Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“2011 Kültür Turizmi Zirvesi”…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK: -“ANKARA PEK ÇOK MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞ” -“MEDENİYETLERİN BULUŞTUĞU ANKARA’DA HOŞGÖRÜNÜN DE ZİRVEYE ÇIKTIĞINI GÖRÜYORUZ. HACI BAYRAM CAMİİ İLE AUGUSTUS TAPINAĞI AYNI DUVARI PAYLAŞIYOR” -“ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK, ZİRVE’YE EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

23 Aralık 2011 Cuma 06:31
“2011 Kültür Turizmi Zirvesi”…

1.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek, “Özellikle medeniyetlerin buluştuğu Ankara’da hoşgörünün de zirveye çıkmış olduğunu görüyoruz. Ulus bölgesinde tarihi Hacı Bayram Camii ile Augustus Tapınağı aynı duvarı paylaşıyor” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Sheraton Otel’de düzenlenen  “2011 Kültür Turizmi Zirvesi” başladı. “Açık Hava Müzesi Türkiye” temalı zirvenin açılışında konuşan Başkan Melih Gökçek, sözlerine “Dünyanın açık hava müzesi Türkiye’nin Başkenti Ankaramıza hoşgeldiniz. Medeniyetlerin beşiği Türkiye’ye dış ülkelerden gelen yabancı misafirlerimize de hoş geldiniz diyorum” diye başladı.

Türkiye’nin pek çok medeniyete, Hititlere, Friglere, Urartululara, Lidyalılara, İyonyalılara, Büyük İskender İmparatorluğuna, Doğu Roma İmparatorluğuna, Bizans İmparatorluğuna ev sahipliği yaptığını vurgulayan Başkan Gökçek, “Sonra sıra bize gelmiş. Selçuklulara, Osmanlı İmparatorluğu’na ev sahipliği yapmışız. Şu anda da Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerinde yaşıyoruz. Böyle bir medeniyetler dizisinin bulunduğu bir ülkenin üstündeyiz” dedi.

2.jpg

-ANKARA’NIN TARİHİ ZENGİNLİĞİ
Ankara’nın da birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Gökçek, Roma Hamamı, Roma Tiyatrosu ve Ankara Kalesi’nin gezildiğinde tarihin ne kadar derinliklerine gidildiğinin açık ve net olarak görüleceğini belirterek, “Ankara’nın ayrı bir özelliği var. Özellikle medeniyetlerin buluştuğu Ankara’da hoş görünün de zirveye çıkmış olduğunu göreceğiz. Bugün öğleden sonra birlikte yapacağımız gezide, Hacı Bayram Camii ile Augustus Tapınağı’nın aynı duvarı paylaştığını göreceğiz” dedi.

Türkiye’nin güneş ve deniz turizmi açısından çok şanslı, kültür ve inanç turizmi bakımından da zengin olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kısmet olursa yakında buna sağlık turizmini de ekleyeceğiz. Son 8 yıl içerisinde bu konuda Sayın Başbakanımıza ve Bakanımıza çok şey borçluyuz. Özellikle turizm alanında çok büyük atılımlar yapıyorlar. Özellikle 2003 yılındaki 16 milyon turist sayısının, bugün 33 milyona çıkmış olması bu üstün gayreti çok net olarak ortaya koyuyor.”
Zirve’de kültür turizmi konusunda pek çok konuyu ele alacaklarını, katılımcıların son derece yararlı bilgiler sunacağını belirten Başkan Gökçek, “Ankara olarak, Büyükşehir Belediyesi olarak, Kültür Turizmi Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Ankaramızdan umarım ki güzel duygular ve anılarla ayrılacaksınız” diyerek konuşmasını tamamladı.
Ankara’yı iki gün turizmcilerin üssü haline getirecek “2011 Kültür Turizmi Zirvesi”ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise konuşmasında, çok önem verdikleri Kültür Turizmi konusunda böyle başarılı bir organizasyonu hazırlayan herkese çok teşekkür etti.

3.jpg

Zirve’ye Bakan Günay ve Başkan Gökçek’in yanı sıra valiler, il ve ilçe belediye başkanları ile seyahat acenteleri, tatil köyleri ve oteller, turizm yatırımcıları, kültür turizmi yapan şirketler, turistik hava ve kara taşımacılığı yapan işletmeler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve sektörel medyadan yetkili ve temsilciler katılıyor.
Daha sonra Başkan Gökçek, fuar alanındaki il, ilçe belediyeleri ve kuruluşların turizm stantlarını tek tek gezerek bilgiler aldı.