Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek’i Ünlü Sanatçı Sami Yusuf Ziyaret Etti…

- BAŞKAN GÖKÇEK : “SİZİ TÜRKİYE’DE GÖRMEKTEN VE AĞIRLAMAKTAN MUTLU OLDUK” - SAMİ YUSUF : “HEM AZERİ OLARAK HEM MÜSLÜMAN OLARAK TÜRKİYE’DE OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

16 Haziran 2012 Cumartesi 15:36
Başkan Gökçek’i Ünlü Sanatçı Sami Yusuf Ziyaret Etti…

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, tasavvuf müziğinin dünyaca ünlü sesi Azeri asıllı Sami Yusuf’u makamında kabul etti.
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Gökçek, hoş geldin diyerek, “Sizi Türkiye’de görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu akşam Miraç Kandili nedeniyle sizin vereceğiniz güzel bir konserle Başkentliler sizi dinleme imkanı bulacak” diye konuştu.
Shopping Fest kapsamında Miraç Kandili nedeniyle Başkent’te konser vermek üzere bulunan ünlü sanatçı Sami Yusuf, ziyarette, “Burada olmaktan ve şu anı sizinle paylaşmaktan dolayı son derece mutluyum” diyerek, “Azeri olarak, Müslüman olarak ve insan olarak Türkiye’de bulunmaktan gurur duyuyorum” dedi.
Bildiği bazı Türkçe kelimelerle Başkan Gökçek’e hitap eden Sami Yusuf, İranlı Azeri kökenli olduğunu ama İngiliz vatandaşı olduğunu söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sami Yusuf Ankara hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine “Ankara Türkiye’nin başkenti olması nedeniyle önemli bir şehir. Fazla gezme şansım olmadı ama gördüğüm kadarıyla İstanbul’a nazaran daha sakin ve mutlu bir şehir olduğunu düşünüyorum. İnşallah daha geniş bir vakitte daha uzun zaman ayırarak gelir ve her yeri gezerim” dedi.
Yeni çıkardığı albümün tanıtım çalışmaları için dünyanın her noktasında konserler verdiğini belirten Sami Yusuf, “Dünyanın birçok coğrafyasında özelikle İslam coğrafyasında çok zor ve acılı günler yaşanıyor. Nefes aldığımız sürece ümitlerimizi kaybetmeden ben dualarımla ve müziğimle ve çağrılarımla  dikkat çekmeye çalışıyorum” diye konuştu.
Melih Gökçek daha sonra konuğu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.