07 Temmuz 2013 Pazar 00:00
"AFETE HAZIR TÜRKİYE" SEMİNERLERİ

-AFAD TARAFINDAN TÜRKİYE GENELİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN “AFETE HAZIR TÜRKİYE” SEMİNERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PERSONELİ İÇİN DE DÜZENLENDİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONFERANS SALONUNDA DÜZENLENEN VE PERSONELİN GRUPLAR HALİNDE KATILDIĞI SEMİNERDE AFET VE AFET BİLİNCİ KONULARI İŞLENİYOR

seminer.jpgAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Türkiye genelinde çeşitli kurum ve kuruluşlar için düzenlenen “Afete Hazır Türkiye” konulu seminer, Büyükşehir Belediyesi personeline de veriliyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Afet Koordinasyon Şube Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen seminer programında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sivil Savunma uzmanları tarafından katılımcılara “Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci” gibi konular slayt gösterileri ile sunuluyor.
Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim programına gruplar halinde katılan personele; afet nedir?, afet öncesi ve sonrası yapılması gerekenler ile afet durumunda ilk 72 saatin önemi nedir? gibi konular anlatılıyor.
Seminerde, deprem, sel, heyelan, çığ, yangın, teknolojik kazalar ile ilgili bilgiler veriliyor, ilçe ve mahallelerdeki riskli bölgeler, binalardaki yapısal riskler, afete karşı güvenli bina yapımı, DASK( Doğal Afet Sigortası Kurumu) ve zorunlu deprem sigortası, her türlü afetin getireceği zararları bilerek korunmak, afet çantası, tahliye sırasında yapılması gerekenler, afet sonrası ihtiyaçlar gibi konular işleniyor.
Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerden 125 personelin gruplar halinde katıldığı seminer sonrasında katılımcılara sertifika verilecek.