Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara’ya Avrupa Ödülü Yarin…

Avrupa Ödülü Takdim Töreni Için Avrupa Konseyi Üyeleri’nin Yani Sira Birçok Ülkeden Gelen Parlamenterler, Büyükelçiler, Belediye Başkanlari ve Temsilciler Ankara’da Buluşuyor -Avrupa’nin Ankara’da Biraraya Geleceği Ödül Töreni Yarin (10 Ekim Cumartesi) Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Özel Oturumunda Gerçekleştirilecek -Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkani Luis Marie De Puig, Avrupa Ödülü’nü Belediye Meclisi’nin Özel Oturumunda Başkan Gökçek’e Verecek

06 Ekim 2009 Salı 02:00
Ankara’ya Avrupa Ödülü Yarin…

1.gif

Avrupa Ödülü’nü alarak tarihe geçen Ankara’ya, ödül törenine katılmak için Avrupa’dan çok sayıda ziyaretçi geliyor. Yarın (10 Ekim Cumartesi) düzenlenecek ödül takdim töreni için Avrupa’nın birçok ülkesinden gelen parlamenterler, büyükelçiler, belediye başkanları ve temsilciler Ankara’da buluşacak. Başkan Melih Gökçek’i makamında ziyaret edecek olan ziyaretçiler, daha sonra Belediye Meclisi’nin özel oturumuna katılarak, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Luis Marie de Puıg’in Avrupa Ödülü’nü Başkan Gökçek’e takdimini izleyecekler.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve uluslararası ilişkilerde dünyada örnek teşkil edecek çalışmalar yapan kentler ve belediyelere verdiği ve Avrupa’nın en büyük kent ödülü olarak sayılan Avrupa Ödülü’ne bu yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi layık görüldü. Viyana ve Lahey’in ardından Avrupa Şeref Bayrağı, Avrupa Şeref Plaketi ve Avrupa Ödülü’nü bir arada kazanan üçüncü belediye olan Büyükşehir Belediyesi, yarın düzenlenecek törenle ödülünü alacak.

TÜRKİYE’DE 3 ÖDÜLÜ BİRDEN ALAN TEK BELEDİYE

2.gifAvrupa Ödülü’ne giden yolda ilk adım olan Avrupa Diploması’nı almasına gerek duyulmadan, 2001 yılında Avrupa Şeref Bayrağı, 2003 yılında da Avrupa Şeref Plaketi’ne layık görülen ve bu yıl da Avrupa Ödülü’nü kazanan Büyükşehir Belediyesi, Avrupa’da bu 3 ödülü birden alan üçüncü belediye olarak tarihi bir başarıya imza attı.

AVRUPA’NIN BÜYÜK ÖDÜLÜ, AVRUPA BAŞKENTİNE
Ödül, yarın (10 Ekim Cumartesi) saat 16.00’da, Avrupa Konseyi Parlamenterleri ve Ankara’nın kardeş kentlerinden heyetlerin de katılacağı Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yapacağı özel bir oturumla Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Sn. Luis Marie de Puıg tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e takdim edilecek.

ÖDÜL TÖRENİ İÇİN AVRUPA, ANKARA’DA BULUŞUYOR
Dünya’nın birçok ülkesinden, kentinden, kurum ve kuruluşundan çeşitli ödüller alarak, örnek belediyecilik ve kent yönetimi sergileyen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan ödül töreni kutlamaları için Avrupalı birçok ziyaretçi Başkent’te bir araya gelecek. Avrupa buluşması yaşanacak ödül törenine gelecek ziyaretçiler ise şunlar:

  • Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mr. Luis Maria de Puıg,
  • Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Çevre Komitesi Başkanı Meale Alan,
  • Rusya Federasyonu Sekreteri Ermoshin Pavel,
  • Avrupa Ödülü Ödül Birimi Müdürü Mrs. Anne Marie Menger,
  • Tiflis Nadzaladevi İlçesi Belediye Başkanı Mr. Nodar Sandukhadze,
  • Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanı Yavuz Mildon adına Mrs. Gaye Doğanoğlu,
  • Kırgızistan’ın Bişkek Kenti Lenin İlçesi Belediye Başkanı Mr. Aybek Osmanaliev,
  • Polonya’nın Katowice Kenti Meclis Başkanı Mr. Jerzy Forajter,
  • Avrupa Ödülü, Ödül Alt Komisyonu Eski Başkanı ve Avrupa Konseyi Onur Üyesi Mrs. Johanne Stricker,
  • Avrupa Konseyi’nin İngiltere, Rusya, Romanya, İspanya, Malta, Azerbaycan ve Avrupa’nın birçok ülkesinden üyeler ile katılımcılar.