Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek Keçiören’de Belmek Sergisi Açtı...

-Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Keçiören Belmek üyelerinin etlik osmanlı iş merkezi’nde düzenlediği yıl sonu sergisinin açılışını eşi Nevin Gökçek ve bürokratlarla birlikte yaptı. -Gökçek: “tam 18 senedir aralık vermeden devam ettiğimiz bu kursların sayısını 150’ye çıkarttık”

30 Mayıs 2012 Çarşamba 13:19
Başkan Gökçek Keçiören’de Belmek Sergisi Açtı...

belmek_sergi_1.jpg

Başkan Gökçek, Keçiören Meslek Edindirme Kursu’nun (BELMEK) yıl sonu sergisinin açılışını yaparak, “Bizim arkamızdan Türkiye’deki hemen hemen tüm belediyeler Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni taklit etti. Teker teker kurslar açıldı. Ama kesinlikle ve kesinlikle Ankara Büyükşehir Belediyesinin kurslarının kalitesini yakalayabilmeleri mümkün değil” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin 1994 yılında “Her ev bir atölye olacak” sloganıyla Başkentli kadınlara yönelik hizmete açtığı Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) 2011-2012 eğitim sezonunu muhteşem sergilerle sonlandırıyor. Başkentin 6 bölgesinde 150 farklı noktadaki BELMEK’lerde yüzlerce kadın, bir yıldır edindiği bilgiyi, beceriyi, tecrübeyi her biri sanat eseri değerindeki ürünlerle beğeniye sunuyor.
  Keçiören bölgesi de Osmanlı İş Merkezi’nde düzenlenen yılsonu sergisi ile “el emeği göz nuru” çalışmalarını sergilemeye başladı. Keçiören BELMEK’in 16 branştaki 850 öğrencisinin hazırladığı profesyonellere taş çıkartan serginin açılışını ise Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek, bürokratlar ve Belediye Meclisi üyeleri yaptı.
BELMEK’in Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin en çok iftihar ettiği projesi olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, “Tam 18 senedir aralık vermeden devam ettiğimiz bu kursların sayısını 150’ye çıkarttık. Şu ana kadar 195 bin mezun verdik. Dile kolay, 195 bin mezun… yani ortalama her sene 10 bin civarında mezunumuz olmuş. Bu kadar da geniş bir halkamız var” diye konuştu.
Başarılı çalışmalarının ardından Türkiye’deki diğer belediyelerin hemen hemen tümünün Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni taklit ettiğini kaydeden Başkan Gökçek, “Teker teker kurslar açıldı. Ama kesinlikle ve kesinlikle Ankara Büyükşehir Belediyesinin kurslarının kalitesini yakalayabilmeleri mümkün değil. Bu nereden belli, sergilerden tabi ki…” dedi.
Kursların sonunda ortaya çıkan eserlerden seçmeler yapıp her yerde sergiler açıldığına dikkat çeken Başkan Gökçek, eserleri gören herkesin beğenilerini dile getirerek, “Bunlar profesyonellere taş çıkartıyorlar” yorumunu yaptığını dile getirdi.
Konuşmasını,  “Ressamlarımız bile öyle, değme ressamlar bizim kursiyerlerin ellerine su dökemez” sözleriyle sürdüren Başkan Gökçek, 32 ayrı branşta devam eden kurslardaki başarıların Türkiye genelindeki yarışmalardan alınan başarılı sonuçlarla da kanıtladığını ifade etti. BELMEK üyelerinin hangi yarışmaya katılırsa katılsın, yüzde 90’ınında birinci, geriye kalanında da ya ikinci ya üçüncü olduğu bilgisini veren Başkan Gökçek, 2007 yılından bugüne kurdele, makine, el nakışı, kumaş boyama ve yöresel yemek gibi dallarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda alınan ödülleri sıraladı.
BELMEK kursiyerlerine, “Sizleri tebrik etmemek mümkün mü?” diye hitap eden Başkan Gökçek, konuşmasına “İşte BELMEK’in farkı, işte Ankara hanımlarının farkı, işte Büyükşehir Belediyesi’nin farkı, işte BELMEK öğretmenlerinin, kursiyerlerinin kalitesi… sizlerle belediye başkanınız olarak gurur duyuyorum. Sağ olun, var olun. Bu başarılarınızın devamını diliyorum. Eşim adına da kendim adına da hayırlı uğurlu olsun diyorum” sözleriyle son verdi.

- BAŞKAN GÖKÇEK SERGİYİ GEZDİ
Başkan Gökçek, eşi Nevin Gökçek ve BELMEK’in iki kursiyeri ile açılış kurdelesini kestikten sonra sergiyi gezdi. Resim, tezhip, ebru, gümüş, patchwork, ahşap boyama, giyim, makine nakışı, el nakışı, çini, rölyef, iğne oyası, şiş dantel, mefruşat branşlarında tüm yıl boyunca alınan eğitim sonrasında ortaya çıkan eserlerden oluşan sergideki ürünleri tek tek inceleyen Başkan Gökçek, öğretmen ve öğrencilerle de bol bol fotoğraf çektirdi.
Başkan Gökçek, serginin finalini, Keçiören BELMEK’in yemek bölümünün hazırladığı birbirinden güzel lezzetlerin tadına bakarak yaptı.