Engelli Hizmet Merkezi

27 Ocak 2020 Pazartesi 09:23

ENGELLİ HİZMETLERİ

Ankara ili sınırları içerisinde yaşayan tüm engelli vatandaşlara ulaşılması ve hizmetlerimiz aracılığı ile engellilerin sosyal, kültürel ve sağlık bakımdan desteklenmesi, problemlerin çözümünde rehberlik edilmesi ve her türlü ihtiyaçların karşılanması amaçlanmıştır.

HİZMETLERİMİZ:

1-Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri

2-Psikolojik Destek Hizmetleri

Üyelerimiz ve aileleri, klinik psikolog tarafından periyodik olarak evlerinde ziyaret edilmektedir.

3-Sosyal Yardımlar Hizmetleri

• • Akülü Tekerlekli Sandalye
    • Tekerlekli Sandalye
    • Beyaz Baston
    • Hasta Bezi
    Akülü Tekerlekli Sandalye , Tekerlekli Sandalye İçin Gereken Evraklar :
    • Engelli Sağlık Kurulu Raporu
    • 1 Adet Fotoğraf
    • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
    Raporlarda “Başhekimlikten aslı gibidir” kaşesi olup, “Tekerlekli Sandalye ya da Akülü Tekerlekli Sandalye kullanması uygundur” ibaresi bulunması gerekmektedir.

4-Sağlık Hizmetleri
Merkezimizde görev yapan doktor ve hemşirelerimiz, üyelerimizi evlerinde ziyaret ederek genel sağlık kontrollerini yapmaktadırlar.
5-Fizyoterapi-Hidroterapi Hizmetleri

Fizyoterapi tedaviye ihtiyacı olan engelli bireyler, uzmanlar ile gerçekleştirilen telefon görüşmesinin ardından gerekli durumlarda merkeze davet edilmekte ve tedavi sürecine başlamaktadır.

6-Sosyal - Kültürel Hizmetler

Engelli bireylerin sosyal hayata entegrasyonun sağlanması ve toplumun engellilere bakış açısını daha duyarlı hale getirilmesi amacı ile hizmet veren merkezimiz; belediyemize bağlı sosyal hizmet birimleri, hastaneler, rehabilitasyon merkezleri ve okullarla ile ortaklaşa piknik, gezi programları, özel gün kutlamaları, eğlence ve konser programları, panel, konferans, söyleşi programları düzenlenmektedir. Yol, yemek ve gezi ücretleri Belediyemizce karşılanarak Akçay, Akçakoca ve Kesikköprü tatil kamplarından yılda bir kez belli sayıdaki üyelerimize tatil imkânı sağlanmaktadır.

7- Ulaşım Hizmetleri

Akülü veya Manuel Tekerlekli Sandalye kullanan engellilerin Merkezimizi arayıp randevu talep etmesi halinde, Ankara il sınırları içerisindeki kamu kurum ve kuruluşlarına ulaşımlarını sağlamak için asansörlü araçlarımızla hizmet verilmektedir.

8-Temizlik ve Bakım Hizmeti

Ekiplerimiz tarafından üyelerimizin evlerine randevu sistemiyle gidilerek, evin genel temizliği yapılmaktadır.

9-Ev İçi Tamiratı Hizmeti

Temizliğin yanı sıra gerekli durumlarda elektrik ve su tesisatı tamiratları (priz, musluk, kapı kolu vb. küçük tamiratlar), marangozluk ile boya, badana vb. işlerine yönelik hizmetler verilmektedir.

10-Cenaze Destek Hizmetleri

Hizmet alan üyemizin vefatı halinde, adli tıp, morg ve gasil işlemlerinin yürütülmesine yardımcı olunmakta, cenaze aracı temini ve defin işlemleri yapılmakta olup, mezar yeri temini ve mezar yapımı engelli yakınlarının sorumluluğundadır.

11-Kişisel Bakım Hizmeti

Kendine yeterliliği olmayıp öz bakımını karşılamakta zorlanan yaşlılara refakatçi eşliğinde banyo ve berber hizmeti verilmektedir.

12-Beslenme Hizmetleri

Merkezimiz üyelerinin kendi yemeğini yapamayacak durumda olması halinde, malzemenin üye tarafından karşılanması şartıyla haftada bir gün ilgili personel üyenin evine giderek birkaç günlük yemek yapmaktadır.

Engelli Vatandaşların Hizmetlerden Yararlanma Koşulları:
Ankara ili sınırları içinde ikamet eden engelli vatandaşlarımız merkezimize şahsen, birinci dereceden akrabaları aracılıyla veya telefonla başvurabilir. Sosyal hizmet uzmanlarımız, hizmet almak istediği hâlde merkezimize gelmekte güçlük çeken engellilerin evine gidip incelemelerini yaparak engelli bireyin hangi hizmetlerden nasıl yararlanması gerektiğini tespit eder. Engelli bireyin yararlanması gereken hizmet konusunda ilgili birime yönlendirir. Merkez üyeliği için engelli bireyin veya yakınının beyanı esastır. Sosyal-ekonomik ve psikolojik durumu değerlendirilerek hizmet almaya uygun görülen üyelerimize ücretsiz olarak verilmektedir.

İletişim Bilgileri:
  Adres : Sincan Harikalar Diyarı Parkı İçi Fatih Sincan / ANKARA