Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek Ankara Kalesi’nde…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK SHOPPİNG FEST KAPSAMINDA DÜZENLENEN “66 RESSAM 666 RESİM” SERGİSİ’NİN AÇILIŞINI YAPTI, BÖLGE ESNAFIYLA SOHBET ETTİ -BAŞKAN GÖKÇEK : “ANKARA SANATIN DA MERKEZİ OLMAYA BAŞLADI”

19 Haziran 2012 Salı 14:34
Başkan Gökçek Ankara Kalesi’nde…

baskan_ank_kalesi_400_2.jpg
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Shopping Fest kapsamında Ankara Kalesi’nde düzenlenen “66 Ressam 666 Resim” Sergisi’nin açılışını yaptı, bölge esnafıyla sohbet etti.
Ankara Kalesi Sanat Galerileri Sokağı’nda bulunan resim sergisinin açılışında konuşan Başkan Gökçek, Shopping Fest etkinliklerinin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Ankara’nın dört bir tarafında yaklaşık her gün 300 tane etkinliğimiz oluyor.Bu etkinliklerden bir tanesi ve anlamlı olanı da Kale civarındaki 6 tane ayrı galerimizde yaşanıyor.66 değerli sanatkar arkadaşımızın, 666 tane eseri burada sergileniyor.Satışa çıkarılıyor. Festival dolayısıyla fedakarlık yapıp, fiyatları da son derece indirdiklerini bana ifade ettiler.Dolayısıyla sanatseverler için büyük bir fırsat” dedi.Ankara’nın sanatın da merkezi olduğunu vurgulayan Melih Gökçek, şunları söyledi:
“Ankara kesinlikle sanatın da merkezi olmaya başladı.  BELMEK diye kurslarımız var. Bu kurslara katılan hanımlar arasında tam 3 bin ressam arkadaşımız bulunuyor.  Bu ressam arkadaşların yapmış olduğu eserleri görseniz inanamazsınız. Profesyonellere taş çıkartır şekilde. Bundan dolayı da açıkça söylüyorum, Ankara sanatkarlar şehri olmaya başladı. Sanatkarların da Ankara’yı tercih etmesi bizi mutlu ediyor.” 

-RESTORASYON ÇALIŞMALARI-

Kale ve civarındaki restorasyon çalışmalarından söz eden Başkan Gökçek, bölgeye büyük önem verdiklerini belirterek “Kaleye biz çok önem veriyoruz. Kaleyi yeniden ele alıyoruz. Hacı Bayram civarının restorasyonunu aşağı yukarı bitirmek üzereyiz. Kamulaştıramadığımız yerler hariç diğerlerinin hepsi bitti. Hıdırlıktepe’yi düzenlemeye başladık. Kaleyi restore etmeye devam ediyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak alt yapısını yeniden elden geçiriyoruz. İnşallah arkasından Kale içindeki evlerin restorasyonuna gireceğiz. Ve burada turistik eşya satan mağazaların çoğalmasına inşallah vesile olacağız” dedi.
Başkan Gökçek, 10 tane üstü açık turistik otobüs yaptıklarını belirterek, “Kızılay’da görebilirsiniz. Vatandaşları her gün Ankara’da ücretsiz olarak dolaştırıyorlar. Buraya da turistik gezi olarak bu arabaları tahsis ederiz” diye konuştu.
Ankara Kalesi Derneği Başkanı Şevket Bülent Yahnici ise Ankara Kalesi Derneği olarak 66 değerli sanatçının resimlerini, bir araya getirerek Sanat Galerileri Sokağında festival için sergilediklerini belirterek “Ankara kalesi Derneği olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza Ankara Kalesine gelmiş olmalarından buradaki esnafı onurlandırmış olmalarından dolayı bir kere daha teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Gökçek, açılıştan sonra davet üzerine bazı dükkanları ziyaret ederek, esnafla sohbet etti, sorunlarını dinledi.
 Sanat Galerileri Sokağı’nı da dolaşan Başkan Gökçek, vatandaşlar ve turistlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.