Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

"BAHÇIVANLIK KURSU" BAŞLADI

Başkentli vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine, Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği bahçıvanlık kursu başladı. Kurs, 14 Nisan'da sona erecek.

03 Nisan 2017 Pazartesi 12:55
"BAHÇIVANLIK KURSU" BAŞLADI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BU YIL 14'ÜNCÜSÜNÜ DÜZENLEDİĞİ VE BAŞKENTLİLERİN BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİĞİ UYGULAMALI KURS, 14 NİSAN’DA SONA ERECEK

bahcivanlik_kursu_5.jpgBaşkentli vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine, Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği bahçıvanlık kursu başladı. Kurs, 14 Nisan'da sona erecek.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nca bu yıl 14'üncüsü düzenlenen, değişik mesleklerden, her yaştan, ortak paydası bitki ve çiçek sevgisi olan 350 kişinin katıldığı 2 haftalık kursta, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri ders veriyor.
Kursiyerlere ilk hafta, Ulus 100. Yıl Konferans Salonu'nda teorik ve teknik bilgiler verilecek. Kursiyerler 2. hafta ise pratik eğitim almak için Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na ait sera ve parklarda uygulamalara katılacak.
5 işgünü 09.30-16.15 saatleri arasında gerçekleştirilecek ilk hafta programında; "Çevre Bilgisi,Toprak ve Gübre Bilgisi, Tasarım Bitkileri Tanım, Tarif ve Standardizasyonu, Bitki Dikim Teknikleri, Fidan Üretim Teknikleri, Baharat Bahçesi ve Bitkileri, Salon Bitkileri Üretim ve Bakım Teknikleri, Gül Yetiştiriciliği, Arazi Biçimlendirme, Bitki Koruma, Sulama, Meyve Yetiştiriciliği, Bahçe Bitkilerinde Budama Teknikleri, Çim Saha tesisi, Sebze Yetiştiriciliği, Bahçe Çiçeği Üretimi ve Bakım Teknikleri, Yaşanabilirlik ve Peyzaj, İnsan ve Bitki, Yaşadığımız Çevre ve Peyzaj Mimarlığı" gibi konu başlıkları, Ziraat Fakültesi öğretim üyelerince, kursiyerlere ayrıntılı biçimde teorik olarak aktarılacak.
İkinci haftada ise "Bitki Koruma, Toprak ve Gübre Bilgisi, Salon Bitkileri Üretim ve Bakım Bilgileri, Tasarım Bitkileri Tanım, Tarif ve Standardizasyonu, Bahçe Çiçekleri Üretim ve Bakım Teknikleri, Fidan Dikim Teknikleri, Çim Saha Tesisi, Aşılama ve Budama Teknikleri, Sebze Yetiştiriciliği" konuları, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na ait seralar ile parklarda, uygulamalı olarak anlatılacak. Bahçıvanlık kursu, "Peyzaj Planlama ve Tasarım Bilgisi" başlığı kapsamında, kursiyerlerin park ziyaretleriyle tamamlanacak.
14 Nisan’da sona erecek 2 haftalık programın ardından, katılımcılara törenle sertifikaları verilecek.

"BAHÇIVANLIK KURSU" BAŞLADI
"BAHÇIVANLIK KURSU" BAŞLADI
"BAHÇIVANLIK KURSU" BAŞLADI
"BAHÇIVANLIK KURSU" BAŞLADI
"BAHÇIVANLIK KURSU" BAŞLADI
"BAHÇIVANLIK KURSU" BAŞLADI
"BAHÇIVANLIK KURSU" BAŞLADI
"BAHÇIVANLIK KURSU" BAŞLADI
"BAHÇIVANLIK KURSU" BAŞLADI