ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKENTE İKİ YENİ VE MODERN İTFAİYE İSTASYONU KAZANDIRACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle Yuva ve Gölbaşı Tulumtaş Mahallelerinde hizmet verecek olan yeni ve modern itfaiye istasyonları için çalışmalarını sürdürüyor.

19 Nisan 2023 Çarşamba 10:13

7/24 esasına göre çalışan itfaiyecilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği ve çevresinde çeşitli sportif alanların da yer alacağı istasyondaki çalışmaların 2023 yılı içinde tamamlanması planlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin can ve mal güvenliğini önceleyen projelere imza atmaya devam ediyor.

Başkente daha etkin ve hızlı hizmet vermek için teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Büyükşehir Belediyesi, itfaiye teşkilatını güçlendirmek için Yenimahalle Yuva ve Gölbaşı Tulumtaş Mahallelerinde hizmet verecek olan yeni ve modern iki yeni itfaiye istasyonunda çalışmalarını sürdürüyor.

İTFAİYE İSTASYONLARI 2023’TE HİZMETE SUNULACAK

ABB, kent genelinde çıkabilecek olaylara daha etkin ve hızlı müdahale edilebilmesi için inşasına başlanılan itfaiye istasyonlarını 2023 yılında tamamlayarak hizmete sunmayı planlıyor.

Yenimahalle Yuva Mahallesi’nde 3 bin 6 metrekare arsa alanı üzerine 1360 metrekare inşaat alanı ve betonarme olarak yapılmakta olan istasyon binası 2 katlı ve 4 itfaiye aracı kapasitesinden oluşurken 2 bin 741 metrekare arsa alanı üzerine 662 metrekare inşaat alanı, betonarme olarak yapılan Gölbaşı Tulumtaş Mahallesi’ndeki itfaiye istasyonu ise 2 katlı ve 3 araç kapasiteli olarak hizmet verecek.

İSTASYON SAYISI 48’E ULAŞACAK

İtfaiyecilerin her türlü ihtiyacının düşünüldüğü istasyon binalarında yemekhane, santral odası, yatakhaneler, giyinme ve soyunma odaları bulunuyor. 7/24 esasına göre çalışan itfaiyecilerin boş vakitlerini değerlendirebilmesi ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için de itfaiye binası ve çevresine çeşitli sportif alanlar yer alacak.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilecek istasyonların tamamlanmasıyla Ankara İtfaiyesi’nin Başkent genelindeki istasyon sayısı 48’e ulaşmış olacak.