07 Temmuz 2014 Pazartesi 08:36
70 GÜN ALT GEÇİDİNİ SEL SULARININ BASMASI

-ÇETİN EMEÇ BULVARI ÜZERİNDEKİ 70 GÜN ALT GEÇİDİ,  ANİDEN BASTIRAN YOĞUN DOLU YAĞIŞININ SÜRÜKLEDİĞİ İNŞAAT ATIKLARI VE ÇÖPLERİN IZGARALARI TIKAMASI SONUCU ÇAMURLU SULARLA DOLDU

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ'NİN YAKLAŞIK 1 SAATLİK UĞRAŞI SONUCUNDA ALT GEÇİT YENİDEN TRAFİĞE AÇILIRKEN, SUYUN DOLMASINA NEDEN OLAN BALÇIK VE ÇÖPLER GÖRÜNTÜLERE YANSIDI

70_gun_koprusu_5.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 4 Temmuz akşam saatlerinde aniden bastıran dolu ve ardından şiddetli yağış sonucu, balçık halini alan inşaat atıkları ve çöplerin tıkadığı ızgaralar nedeniyle su taşkını yaşanan 70 Gün Alt Geçidi'ni yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu yeniden trafiğe açtı.

Özellikle Karapınar ve Akpınar mahallelerindeki inşaat topraklarının şiddetli dolu yağışı ve ardından başlayan yağmurla birleşerek balçığa dönüştüğü ve aşağıya doğru akarak tıkadığı ızgaralar, alt geçidin kısa sürede dolmasına neden oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı ve Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri kısa sürede bölgeye ulaşarak gerekli önlemleri aldı.

Çetin Emeç Bulvarı üzerindeki 70 gün alt geçidini şiddetli yağışla dolduran suların tahliye edilmesinin ardından, ızgaraları tıkayarak alt geçidin sularla dolmasına neden olan inşaatlardan gelen balçık ile kirlilik fotoğraf karelerine de yansıdı.