19 Kasım 2014 Çarşamba 11:50
AİLE YAŞAM MERKEZİ'NDEN TÜRKİYE OKUYOR KAMPANYASI

-‘TÜRKİYE OKUYOR’ PROJESİ KAPSAMINDA YER ALAN ‘KİTAP KUMBARAM’ KAMPANYASI, KAZAN AİLE YAŞAM MERKEZİ’NDE BÜYÜK COSKU İLE BAŞLADI
-PROJEYE KATILAN 2 BİN 55 ÖĞRENCİNİN KUMBARADA BİRİKEN HARÇLIKLARI DAHA SONRA KİTABA DÖNÜŞECEK

Türkiye OkuyorAnkara Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent’in dört bir tarafında hizmet veren Aile Yaşam Merkezleri’nde gerçekleştirilen aktivitelerin yanı sıra anlamlı kampanyalara da imza atılıyor.
Sanal dünya hakimiyeti altında yetişen genç nesillere kitap okuma bilincinin aşılanması amacıyla Kazan Aile Yaşam Merkezi tarafından düzenlenen ‘Türkiye Okuyor’ projesi içinde yer alan ‘Kitap Kumbaram’ kampanyası merkeze üye 2 bin 55 öğrencinin katılımıyla başladı.
Kazan Aile Yaşam Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik kapsamında öğrenciler, harçlıklarını kitaba dönüştürecek kumbaraları Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden aldılar.
Teknolojinin yaygınlaşması ile birlikte giderek azalan kitap okuma alışkanlığını gelecek nesillere yeniden kazandırmak amacıyla Kazan Aile Yaşam Merkezi tarafından düzenlenen kampanya kapsamında öğrenciler, kumbaralarda harçlıklarından biriktirdikleri paralarla 8-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kitap Fuarı’nda istedikleri kitapları satın alabilecekler. Kampanya ile öğrencilere kitap okuma bilincinin aşılanmasının yanında; kendi biriktirdikleri paralarla kitap alma alışkanlığı kazandırmak ve tutumlu olmayı öğretmek hedefleniyor.
“Kitap Kumbaram” kampanyası çerçevesinde tiyatro gösterisi, balon dağıtımı, yüz boyama ve çeşitli oyunlar ile renklendirilen etkinlikte, çocuklar gün boyunca doyasıya eğlendiler.