Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek Altındağ’da Belmek Sergisi Açtı…

-Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Altındağ Belmek üyelerinin yıl sonu sergisinin açılışını eşi Nevin Gökçek ve bürokratlarla birlikte yaptı -Gökçek: “Dünyanın en büyük yerel yönetim okulu Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ve sizler onun öğrencilerisiniz”

31 Mayıs 2012 Perşembe 13:15
Başkan Gökçek Altındağ’da Belmek Sergisi Açtı…

 altindag_belmek_200.jpg

Başkan Gökçek, Altındağ Meslek Edindirme Kursu (BELMEK) öğrencilerinin “el emeği göz nuru” eserlerinin sergisinin açılışında yaptığı konuşmada dünyanın en büyük yerel yönetim okulunun Ankara Büyükşehir Belediyesi olduğunu vurguladı.
Büyükşehir Belediyesi’nin “Her ev bir atölye olacak” sloganıyla 1994 yılında hizmete açtığı, kısa sürede Türkiye genelinde pek çok kente örnek olan Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) muhteşem sergilerle 2011-2012 eğitim sezonuna veda ediyor.
BELMEK kursiyerlerinin bir dönem boyunca edindiği bilgi, beceri, tecrübe sanat eserleri niteliğindeki ürünlere dönüşerek, Başkentlilerle buluşuyor.
Ankara’nın dört bir yanında 6 bölge ve 150 kurs merkeziyle Türkiye’nin en büyük yerel yönetim okulu olan BELMEK’in Altındağlı öğrencileri de Altındağ Kültür Merkezi’nde açtıkları yılsonu sergisi ile ürünlerini Başkentlilerle buluşturuyor.
Altındağ BELMEK’in başarılı öğrencilerinin hazırladığı her biri sanat eseri değerindeki ürünlerden oluşan serginin açılışını ise Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek, bürokratlar ve Belediye Meclisi üyeleri yaptı.
Açılışta kısa bir konuşma yapan Başkan Gökçek, “BELMEK kurslarımız bizim medar-ı iftiharımız… Dünyanın en büyük yerel yönetim okulu Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ve sizler onun öğrencilerisiniz” diye konuştu.
BELMEK’ten bugüne kadar 195 bin kursiyerin başarıyla mezun olduğunu dile getiren Başkan Gökçek, “430 tane öğretmen arkadaşımız, 6 ana merkezimiz, tam Ankara’nın değişik yerlerinde 150 tane kurs yerimiz var. Hepsini düşündüğümüzde işin ne kadar büyük olduğunu görüyorsunuz. 32 ayrı branşta hanımlar meslek öğreniyorlar” dedi.
Milli Eğitimi Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı ile değişik kuruluşların Türkiye genelinde yaptığı yarışmalarda BELMEK üyelerinin ödülleri kimseye kaptırmadığını vurgulayan Başkan Gökçek, 2007 yılından bu yana alınan dereceleri sıralayarak, son olarak 2012 yılında “Kurdela Nakışı” dalında Altındağ bölgesinin birincilik kazandığını müjdeledi. Birincilik nedeniyle Altındağ BELMEK üyelerini kutlayan Başkan Gökçek, “Herkes kurs açıyor ama arada bir fark var. Bazı yerlere insanlar kurslara eğlenmek için gidiyorlar, biz ise öğrenmek için geliyoruz ve öğreniyoruz. Evimizde de tatbik ediyoruz bazılarımız yer açıyor, bazılarımız işe giriyor, biz de bundan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

- BAŞKAN GÖKÇEK TAŞ BEBEKLERE HAYRAN KALDI
Başkan Gökçek, eşi Nevin Gökçek ve BELMEK’in iki kursiyeri ile açılış kurdelesini kestikten sonra sergiyi gezdi. Resimden mefruşata, patchworkten gümüşe pek çok branşta yıl boyunca alınan eğitim sonrasında ortaya çıkan eserlerden oluşan sergideki ürünleri tek tek inceleyen Başkan Gökçek, öğretmen ve öğrencilerle de bol bol fotoğraf çektirdi. Taş bebeklerle yakından ilgilenen Başkan Gökçek, hayranlığını dile getirerek, bu branşta tüm bölgelerden alınacak eserlerle ayrı bir sergi açılmasını önerdi.

- BAŞKAN GÖKÇEK YOZGAT TANITIM GÜNÜ’NE KATILDI

BELMEK sergisinin açılışından önce Yozgat Tanıtım Günleri’ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, açılışta yaptığı konuşmada da “Sevgili Yozgatlılar, değerli hemşehrilerim. Size böyle sesleniyorum, çünkü Ankara da yaşayan Yozgatlı sayısı Yozgat’ta yaşayanlardan daha fazla” dedi.
 Atatürk Kültür Merkezi’nde 30 Mayıs 3 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Yozgat Tanıtım” günlerinin açılışına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Yozgat Valisi  Necati Şentürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yozgatlılar ve çok sayıda başkentli katıldı.
 Açılışta Konuşan Başkan Gökçek, Yozgat’tan her zaman iyi insanların çıktığını belirterek, “Bu yiğit ve güzel insanlara Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etmekten büyük gurur duyuyorum.  Hizmet etmeye devam edeceğimi de belirtmek isterim. Herkese saygı ve sevgilerimi sunuyor” diye konuştu.