31 Aralık 2013 Salı 10:06
BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ ANKARA GEZİSİ

-ÇORUM OĞUZLAR ANADOLU YATILI ÖĞRETMEN LİSESİ’NİN BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLI PLANET AİLE YAŞAM MERKEZİ’NİN DAVETLİSİ OLARAK ANKARA’DA AĞIRLANDILAR

-KOMŞU İLLERDEKİ BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRMEYİ HEDEFLEYEN PROJE KAPSAMINDA ANKARA’YA GELEN BAŞARILI LİSE ÖĞRENCİLERİ, PLANET AİLE YAŞAM MERKEZİ’NDEN BAŞLADIKLARI GEZİDE İKİ GÜN BOYUNCA ANKARA’NIN TARİHİ VE TURİSTİK MEKANLARINI DOLAŞTILAR

009.jpgMilli Eğitim Bakanlığı ile sürekli işbirliği içerisinde olan Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen sosyal projelerle Ankara dışındaki öğrencilerin de Ankara’yı tanımaları sağlanıyor.

Bu kapsamda Çorum Oğuzlar Anadolu Yatılı Öğretmen Lisesi’nin başarılı öğrencileri Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Planet Aile Yaşam Merkezi’nin yaptığı organizasyonla Ankara’nın tarihi ve turistik mekanlarını gezme imkanı buldular.

Başkent’e davet edilen Çorum Oğuzlar Anadolu Yatılı Öğretmen Lisesi’nin başarılı öğrencileri, iki gün boyunca  Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri oldular.

-GEZİ OTOBÜSÜ İLE BAŞKENT TURU

Planet Aile Yaşam Merkezi İdarecisi ve görevli personelleri ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği özel tasarımlı gezi otobüsü ile gezinin ilk durağı olan Atatürk Evi’ni ziyaret eden başarılı öğrenciler ikinci olarak da Ankara’ya gelen her ziyaretçinin mutlaka görmek istediği Anıtkabir’e gittiler.

Aslanlı yoldan Anıtkabir’e geçerken kendilerine Anıtkabir hakkında gerekli bilgiler verilen öğrenciler burada Ata’yı ziyaret etmenin heyecanını yaşadılar.

-BÜYÜKŞEHİR BİNASINDA ÖĞLE YEMEĞİ YEDİLER

Planet Aile Yaşam Merkezi yöneticilerinin refakat ettiği öğrencilere daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binasında öğle yemeği verildi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürü İdris Tezcan’ın da bulunduğu yemekte yapılan sunumda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere ve eğitime ne kadar destek verdiği bir kez daha vurgulandı.

Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde çektirilen hatıra fotoğraflarının ardından Altınpark’a götürülen öğrenci grubu burada da Feza Gürsey Bilim Merkezi’ni dolaştı. Öğrencilerin Altınpark’tan sonraki durağı ise Ulus’ta bulunan 2. Türkiye Büyük Millet Meclisi binası oldu.

Daha sonra akşam yemeği için yine Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’ne giden öğrenci grubu Merkez İdarecisinin tanıtım amaçlı yaptığı sunumun ardından Çocuk Kulüpleri ve Gençlik Merkezleri Genel Koordinatörü Recep Araç’ın düzenlediği yemeğe katıldı ve gezinin ilk gününü tamamladı.

-ÖĞRENCİLER ULUS’TAKİ TARİH ZENGİNLİĞİNE BAYILDI

İkinci gün sabah erken saatlerde tekrar Planet Aile Yaşam Merkezi’nde buluşan öğrencilere burada da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin birçok merkezinde verilen “Drama Dersi” verildi. Kişiler arasındaki doğrudan iletişimi sağlayan, kendini ve karşısındakini tanıma, birbirini anlama, doğaçlama gibi etkinlikleri içeren bir yöntem olan drama dersinde öğrenciler birbirinden güzel sahnelere şahitlik ettiler.

Planet Aile Yaşam Merkezi’nde oyun ve ders alanlarından faydalanma imkanı da bulan öğrenciler, ardından gittikleri Ulus Kalesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin yeni düzenlemelerle hizmete açtığı Hacı Bayram Cami ve çevresindeki tarihi Ankara Evlerine hayran kaldılar. Ulus’ta Anadolu’nun arkeolojik eserlerinin sergilendiği ve dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni de gezen öğrenciler, ilk çağlardan bu yana Anadolu arkeolojisinin detaylarını inceleme fırsatı buldular.

-ŞEHİR TERASINDAN ANKARA’YA BAKTILAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara’ya kazandırılan Ankara'nın seyir terası olarak bilinen 50. Yıl Parkı’na hayran kalan öğrenciler burada da bol bol fotoğraf çektirdiler.

Çorum Oğuzlar Anadolu Yatılı Öğretmen Lisesi Müdürü Ahmet Gümüş ve okul öğretmenleri, misafirperverlikleri nedeniyle başta Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek olmak üzere projede emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederek Çorum’a hareket ettiler.