Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara Metrosu’ndan Yerli Üreticiye Büyük Destek…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLI ANKARA METROSU’NUN YEDEK PARÇALARI YERLİ ÜRETİCİLERDEN SAĞLANIYOR -YURTİÇİ EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLAYAN YEDEK PARÇA TEMİNİ İÇİN TÜRK FİRMALARINI TERCİH EDEN ANKARA METROSU, YERLİ METRO ÜRETİMİ İÇİN DE ÖNCÜ OLACAK

20 Haziran 2012 Çarşamba 15:15
Ankara Metrosu’ndan Yerli Üreticiye Büyük Destek…

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Ankara Metrosu’nun yedek parçaları, yerli üreticiden sağlanıyor. Yurt içi ekonomiye büyük katkı sağlayarak, yedek parçalarının büyük kısmını Türk firmalarından alan Ankara Metrosu, bu sayede 5 yılda, 5 milyon 700 bin TL tasarruf sağladı. 

“Ürün Yerlileştirme Projesi” kapsamında yedek parça temini için yerli üreticiyi tercih eden Ankara Metrosu, ilginin artırılmasına yönelik olarak “Yedek Parça ve Ekipman Sergisi” ile bu parçaları Türk firmalarına tanıttı. Metro için kullanılan teknik ekipmanların yerli firmalar tarafından üretilen numunelerinin yer aldığı sergiyi gezen katılımcılar, EGO Genel Müdürlüğü’nün ürün yerlileştirme projesine ilişkin de bilgi aldılar.
Serginin açılışına Ego Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, OSTİM AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Kemal Temiz, Ankara Metrosu Başmüdürü Rahmi Akdoğan ile çok sayıda sanayici ve bürokrat katıldı.
Ankara Metrosu’nun 80’i aşkın yedek parçasının yerli üreticilerden alındığını kaydeden yetkililer, “ürün yerlileştirme projesi”nin geliştirilmesi için çalışmaları hızlandırdıklarını kaydederek, Yerli Metro Üretimi konusunda da yerli üreticilerle fikir birliğine vardıklarını ve bu konuya Ankara Metrosu’nun öncü olacağını kaydettiler.