPPING FEST’İN TANITIMI İÇİN ANKARA’DA BULUNAN GAZETECİLERLE KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ MOGAN PARK’TA DÜZENLENEN TOPLANTIDA ANKARA HAKKINDA KISA BİLGİ VEREN BAŞKAN GÖKÇEK, KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN MİKTARININ 18 YILDA 2 METREKAREDEN 18.3 METREKAREYE ÇIKTIĞINI SÖYLEDİ

18 Mayıs 2012 Cuma 14:07
Başkan Gökçek Konuk Gazetecileri Mogan Park’ta Ağırladı…

mogan_400_3.jpgmogan_400_2.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Shopping Fest'in tanıtımı için 23 ülkeden Ankara’ya gelen 42 gazeteciyle kahvaltıda bir araya geldi. 
Mogan Park’taki Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde konuklarını ağırlayan Başkan Gökçek, Ankara hakkında kısa bilgiler verdi. Samimi bir ortamda geçen toplantıda Başkan Melih Gökçek, misafir gazetecilere Türkiye’nin en yeşil şehrinin Ankara olduğuna dikkat çekerek, “Ben belediye başkanı olmadan 18 yıl önce Ankara’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 2 metrekareydi. Şimdi ise kişi başına düşen yeşil alan miktarı 18.3 metrekareye ulaştı. Ankara nüfusunun geçen süre içinde iki kat arttığı düşünülürse bu oranın gerçekte 36 olduğu görülür” dedi.

Kahvaltının ardından göl kıyısında toplu ve gruplar halinde hatıra fotoğrafları çektiren Başkan Gökçek, akşam da Gençlik Parkı Havuzu’nda muhteşem bir su ve ışık gösterisi sunumu yapılacağını söyledi ve konuklarla gösteride buluşmak üzere Mogan Gölü’nden ayrıldı.
Shopping Fest’in tanıtımı için Ankara’da bulunan 23 ülkeden 42 gazeteci Başkent’in değişik yerlerini, tarihi turistik alanlarını, AVM’leri, Büyükşehir Belediyesi’nin bazı projelerini gezecek.