Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Bahçıvanlık Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı…

-BAŞKAN MELİH GÖKÇEK, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YETİŞTİRDİĞİ BAHÇIVANLARA DÜZENLENEN TÖRENLE SERTİFİKALARINI VERDİ -BAŞKAN GÖKÇEK: “DÜNYADA EN ÇOK REKREASYON ALANINA SAHİP ANKARA, TÜRKİYE’NİN DE EN YEŞİL KENT MERKEZİ OLDU” - “YEŞİLİN ÇOĞALMASI İÇİN HERTÜRLÜ TEŞVİKİ YAPMAKTAN GERİ KALMIYORUZ. BAHÇIVANLIK KURSLARIMIZDA BUNUN BİR ÖRNEĞİDİR” -BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BU YIL AÇTIĞI 3 AYRI DÖNEM BAHÇIVANLIK KURSU’NDAN TOPLAM 562 KİŞİ YARARLANDI

15 Haziran 2012 Cuma 15:44
Bahçıvanlık Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Bahçıvanlık Kursu” nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikalarını dağıttı. 
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı bahçesinde gerçekleştirilen Sertifika dağıtım törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra eşi Nevin Gökçek, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Hatice Akgül, bürokratlar ve kursiyerler katıldı.  
Sertifika dağıtım töreninde konuşan Başkan Gökçek, “Dünyada en çok rekreasyon alanına sahip Ankara, Türkiye’nin de en yeşil kent merkezi oldu” dedi. 

Ankara’da 18 yıl önce kişi başına düşen 2 metrekare yeşil alan miktarının bugün 18. 3 metrekareye ulaşarak 9 kat arttığını belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Aslında o günden bugüne nüfusun iki kat arttığı düşünülürse, bu oranın da 18 kat arttığı görülür. Türkiye’nin en yeşil kent merkezi olan Ankara’nın iklimi karasal iklimdir. Örneğin Bursa’da bir ağacın dalını alsanız toprağa ekseniz tutar,  yeşerir büyür. Ama Ankara’da ise bir fidanı diktikten sonra yeşermesi için uzun süreli bakım yapmanız,  özen göstermeniz gerekir. Biz bu koşullar içinde kentimizi Türkiye’nin en yeşil kent merkezi haline getirdik”


 -“DÜNYADA EN ÇOK DEV REKREASYON ALANI BİZDE” 
Dünyanın en çok dev rekreasyon alanına sahip kentinin Ankara olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, “Dünyadaki belli başlı büyük kentlere baktığınız zaman bu kentlerde en çok iki tane dev rekreasyon alanı olduğunu görürsünüz. Ama Ankara’da tam sekiz tane dev rekreasyon alanı var. Bunlar Mavi Göl, Göksu, Mogan, Altınpark, Gençlik Parkı, Harikalar Diyarı, 50. Yıl Parkı ve Dikmen Vadisi’dir. Üstelik 100 dönümün altındakileri de bunlara dahil etmiyorum. Bunlara ilaveten Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1. Etabı 750 metrekare olan rekreasyon alanı daha yapılıyor.  Bu proje kapsamında 2. Etabın tamamlanmasıyla birlikte 1.5 milyon metrakarelik dev bir resreasyon alanını daha Ankara’ya kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

-“YEŞİLİN ÇOĞALMASI İÇİN HERTÜRLÜ TEŞVİKİ YAPIYORUZ”- 
Sertifika törenindeki konuşmasına Başkentte yeşil alanların çoğalması için her türlü teşviki yaptıklarının altını çizerek devam eden Başkan Gökçek, “Bu kursularımızla bugüne kadar 3539 kişiye sertifika verdik. Kurslarımıza 16- 80 yaş arasından ilkokul mezunundan doktora sahibine kadar herkes  katılıyor. Bu da Ankaralıların yeşile olan sevgisini gösteriyor. Bol bol yeşiliniz olsun yeşil yetiştirin” diye konuştu. 

Konuşmanın ardından sertifikalarını kursiyerlere tek tek veren Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek kursiyerlerle toplu fotoğraf çektirdi.

-“57 FARKLI MESLEK GRUBUNDAN 562 KİŞİ KURSA
KATILDI”-  
   

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nca düzenlenen “Bahçıvanlık Kursu’na bu yıl 57 farklı meslek grubundan 16 ile 80 yaş arasında toplam 562 kişi katıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, her yıl düzenlediği  “Bahçıvanlık Kursu” bu senede Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nca 3 dönem olarak gerçekleştirildi.
Kurslarda bahçıvan adaylarına salon bitkileri, bahçe bitkileri gibi iç ve dış bitkiler ile fidancılık, sebzecilik, bitki ilaçlaması ve budama gibi konular teorik ve pratik bilgiler ışığında öğretilerek, çevrelerindeki peyzaj uygulamaları konusunda daha bilinçli olmaları sağlandı.