Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ANKARA TURİZM KENTLERİ ARASINDA BOY GÖSTERDİ

Ankara, İstanbul’da düzenlenen 18. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı’nda (EMİTT) dünyanın en büyük turizm merkezleri arasında boy gösterdi.

03 Şubat 2014 Pazartesi 12:21
ANKARA TURİZM KENTLERİ ARASINDA BOY GÖSTERDİ


-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN PROJELERİYLE BİR DÜNYA
MARKASI HALİNE GELEN ŞİMDİ DE ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZEYDE TURİZM KENTİ OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLEYEN ANKARA, İSTANBUL’DA DÜZENLENEN 18. DOĞU AKDENİZ ULUSLARARASI TURİZM FUARI’NDA (EMİTT) ZİYARETÇİLERE TANITILDI

emti_330.jpgAnkara, İstanbul’da düzenlenen 18. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı’nda (EMİTT) dünyanın en büyük turizm merkezleri arasında boy gösterdi.
Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projelerle bir dünya markası haline gelen ve şimdi de ulusal ve uluslararası düzeyde turizm kenti olma yolunda hızla ilerleyen Ankara, 18. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı’nda ziyaretçilere tanıtıldı
70 ülkeden 5 bin katılımcının yer aldığı İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Alanı’nda açılan stantta, Büyükşehir Belediyesi’nin 20 yılda Ankara’ya kazandırdıkları ekranlardan özet halinde ziyaretçilere sunuldu.
Gün boyu Ankara standında aralıklarla çalan Ankara’nın Bağları türküsü ile ziyaretçilerin ilgisi çekilirken, Dikmen Vadisi, Gençlik Parkı, Göksu Parkı, Harikalar Diyarı, Mavi Göl, Mogan Park gibi Başkent’in rekreasyon alanları tanıtıldı.
Başkent’in tarihi mirasları; Ankara Kalesi, Hacı Bayram Camii ve Çevresi, Başkent’te gerçekleştirilen köprülü kavşaklar ile yeni açılan bulvarlar da ziyaretçilere anlatıldı.

-“ANKARA’NIN TURİZMDE DE ÖNÜ AÇIK”-
Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunu yapan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Selma Okuroğlu, gerçekleştirilen projeler ve sahip olduğu değerlerle Ankara’nın dünya başkentleri arasında yerini aldığını belirterek, çok sayıda da uluslararası ödüle layık görüldüğünü söyledi.
Son 20 yılda Ankara’nın çok önemli sorunlarının çözüldüğüne dikkat çeken Okuroğlu,"Ankara’nın turizmde de önü açık” dedi. Okuroğlu, “Ankara işsizliğin olmadığı bir şehir haline geldi. Başta yaşlılar, engelliler, çocuk ve gençler ile kadınlara yönelik uygulanan sosyal ve kültürel projelerle dünyaya örnek oluyor. Ankara’nın en yaşanılabilir kent statüsü kazanması defalarca uluslararası alanda da tasdik edildi” diye konuştu.
Ankara’nın bugünkü durumunun fuara yansıtılırken ilgi odağı olduğunu vurgulayan Okuroğlu, Ankara turizmine sınıf atlatacak projeleri de şöyle özetledi;
"Dünya’nın en muhteşem ve en çok oyuncağının yer alacağı ANKAPARK’’ın açılmasıyla turizmde de büyük bir canlılık yaşanacak.
Batıkent -Sincan, Kızılay-Çayyolu ve Tandoğan- Keçiören metro hatlarının birbiri ardından hizmete girmesiyle Ankara trafiği daha da rahatlayacak.
Diğer önemli bir proje ise eski AOÇ Hayvanat Bahçesi’nin genişletilerek, dünya standartlarına uygun bir konsepte bir hayvanat bahçesinin inşası.
Akyurt’ta 50 bin metrekare kapalı, 50 bin metrekare açık alan olarak inşa edilmekte olan sergi alanının da kısa bir süre içerisinde hizmete girmesiyle Başkent’te büyük bir eksiklik daha giderilmiş olacak.”
Okuroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 18. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı'na damga vurduğunu ifade ederek, "Gelecek yıl da turizm kentleri arasında ön sıraları hedefleyen bir kent olarak fuara katılmayı düşünüyoruz" dedi.

ANKARA TURİZM KENTLERİ ARASINDA BOY GÖSTERDİ
ANKARA TURİZM KENTLERİ ARASINDA BOY GÖSTERDİ
ANKARA TURİZM KENTLERİ ARASINDA BOY GÖSTERDİ
ANKARA TURİZM KENTLERİ ARASINDA BOY GÖSTERDİ