Ankara Büyükşehir Belediyesi Stratejik Gürültü Haritaları Hazırlandı

16 Ekim 2020 Cuma 08:29

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ’Avrupa Birliği Çevresel Gürültü Direktifinin Uygulanması İçin Teknik Yardım Projesi’ kapsamında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Erzurum, Antalya, Adana, Samsun, Gaziantep, Eskişehir ve Muğla Büyükşehir Belediyeleri ile Edirne ve Nevşehir Belediye Başkanlıklarının işbirliğiyle yürütülen proje, 30 ay sürdü. İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara ve Kocaeli illerinin yerleşim alanları dahilinde bulanan karayolu, demiryolu ve sanayi kaynaklarının stratejik gürültü haritalarının hazırlandığı proje çerçevesinde, 10 ilde pilot alanlar belirlendi. Proje kapsamında, farklı gürültü kaynaklarına yönelik gürültü haritaları çıkarıldı.

Ankara'nın da yer aldığı pilot proje kapsamında Belediyemiz Sağlık İşleri Daire Başkanlığı personelleri tarafından kent içerisinde gürültüye hassas alanlar seçilerek Stratejik Gürültü haritaları hazırlandı.Çalışma sonunda, gürültüye maruz kalan alanlar belirlenerek, gürültü azaltım çalışmaları ve eylem planlarının hazırlanması amacıyla, TÜBİTAK ile imzalanan Ankara İli Gürültü Eylem Azaltım Senaryolarının Geliştirilmesi Projesine başlanıldı.

Haritalar

A0_AG02_ANKARA_COMBINED_Lden_Frame1of6.pdf