Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara’da Ödül, Açiliş ve Konser Coşkusu…

Büyükşehir Belediyesi, Gerçekleştirdiği Örnek Çalişmalarla Layik Görüldüğü Avrupa Ödülü’nü, 10 Ekim’de Dikmen Vadisi Açilişi Ve Ebru Gündeş Konseriyle Birlikte Alacak -Avrupa Parlamentler Meclisi’nin Avrupa’nin En Iyi Kentlerine Verdiği Avrupa Ödülü, 10 Ekim Cumartesi Günü Kentsel Dönüşümlerin Başlangici Kabul Edilen Dikmen Vadisi 3. Etap Açilişi Ve Muhteşem Ebru Gündeş Konseriyle Birlikte Avrupa’nin En Iyisi Ankara’nin Olacak

06 Ekim 2009 Salı 01:54
Ankara’da  Ödül, Açiliş ve Konser Coşkusu…

1.gif

Büyükşehir Belediyesi, Avrupa’nın büyük kentlerinin kazanmak için yarıştığı “Avrupa Ödülü”ne kavuşuyor.
Ankara, Avrupa’nın en büyük kent ödülünü, 10 Ekim Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi’nin gecekondulardan arındırarak modern bir görünüme kavuşturduğu Dikmen Vadisi 3. Etap açılışı ve Türk Sanat Müziği’nin güçlü sesi Ebru Gündeş’in muhteşem konseriyle birlikte alacak.
2001 yılında Avrupa Şeref Bayrağı, 2003 yılında da Avrupa Şeref Plaketi’ne layık görülen Büyükşehir Belediyesi’ne, bu yıl da Büyük Avrupa Ödülü verilmesi kararlaştırılmıştı. Böylece, Viyana ve Lahey’in ardından 3 ödülü birden alan üçüncü belediye olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, başarılarını bir kez daha Avrupa’ya tescil ettirdi. 

2.gif
Avrupa’nın verdiği ödüllerin en büyüğü, sonuncusu ve en önemli aşaması olarak kabul edilen ve Avrupa Konseyi tarafından verilen ‘Avrupa Ödülü’nü kazanan Büyükşehir Belediyesi, kazandığı ödülüne 10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da düzenlenecek törenle kavuşacak. Avrupa Konseyi Parlamenterleri ve Ankara’nın kardeş kentlerinden heyetlerin de katılacağı Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yapacağı özel bir oturumla Başkan Gökçek’e verilecek ödülü, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Sn. Luis Marie de Puıg takdim edecek.

-ÖDÜLE 7 YILDA ULAŞILDI-
Dünya’nın birçok ülkesinden, kentinden, kurum ve kuruluşundan çeşitli ödüller alan Büyükşehir Belediyesi, Avrupa’nın en büyük ödülü sayılan Avrupa Ödülü’nü, Avrupa'da her üç ödülü de alan Viyana ve Lahey’in ardından alan tek belediye oldu. Ayrıca diğer iki kent, ödülü 25 yıllık normal süreçte alırken, Büyükşehir Belediyesi 3 ödülü birden 7 yıl gibi kısa bir süre içerisinde alan tek belediye olarak tarihe geçti.
Avrupa Konseyi Parlamenterler  tarafından verilen Avrupa Büyük Ödülü’ne ilişkin açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Bu çok önemli bir olay. Yani bir kent Avrupa Şeref Bayrağı’nı, Avrupa Şeref Plaketi’ni ve Avrupa Büyük Ödülü’nü alıyor. Bu ödülü 7 yıl içerisinde alan bizden başka hiçbir kent yok. Üç ödülü birden alan belediye başkanı da benden başka yok. Avrupa’da gelişigüzel hatır için verilen bir ödül değil. Bir belediye için Avrupa’nın en önemli konusu. Bunu kazanmışız, bir belediye başkanı için daha başka nasıl mutluluk olur, bilmiyorum” dedi.

-DİKMEN VADİSİ 3. ETAP’I AVRUPA TANIYACAK
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Dikmen Vadisi 3. Etabı da Avrupa Ödülü takdim töreninin hemen ardından, Ebru Gündeş’in muhteşem yorumuyla vereceği konserle birlikte açılacak. Ödül töreni için Ankara’ya gelecek başta Avrupa Parlamenterler Meclisi üyeleri olmak üzere birçok büyükelçi, kardeş kentlerin temsilcileri ve özel konukların da katılacağı konserle açılışı yapılacak Dikmen Vadisi 3 Etabı, Avrupa’yı kendine hayran bırakacak.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşecek ödül törenin ardından saat 17.00’da davetlilerin de katılacağı Dikmen Amfi Tiyatro’daki konserle hayranlarına müzik ziyafeti çekecek olan Ebru Gündeş, birbirinden güzel şarkılarını seslendirecek.

-KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN BAŞLANGICI-
 Kentsel Dönüşüm Projeleri’nin başlangıcı olarak kabul edilen Dikmen Vadisi Projesi’nin 1. ve 2. etabının devamı niteliğindeki Dikmen Vadisi Konut ve Çevre Geliştirme Projesi 3. Etabının inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Başkent’in plansız yapılaşmış sorunlu bir bölgesi daha modern bir yaşam merkezi alanına dönüştürüldü.
İçerisinde bulunan modern konutları, sosyal donatıları ve rekreasyon alanlarıyla Başkent’in göz bebeği haline gelen Dikmen Vadisi 3. Etabı, ışıklandırmasıyla da geceleri bölgeye ayrı bir görsel zenginlik katıyor.

-TÜRKİYE’NİN İLK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ   
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi Projesi’nin hayata geçmesiyle birlikte, Başkent’in orta yerinin gecekondulardan arındırılarak, sağlıklı yaşam alanlarına dönüştürüldüğünü kaydederek, Proje kapsamında toplam 1134 konut yapıldığını, bunlardan 303’ünün hak sahibi konutu olduğunu geri kalan 831 konut inşa edildiğini söyledi. 320 bin metrekarelik rekreasyon alanını, birbirinden değişik aktivitelerin yer aldığı Çocuk Köyü’nü, gezinti ve dinlenme alanlarını ve yapay tırmanış duvarına kadar birçok yeniliği de içinde barındıran muhteşem 3. Etabın açılışının da Avrupa Ödülü’nün verildiği özel bir günde yapılacağını anlatan Başkan Gökçek, “Böyle gurur verici büyük bir günde, muhteşem Dikmen Vadisi’nin de açılışını yaparak, Ankara’yı Avrupa’ya bir başka yönüyle tanıtacağız” dedi.