Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara'nın Başkent Oluşunun 86. Yıldönümü Resepsiyonu…

Ankara'nın Başkent Oluşunun Yıl Dönümü Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Tarafından Resepsiyon Verildi -Başkan Gökçek: -''Atatürk Sağ Olsaydı Ankara'nın Mevcut Durumuyla İftihar Ederdi''

30 Eylül 2009 Çarşamba 03:47
Ankara'nın Başkent Oluşunun 86. Yıldönümü Resepsiyonu…

1.gif

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''Atatürk sağ olsaydı Ankara'nın mevcut durumuyla iftihar ederdi'' dedi.
Ankara'nın Başkent oluşunun 86. yıldönümü dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda resepsiyon verildi.
Başkan Gökçek, burada yaptığı konuşmada, Ankara'nın Başkent oluşunun, Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkentlilere hediyesi olduğunu belirtti.
Ankara'ya her sene bir şeyler daha katabilmek için uğraştıklarını

2.gif
ifade eden Başkan Gökçek, “Bugün 13 Ekim ve Ankaramızın Başkent oluşunun 86. Yıldönümü. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bu güzel hediyesini her sene kutlarız. Ankara, bir Avrupa Başkenti olsun istiyoruz. Bu anlamda ciddi adımlar atıldı. Bunda başarılı oluyoruz ki Avrupa'dan arka arkaya ödüller alıyoruz” diye konuştu.
Başkent Ankara’nın Avrupa’dan üst üste 2001, 2003 ve 2009 yılında önce Avrupa Şeref Bayrağı’nı, arkasından Avrupa Şeref Plaketi’ni ve bu yıl da 2009 Avrupa Ödülü’nü aldığını belirten  Başkan Gökçek, “Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından en üst derecede kentlere verilen ödül bu. Bu da Ankaramızın bir noktadan bir diğer güzel noktaya geldiğini gösteriyor. Bundan dolayı ziyadesiyle mutluyuz. Ankara’ya her sene bir şeyler daha katabilmek, hizmet edebilmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz” dedi.


-GENÇLİK PARKI TİYATRO SALONU’NDA
ANLAMLI BAŞLANGIÇ-
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’ndaki bu ilk konserin son derece anlamlı olduğunu ifade ederek, “Öyle zannediyorum son derece modern olarak tanzim edilmiş olan bu salon bundan sonra sanatseverlere, tiyatroseverlere çok değişik konularda hizmet verecek. Bol bol konserler verilecek. Hatta Kültür Bakanlığı ile de anlaşma yaptık. Boş zamanlarda okullar da yararlanmış olacak. Muhtemelen Salı ve Perşembe günleri burada birer oyun sergileyecekler. Yani burası eskiden açık hava tiyatrosuydu. Şimdi de kapalı tiyatro olarak teknik özellikleriyle çok güzel hizmetler verecek” diye konuştu.
 Bu arada, resepsiyon öncesinde Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü THM Korosu ve Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından bir konser verildi ve Ankara Kulübü üyelerinin Seğmenler gösterisi ilgiyle izlendi. Geceye, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bazı milletvekilleri ile büyükelçiler, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
 
 -HEYKEL ESKİ HALİNE GETİRİLECEK-

Resepsiyonun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Gökçek, Ulus'taki Atatürk Anıtı'nın boyanmasıyla ilgili bir soruya, konuyla ilgili soruşturma başlattığını ve sorumluların hesap vereceğini bildirdi.
Başkan Gökçek, heykelin boyasının silinerek heykeltıraşların gözetiminde ve denetiminde eski haline getirilmesi için gerekenin yapılacağını kaydetti.
 Başkan Melih Gökçek, Ankaraspor’la ilgili sorular üzerine ise,   
“Bunların cevabını Futbol Federasyonu’ndan öğreneceksiniz. Ankarasporlularla heyet halinde görüştüm. Tüm yasal yollara başvurmakta kararlılar. Avrupa’da verilmiş örnek karar var. Bu karara göre de Ankaraspor lige döner. Ama daha sonra neler olur, onu ben de bilemiyorum” diye konuştu.