Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başbakandan Sürpriz Açılış…

-BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN, BELMEK KAVACIK SUBAYEVLERİ YIL SONU SERGİSİNİN AÇILIŞINI YAPTI -SERGİYİ DOLAŞAN ERDOĞAN: -“ÇOK GÜZEL, PROFESYONEL ÇALIŞMALAR YAPILMIŞ. HEPİNİZİ TEBRİK EDERİM” -“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BÖYLESİNE GÜZEL HİZMETİ DÜŞÜNÜP HALKIN HİZMETİNE SUNMUŞ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”

12 Haziran 2012 Salı 11:41
Başbakandan Sürpriz Açılış…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kavacık Subayevleri’nde  bulunan Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (BELMEK) yıl sonu sergisinin açılışını yaptı.
 Başbakan Erdoğan’ın evinin yol güzergahı üzerinde bulunan BELMEK sergisini sürpriz bir şekilde ziyaret ederek açılışını gerçekleştirmesi, kursiyerler tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.       

 Kavacık Subayevleri BELMEK yılsonu sergisini dolaşan ve gördükleri karşısındaki beğenilerini “Çok güzel, profesyonel çalışmalar  yapılmış. Hepinizi tebrik ederim” sözleriyle dile getiren Başbakan Erdoğan, “ Büyükşehir Belediyesi’nin böylesine güzel hizmeti düşünüp halkın hizmetine sunmuş olması çok önemli” dedi.
Kavacık Subayevleri  BELMEK yıl sonu sergisi açılışı sırasında yoldan geçerken, BELMEK hocalarının davetini geri çevirmeyerek, açılışı gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, hocalar ve kursiyer eşliğinde sergilenen eserleri tek tek inceledi, yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.
Gördükleri karşısında “Burada çok farklı zevkli eserler meydana çıkarmışsınız” diye düşüncelerini belirten Başbakan Erdoğan, BELMEK’li kursiyerlere, “Yaptıklarınızın ekonomiye katkısı nedir? Bu yaptıklarınızı satışa sunabiliyor musunuz?” şeklinde sorular yöneltti.
 Farklı branşlarda ortaya çıkarılan el ürünü göz nuru eserlerin sergilendiği bölümleri tek tek gezen Başbakan Erdoğan, seramikten yapılan çalışmaları inceleyerek, “ Hepsi birbirinden güzel olmuş. Yaptığınız çalışmalar aynı zamanda sanat bilincini ortaya çıkarmış” diye konuştu.
  Eskilerin alınıp yeni ürünler haline getirilen ahşap çalışmalarını da uzun uzun inceleyen Başbakan, Erdoğan, yapılanların usta bir mimarın elinden çıkmış gibi olduğunu da ifade ederek,  “Hepsi çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Dört dörtlük çalışmalar yapmışsınız, hepinizi tebrik ederim” dedi.
Trikotaj bölümündeki çalışmaları da çok beğendiğini ifade eden Başbakan şunları söyledi:
“Profesyonelce çalışmalar bunlar mutlaka ekonomiye ve size katkısı olmalı. Bunun için atölyeler kurulmalı. Buralarda da çalışmalarınızı devam ettirmelisiniz.”

-BAŞBAKANA, RÖLYEF TABLO, SERAMİK KAFTAN  TABLOSU -

BELMEK hocaları ve kursiyerleri  Başbakan Erdoğan’a, kendilerini kırmayarak serginin hem açılışını yapıp hem de tüm sergiyi gezdiği için çok teşekkür ederken, günün anısına Başbakan Erdoğan’a kendi elleriyle yaptıkları Rölyef Tablo ile Seramik Kaftan Tablosu hediye ettiler. 
“Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 1994 yılında “Her ev bir atölye olacak” sloganıyla hizmete açılan Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) 2011-2012 eğitim sezonunu, yılsonu sergileriyle taçlandırmayı sürdürüyor.
  Başkentin 6 bölgesinde 150 farklı noktadaki BELMEK’lerde yüzlerce kadının, bir yıldır edindikleri bilgiyi, beceriyi, tecrübeyi ürettikleri  “el emeği göz nuru” eserlere dönüştürmesi büyük beğeni topluyor.